Dodaj do ulubionych

POPROSZE o pomoc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:00
Jakies 2 dni temu pojawil sie u mnie katar, wczoraj doszly bole plecow, glowy,
sennosc, oslabienie i ogolnie fatalne samopoczucie Minionej nocy katar byl tak
silny (calkowicie zatkany nos) ze nie spalam nala noc ( nie umiem oddychac
ustami :( ) Bralam tabletki na katar (cirus czy jakos tak), uzywam Xylorhinu
do nosa lecz katar jedynie sie nasilil Mam uczulenie przede wszystkim na
salicylany wiec nie moge uzywac aspiryny itp (dlatego nie wiem jak sie
leczyc). Prosze napiszczie czy to grypa i jak pozbyc sie tego kataru lub choc
troche udroznic nos!
Obserwuj wątek
    • Gość: yellow10 Re: POPROSZE o pomoc IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.02.05, 22:10
      Mnie w takich sytuacjach pomagają krople Xylometazolin ( chyba tak to się
      pisze).
      • Gość: * Re: POPROSZE o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:34
        zpomnialam dodac ze oprocz wymienionego przeze mnie zelu o nosa po innych tego
        typu lekach wystepuje krwawienie z nosa
        • Gość: ninon Re: POPROSZE o pomoc IP: *.chello.pl 10.02.05, 22:42
          połóż się do łóżka i po prostu odchoruj
          poproś w aptece o lek na przeziębienie, w którym nie ma salicylanów - są takie
          nie stosuj tych środków do nosa, które mają zatrzymać katar, bo to straszne
          świństwa. Po to masz katar i leci Ci z nosa, by organizm pozbył się zarazków -
          one wypływają w tej cieczy.
    • Gość: Poliszynel Re: POPROSZE o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:43
      Ten Xylomethazolin i cokolwiek z pseudoefedryna. Np ibuprom zatoki.
    • Gość: magda Re: POPROSZE o pomoc IP: *.toya.net.pl 10.02.05, 22:46
      bardzo dobry jest sudafed w tabl, bez recepty, bieże sie 3-4 x dziennie, katar
      znacznie sie zmniejsza i nie jest już tak uciążliwy, niestety na katar nie ma
      100% środków, ale sudafed jest bardzo dobry i szybko działa
      • Gość: magda Re: POPROSZE o pomoc IP: *.toya.net.pl 10.02.05, 22:47
        sudafed jest własnie z pseudoefedryną, jak ktoś przed chwilą polecał.
        • Gość: ninon Re: POPROSZE o pomoc IP: *.chello.pl 10.02.05, 22:50
          ibuprom odradzam - fatalne skutki uboczne, dziurawi błoną śluzową przewodu
          pokarmowego i działa rakotwórczo
          • Gość: Poliszynel Re: POPROSZE o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:55
            Najmniej z tych wszystkich przeciwbolowych syfow!
            • Gość: ninon Re: POPROSZE o pomoc IP: *.chello.pl 10.02.05, 22:59
              niestety nie, ibuprom jest straszny - po zażyciu z funkcjhi życiowych zostaje
              tylko bicie serca i oddychanie, dlatego działa silnie przeciwbólowo -
              amerykański lek, amerykańska mentalność
      • Gość: * Re: POPROSZE o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 22:50
        Dzieki za rady, rzeczywiscie sudafet jest dobry ale ostatnio przestal na mnie
        dzilac, co do kataru to wlasnie ze nie leci tylko tkwi w tym nosie i utrudnia
        oddychanie :(
        • Gość: magda Re: POPROSZE o pomoc IP: *.toya.net.pl 10.02.05, 22:57
          może spróbuj inhalacji, nawet jeśli nie masz, żadnych olejków można wdychać
          gorącą herbatę miętową i należy dużo pić to rozrzedza wydzielinę., na rady
          ninnona należy niestety bardzo uważać , bo dla tego gościa wszystko co nie jest
          naturalne jest szkodliwe i rakotwórcze, przejrzyj inne jego posty w ostatnich
          dniach a zobaczysz czego to on/ona nie radzi.
          • Gość: ninon Re: POPROSZE o pomoc IP: *.chello.pl 10.02.05, 22:59
            to ona;)
          • Gość: ninon Re: POPROSZE o pomoc IP: *.chello.pl 10.02.05, 23:02
            magdo, słyszlas kiedys o leku gorszym od choroby?
            • Gość: magda Re: POPROSZE o pomoc IP: *.toya.net.pl 10.02.05, 23:09
              nie słyszałam o takim leku, ale też nie słyszałam, żeby przy krótkotrwały
              objawowym braniu takich leków ktoś zachorował na nowotwór, nie histeryzujmy.
              • Gość: ninon Re: POPROSZE o pomoc IP: *.chello.pl 10.02.05, 23:10
                ibupromek przy katarku przez kilka lat - porozmawiajmy tak za 5 lat, ok?
                rak może niekonicznie, ale wrzody - gwarantowane :)
                • Gość: Poliszynel Re: POPROSZE o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 23:24
                  1.Najpierw Ty sie doucz.
                  2.Katar to objaw, a nie choroba.
                  3.Ibuprom z efedryną bierze się DORAŻNIE na złagodzenie objawów chorób
                  zakażnych gornych dróg oddechowych.
                  4.Nie mówimy o stosowaniu przewlekłym np w RZS czy CHZK.
                  5.Więc nie strasz niepotrzebnie ludzi.
                  • Gość: ninon Re: POPROSZE o pomoc IP: *.chello.pl 10.02.05, 23:29
                    1. nikogo nie straszę, ale to co piszą w ulotkach o skutkach ubocznych to
                    niestety prawda - a na temat ibuprofenu porozmawiaj z douczonym lekarzem, a
                    gwarantuję, że odechce Ci sie doraźnego stosowania

2. proszę mi nie wkładac w usta tego czego nie powiedzialam
                    • Gość: Poliszynel Re: POPROSZE o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 23:37
                      Jeszcze raz doczytaj punkt 1. i 4.
                      Uważam po prostu za niestosowne pisanie o raku wątroby i innych ciężkich
                      powikłaniach przewlekłego stosowania ibuprofenu komuś kto się przeziębił.
                      Szkoda, że nie wspomnialaś jeszcze o niedokrwistości hemolitycznej,
                      granulocytopenii i małopłytkowości.
                • Gość: magda Re: POPROSZE o pomoc IP: *.toya.net.pl 10.02.05, 23:28
                  słyszałeś żeby ktoś miał katar przez 5 lat (nie myślę o alergicznym bo jego się
                  leczy inaczej)
                  • Gość: ninon Re: POPROSZE o pomoc IP: *.chello.pl 10.02.05, 23:35
                    oj kochani
                    ręce opadają
                    • Gość: Teresa Re: POPROSZE o pomoc IP: *.net-serwis.pl 11.02.05, 10:10
                      jeszcze nie raz Ci rece opadna i niedlugo Ci sie odechce, to jak rzucanie perel
                      przed wieprze
                      ja Ciebie srdecznie pozdrawiam
                      Teresa, zwolenniczka ogolnie metod naturalnych, w tym zwlaszcza ziol, medycyny
                      chinskiej, hydroterapii
                      ps. jestes moze z Warszawy?
                      • Gość: niinon Re: POPROSZE o pomoc IP: *.chello.pl 11.02.05, 14:01
                        tak, jestem z w-wy
    • Gość: gwiazdka Re: POPROSZE o pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 13:35
      Dziekuje za rady i bardzo prosze o zaprzestanie klotni i kasliwych uwag,
      przeciez celem forum (kazdego forum) powinna byc kulturalna wymiana mysli a nie
      ublizanie czy wyklocanie sie!
      • niinon Re: POPROSZE o pomoc 11.02.05, 13:40
        dobrze, więcej nie będę;)
        ale ibuprofenu nie bierz, plizzz
      • Gość: Jola Re: POPROSZE o pomoc IP: *.earth.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 14:22
        Ja też doradzam sudafed ,do nosa krople tyzine w najgorszym okresie , a później
        xylometazolin, dobrze też smarowac sie olejkiem olbas. przeciw gorączkowo apap
        czy jakis inny paracetamol, ŻYCZĘ ZDROWIA!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka