Dodaj do ulubionych

Swędzenie pochwy

IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:06
Mam 19 lat,nigdy nie byłam jeszcze u ginekologa(ze strachu) i od paru dni
swędzą mnie okolice pochwy!Nie cały czas,ale jednak zdarzy mi sie..Dbam o
higienę i nie zauważyłam żadnych upławów,dziwnego śluzu,ani rybiego
zapachu..myślę,nad podmywaniem się rumiankiem..zawsze myłam się i myje płynem
do higieny intymnej więc o uczuleniu nie ma mowy!NIE CHCE IŚĆ Z TYM DO
GINA..może jest jakieś inne wyjście:(:(
Obserwuj wątek
    • Gość: lulu Re: Swędzenie pochwy IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:10
      Niema wyjścia ,musisz iść.To grzybicze zapalenie pochwy
      (prawdopodobnie).Potrzebny antybiotyk.
    • lipa55 Re: Swędzenie pochwy 12.04.05, 22:12
      i tak będziesz kiedyś musiała pójść, a 19 lat to piękny wiek na taką wizyte ;-)
      • Gość: x Re: Swędzenie pochwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:14
        Nasiadówa z vagosanu. Kłopotliwe ale skuteczne przy stanach łagodnych.
        • Gość: ruda Re: Swędzenie pochwy IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:28
          nie no,musi coś być na to byle nie lekarz:((((może przejdzie samo..teraz mnie
          nic nie swędzi:((Chyba się posiekam!!
          • lipa55 Re: Swędzenie pochwy 12.04.05, 22:39
            Gość portalu: ruda napisał(a):

> nie no,musi coś być na to byle nie lekarz:((((może przejdzie samo..teraz mnie
            > nic nie swędzi:((Chyba się posiekam!!

taaaaaaa
            z taką swędzącą pochwą to kiepsko na świecie
            i drapać się nie mozna...
            i kochać też nie bardzo...
            i nie wiadomo czy nie zacznie swędzieć bardziej
            to może jednak lekarz?

• Gość: lulu Re: Swędzenie pochwy IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:34
      ....uuuuuuuu chyba nie przejdzie.
      • Gość: ruda Re: Swędzenie pochwy IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:42
        no i jeszcze powiedzieć mamie,że pochwa mnie swędzi..super:(Wstyd mi troche
        będzie..nie mam za dobrego kontaktu z nią..i ten okropny gin:(A mój facet?? nie
        kocham się z nim,ale ostatnio jego penis był naprawdę blisko..
        • lipa55 Re: Swędzenie pochwy 12.04.05, 22:44
          litości...
          a dlaczego masz mówić mamie?

a ginekolodzy wcale nie sa okropni, przestań się nakręcać
          • Gość: Monika Najlepszym doradcą na całym forum jest lipa55 IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:47
            O i tu radzisz,choć tyle że dobrze.To ty wszystkie dziedziny masz w jednym
            palcu.
            • lipa55 Re: Najlepszym doradcą na całym forum jest lipa55 12.04.05, 22:48
              dziwne, zawsze radzę wizytę u lekarza
              nieco sprawiedliwości poproszę

• Gość: Monika Re: Najlepszym doradcą na całym forum jest lipa55 IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:51
                A nie pomyślałas że oprócz sztywnych sugesti Ci ludzie potrzebuja rady a nie
                zkarcenia.Oni często wiedzą że mają iśc do lekarza ale wieczorem chca się
                czegoś dowiedzieć,pogadać o problemie.
                • lipa55 Re: Najlepszym doradcą na całym forum jest lipa55 12.04.05, 22:53
                  ruda napisala
                  NIE CHCE IŚĆ Z TYM DO GINA..może jest jakieś inne wyjście:(:(

niestety, jeśli przejrzysz posty zauważysz, ze właśnie tak wygląda świadomość,
                  że trzeba pójśc do lekarza ;-(
                  • Gość: ruda Re: Najlepszym doradcą na całym forum jest lipa55 IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 23:15
                    nie kłóćcie się, proszę...ja i tak bardzo dziekuje za pomoc i
                    wsparcie:**Oj..boję się:(
    • Gość: Kika Re: Swędzenie pochwy IP: 81.190.199.* 13.04.05, 08:26
      kup sobie gynalgin to są czopki dopochwowe one są na recepte ale w prywatnych
      aptekach można dostac bez recepty i podmywaj sie w rumianku .Ale czas juz iśc
      do ginekologa są przecież kobiety.Ogranicz słodycze jeżeli jesz dużo.
    • Gość: Kasia Re: Swędzenie pochwy IP: *.autocom.pl 13.04.05, 09:41
      Ruda nie świruj! :) Ja ostatni łykalam jakiś glupi antybiotyk, potem zaczęło
      się lekkie swędzenie - tyle, że nie jestem cykor i poleciałam do gina i okazało
      się, że to grzybica. Też mam fioła na punkcie higieny, ale antybiotyki mądrze
      mądrze łykałam bez osłony:)
      No więc nie przesadzaj, myślę, że 19 lat to dobry wiek na pierwszą wizytę, tak
      czy inaczej Cię to nie minie, a ginekolog to nie dentysta - nie wiem czego robi
      się wokól wizyty takie halo.
      Rumianek Ci nie pomoże - jeszcze może Cię uczulić, moja Pani doktor odradza.
      Oczywiście jeśli nie pójdziesz do lekarza, a faktycznie masz grzybicę, to
      jeszcze w dodatku zarazisz faceta i błędne koło - Ty będziesz zarażać jego, a
      on Ciebie.Radzę wstrzymać się od kontaktów zanim nie wybierzesz się do lekarza.

No ale jak się chcesz męczyć - Twoja sprawa:)

Aha - moja Mama też nie wie i tu akurat w ogóle nie widzę problemu!
      • Gość: ruda Re: Swędzenie pochwy IP: *.krzeszowice.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:10
        tylko,że tu jest taki problem,że ja nie mam kasy na te antybiotyki..a pewnie są
        drogie no i tu powinna mi pomóc mama!A nie wiecie ile taka kuracja trwa i ile
        kosztuje??Myślę też sobie czy jak jakieś 4 dni przed powstaniem objawów choroby
        mój facet dotykał pochwę penisem czy jest zakażony??prosze napiszcie coś,bo ja
        jestem zielona:((Acha..i pojawiła sie wydzielina bardzo brzydko pachnąca..ale
        już mniej swędzi...
        • Gość: jola Re: Swędzenie pochwy IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:57
          To typowe dla grzybic.A co do leków to wcale nie sa takie drogie nystatyna
          koszuje ok.7zł.Fluconazol jest trochę drozszy bo ok.35 zł,ale myśle że
          wystarczy nystatyna.Czas trwania leczenia od 7-14 dni.Dla partnera polecam masć
          clotrimazolum.Ty tez możesz ja zastosowac.Dostepna w aptece bez recepty-ok.3zł.
        • Gość: eciepecie Re: Swędzenie pochwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:17
          Acha..i pojawiła sie wydzielina bardzo brzydko pachnąca

no, to mamy już upławy
          jednak lekarz cie nie minie - idz jak najszybciej!
        • Gość: Kasia Re: Swędzenie pochwy IP: *.autocom.pl 13.04.05, 18:02
          Ruda prawda jest taka, że jak są upławy to powinnaś lecieć jak najpręczej, ja
          za antybiotyk Fluconazole zapłaciłam 14 zł + maść za 3 zł - więc nie
          przesadzaj! Tym bardziej, że samo nie przejdzie, no uwierz mi dziewczyno!
          Przestanie swędzieć na dzień czy dwa i od nowa . Chłopakowi też możesz maść
          zaaplikować, bo tak jak pisałam wcześniej - nici z bycia razem, bo będziecie
          się wzajemnie zartażać, a z grzybicą im dalej tym gorzej - więc idz nie czekaj!

A kuracja to jest tak - lekarz stwierdza - 2 tygodnie leczenia, odczekać trzeba
          następne 2 tygodnie i zgłosić się jeszcze raz żeby sprawdzić czy minęlo.
          Także sama widzisz - im szybciej dostaniesz dobre leki tym lepiej, bo szkoda
          czasu:)
          Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka