Gość: okkoko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:44 ile może trwać okres remisji w przbiegu nieleczonej nadczynności tarczycy (choroby gravesa - basedowa) ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ula Re: tarczyca IP: *.chello.pl 10.02.05, 19:22 A dlaczego - nieleczonej? To ja przy okazji zapytam - jak długie mogą być okresy remisji w leczonej nadczynności? Zaczęłam przyjmować leki we wrzesniu ubiegłego roku, poczatkowo 3x1 tabletka Propycilu - objawy ustąpiły po miesiącu i TSH z 0,009 wzrosło do 1,3, potem 2x1 tabletka przez 2 miesiące (TSH = 2,3), nastepnie 1x1 a gdy TSH wzrosło do 4,3 - 1 tabletka co drugi dzień i tak do chwili obecnej. Wynik TSH z tego tygodnia to 1,6, za miesiąc mam wizytę i prawdopodobnie przestanę brać Metizol (Propycil na dobre zniknął z aptek po 3 miesiącach mojego leczenia). Wiem że w kazdym przypadku przebieg choroby jest inny ale ciekawa jestem czy zdarzają się dłuższe przerwy - bez leków i objawów? Czy komuś udało sie wyleczyć po takiej jednorazowej kuracji? czy wogóle mozna mówić o wyleczeniu nadczynności bez jodu lub operacji? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: tarczyca IP: *.3vnet.pl 11.02.05, 23:28 wejdzcie na Forum-choroby tarczycy ,tam Wam pomoga Odpowiedz Link Zgłoś