Dodaj do ulubionych

21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !!

22.04.05, 18:11
co jesc aby dostarczac wiecej potrzebnych substancji do regeneracji stawow??

jakie cwiczenia wzmacniaja staw kolanowy?? (chodzi mi o joge i rozciaganie
ktore ponoc pomaga)

jakich firm glukozamina najlepiej sie przysfaja do organizmu??

z gory dziekuje za ponoc
Obserwuj wątek
    • tygrysio_misio Re: 21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !! 22.04.05, 18:16
      dodam jeszce ze intenywnie cwiczne na aerobiku choc ostatnio tylko 2 razy w
      tygodniu i chodze na silownie czesto za kazdym razem jezdzac 30min na rowerku z
      b.mocnym obciazeniem

ne chce rezygnowac z cwiczen gdyz na reszte ciala dzialają mi one znakomicie
      ale boje sie ze z 10 lat bede jezdzic na wozku inwalickim

prosze tez o jakies linki do stron z poradami lekarzy i dietetykow
      • Gość: fresh Re: 21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !! IP: *.acn.waw.pl 22.04.05, 18:38
        I ten rowerek tak Ci obciaza kolana? nie zartuj
        • tygrysio_misio Re: 21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !! 22.04.05, 19:13
          rowerek nie obciaza ponoc mocno ale nie zapominaj ze przy duym obciazeniu musze
          mocno docisnac a te wszystkie sily przechadza przez kolano

i boli cholera

ponoc lekki rowerek sprzyja ale zeby sie rozgrzac pozadnie i pozadne wyniki
          osagnac to mi nie wystarcza lekka jazda
    • Gość: mirek Re: 21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !! IP: *.chello.pl 22.04.05, 18:55
      tylko wapno jonizowane zwykłe aptekowe przyswaja sie w 30% reszta sie odkłada w
      nerkach
      • Gość: jola Re: 21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !! IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:03
        ...wapno? jonizowane? ja znam wapń zjonizowany i nie w aptece tylko w surowicy
        krwi(poziom można zbadać)A w aptece to jest węglan wapnia np.calperos,calcium
        sondoz.I przyjmuje się go pod scisła kontrolą poziomu wapnia we krwi,nadmiar
        jest równie szkodliwy jak brak.Pozatym myślę że to stawy a nie kosci.
        • tygrysio_misio Re: 21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !! 22.04.05, 19:15
          wlasnie o stawach mowilam
          • Gość: ja też tak miałam Re: 21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.05, 19:20
            po twoim pierwszym poscie chcialam doradzić ci rowerek..bo mi własnie
            pmógł,ale teraz to już nie
            wiem..................................................................
    • Gość: jola Re: 21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !! IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:22
      polecam nóżki w galarecie,naprawde.Klej(żelatyna) zawarty w nóżkach wieprzowych
      i goloneczce to rewelacyjne i naturalne lekarstwo wspomagajace nasze kości i
      scięgna.
      • tygrysio_misio Re: 21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !! 22.04.05, 19:25
        a ja wlansie czytalam ze bialka z zelatyny sa kompletbie nie przyswajalne przez
        organizm w przeciwienstwie do jajek ktoej bialka sa przyswajalne w 100%
        • Gość: jola Re: 21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !! IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 19:54
          No jak tam sobie chcesz ale dawniej tak uważano,mnie chirurg polecił jak córka
          miała kontuzje kolana w zeszłym roku.
          • tygrysio_misio Re: 21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !! 22.04.05, 19:59
            wlasnie o to chodzi ze opinie sa sprzeczne....

tylko ciekawe co a to dietetyczy i ci ktorzy cialo ludzikie rozwalaja na
            czynniki czysto chemiczne

ale tak dla dygresji poiwem ze rok temu bylam u ortoredy i powiedzial ze poki
            nie mam wody w kolanach i poki nie sa spuchniete to nie ma co sie tym zajmowac
            a sposobem na nie pogorszanie ich zdrowia jest nie cwiczenie....ciakawe
            podejscie do tematu i to w dodatku specjalisty ponoc
            • Gość: jola Re: 21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !! IP: *.tivnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 20:07
              No wiesz moja córka też miała zwolnienie z WF cały rok.I tryb życia
              oszczędzający kolano.
              • tygrysio_misio Re: 21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !! 22.04.05, 20:10
                wlasnie tego sie boje bo mysle ze sie uzaleznilam juz od tych endorfin ktore
                powstaja przy cwiczeniu jako skutek uboczny:))
                • Gość: ola Re: 21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !! IP: *.crowley.pl 06.05.05, 23:52
                  galaretki!!
                  proponuje 1 rozlac do 2 miseczek. jedna na 2 dni. koszt 50 groszy na dzien.
                  warto!!
    • bornholmski Re: 21 LAT I SKRZYPIACE KOLANA !! 07.05.05, 08:13
      Mam dopiero przekroczone 50-lat. zaczęły pojawiać podobne dolegliwości. Lekarz
      zlecił mi na receptę <ARTHRYL > { bagatela kosztuje około 90zł; 20 saszetek }.
      Taka kuracja trwa : 40-saszetek {1-na dziennie } przerwa 2-miesiące i natępny
      cykl 40- saszetek i tak przez 2-lata.Generalnie odradzano mi preparaty
      kulturystyczne. Na podobny temat można poczytać sobie na :unipharm.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka