IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 11:35
Mój mąż podejrzewa u siebie prostatę. W jego rodzinie był przypadek prostaty
(dziadek). Do jakiego lekarza mamy sie udać? Czy to da sie wyleczyć. Mąż ma
38 lat.
Obserwuj wątek
    • jtb Re: prostata 07.02.05, 12:20

Do urologa. Coś wczesnie. Ja zacząlem być pacjentem urologa dopiere po 50-ce
    • Gość: Epsilon Re: prostata IP: *.chello.pl 07.02.05, 12:29

Na jakiej podstawie podejrzewa, przecież prostata nie boli. Jeżeli ma kłopoty z
      oddawaniem moczu to trzeba iść do urologa. Powiększenie gruczołu prostaty
      związane jest z wiekiem raczej starszym niż 38 lat.
      • pic-na-wode Re: prostata 07.02.05, 14:11
        > Znam przypadki powiekszenia prostaty, a nawet i raka w wieku lat 17!!!

• Gość: Epsilon Re: prostata IP: *.chello.pl 07.02.05, 15:03
          pic-na-wode napisał:

> > Znam przypadki powiekszenia prostaty, a nawet i raka w wieku lat 17!!!
          >

Może tak być ale po co go straszysz najgorszym. Teraz spać nie będzie mógł.
          Trzeba go było wysłać do lekarza i tyle.
    • Gość: kas Re: prostata IP: *.attu.pl 07.02.05, 14:44
      a czy powiekszona prostata wplywa na sprawnosc seksualna? czy np mozna miec niepelne wzwody?lub tp?
      • Gość: Aleks Re: prostata IP: *.chello.pl 16.03.05, 23:26
        Jestem już dużo po 50 -tce. W wieku 40 lat stwierdzono powiększenie prostaty.
        Przez 16 lat leczyłem się u różnych urologów: profesorów, docentów, doktorów
        itd. Zażywałem wiele leków. Nadmieniam, że są dość drogie. Początkowo trochę
        pomagały. Później już nie. Domagałem się operacji, czyli usunięcia. Żaden
        lekarz nie chciał tego robić.Każdy tłumaczył mi, że nastapi zanik seksu, nie
        trzymanie moczu, wytrysk wewnętrzny - do pęcherza. Przerażało to mnie, pomimo
        tego, że i tak sex nie był komfortowy - nie taki jaki był poprzednio.
        Pojawiła się przepuklina pachwinowa. Ból okropny. Tylko leżenie. Chirurg
        powiedział, że powodem tej przepukliny jest prostata. Po operacji przepukliny
        na skutek znieczulenia w kregosłup nastapiło zatrzymanie moczu i w końcu w 2
        tygodnie po operacji przepukliny poddałem sie usunięciu prostaty.
        Prostatę miałem usuwaną przez cewkę moczową. Dwie godziny i juz po wszystkim.
        Na drugi dzień cewnik został usunięty i zacząłem sikać normalnie. Z radości
        zacząłem nawet tańczyc w łazience. W szpitalu naczytałem się o powikłaniach po
        usunięciu prostaty, ale ja juz godziłem się na wszystko. Dziś czuję się
        doskonale. W nocy w ogóle nie wstaję na siku, poprzednio 4 -5 razy. Seks mam
        wspaniały. Dwa pierwsze wytryski rzeczywiście miałem wsteczne, ale nastepne już
        prawidłowe. Powiadam, odżyłem seks jest taki jak u 20-latka. Odżyłem bo jest
        cudowny. Nie miałem takiego przez 15 lat. Jedna drobna uwaga. Wytrysk nie jest
        taki obfity, ale w zupełności ekstra.
        Trzeba znależć dobrego chirurga,
        Leczenie nic nie daje. Strata zdrowia ( przepuklina) i pieniędzy na leki i
        wizyty co miesiąc u urologa po recepty.Koszmar.
    • Gość: sylwia Re: prostata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:18
      Mąż częściej oddaje mocz. Poza tym , nie wiem, czy to z tym związane ale rzadko
      ma ochotę na sex (wcześniej bylo inaczej).
      • Gość: Epsilon Re: prostata IP: *.chello.pl 07.02.05, 18:03

W tym wieku powinien mieć strumień, który przebija Trybunę Ludu złożoną na
        czworo.
      • Gość: 11 Re: prostata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:44
        ja mam przerost prostaty jestem po 50 a na sex mam ochotę codziennie.Tu nie ma
        reguły.
    • Gość: cx Re: prostata IP: *.golczewo.sdi.tpnet.pl 07.02.05, 18:17
      kazdy facet ma prostate!!!
      tylko ze moze ona byc chora tzn. moga to byc dolegliwosci zwiazane z lekkim
      przeropstem lub pojawil sie tam stan zapalny, ktory niestety dlugo sie leczu,
      ale sie leczy i nie ma co panikowac1
      trzeba isc do urologa. aha wiek nie gra roli a w okolicach 40 to normalne. a
      bzykac sie mozna a nawet trzeba w trakcie leczenia i ti jak najczesciej, wiec
      czekaja pania ciezkie chwile...., albo upojne noce:)
      pzdr
      • Gość: sylwia Re: prostata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 12:27
        Ha, ha . Nawet nam na rękę, że mąż nie ma ochoty, bo jestem w ciaży (początki,
        wiec nie mam zupełnie na nic ochoty, nie tylko na sex). A, że jest to ciaża
        zagrożona, więc i tak nie możemy się kochać.
        • Gość: malgorzata Re: prostata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 12:41
          W naszym kraju co druga ciąża prowadzona przez prywatnego gina jest zagrożona.
        • Gość: Anselm Re: prostata IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:47
          To że Tobie jest na rękę brak współżyciza ,to się nazywa chowanie głowy w
          piasek.Mąż ma być ciupasem odstawiony do urologa.I choćby Cię skręcała jego
          nieporadniość, masz dopilnować by brał przepisane leki (Na razie prostanol uno
          + pestki dyni ok 5-10szt + ew antybiotyki)Wytrysk przy powiększonej (łagodnie)
          prostacie może być już bardzo bolesny.Twój partner odwdzięczy Ci się
          nadzwyczajną czułością i nie tylko.Te zagrozone ciąże przeważnie
          się "odgrażają" przy poparciu ze strony partnera .Pomyślności Anselm
    • Gość: johns Re: a co z 22 latkiem?jak ja rozpoznać IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 08.02.05, 12:42
      Mam 22 lata, od jakiegos czasu przy wytrysku odczuwam ból, zaś w nasieniu
      pojawiły się małe grudki o konzystencji żelatyny (sorry za dosadność). Czy to
      może mięc żwiązek z przerostem prostaty? Jakie właściwie są jej objawy? A jeśli
      to nie ona, to co to może być? (urolog jest właściwym lekarzem do takich spraw?)
      • Gość: Epsilon Re: a co z 22 latkiem?jak ja rozpoznać IP: *.chello.pl 08.02.05, 13:32

Raczej trzeba iść do seksuologa. Tylko problemy z oddawniem moczu takie jak
        słaby strumień albo przerywany są wynikiem powiększenia gruczołu prostaty. Rak
        prostaty stwierdza lekarz na podstawie badania krwi na PSA.
      • Gość: ptarni Re: a co z 22 latkiem?jak ja rozpoznać IP: *.gebm.pl / 193.138.110.* 23.03.05, 17:19
        Idź do urologa!!!
        Ja mam to samo
        Może to być zapalenie prostaty (przewlekłe)
        Trudno sie z tego wyleczyc
        Zrób sobie posiew nasienia
        Polecam urologa
        Jacek Ogrodnik
        wojciech Ejchman
        dr. Kubicz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka