Dodaj do ulubionych

uścisk w klacie

08.06.05, 16:43
słuchajcie, od dwóch dni czuję jakby mi ktoś przyfasolił konkretnie w sam
środek klatki piersiowej, ściska, piecze, tracę oddech, normalnie chodzę
zgięta wpół. Czy to może być od kręgosłupa??? (bo mam krzywy, i czasami
solidnie mi doskwiera, i promieniuje np. na stopy, więc pomyślałam że może i
tutaj tak jest...)???
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: uścisk w klacie 08.06.05, 16:44
      nie od kręgosłupa
      od serca
      NATYCHMIAST do lekarza
      • jsolt Re: uścisk w klacie 08.06.05, 16:45
        no co ty??? serio??? kurde, przecież ja mam 30 lat....

zaba_pelagia napisała:

> nie od kręgosłupa
        > od serca
        > NATYCHMIAST do lekarza
        • zaba_pelagia Re: uścisk w klacie 08.06.05, 16:47
          30 lat?
          powiem brutalnie - wiek nie gra roli
      • zaba_pelagia Re: uścisk w klacie 08.06.05, 16:47
        żeby nie byc gołosłowną:
        serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51169,,,,37394078,P_MEDIMEDIA_CHOROBY.html
        • jsolt Re: uścisk w klacie 08.06.05, 16:56
          ok, łapię, cholera, trzeba zadbać o 'opakowanie' chyba wreszcie...
    • villac Re: uścisk w klacie 08.06.05, 16:50
      I masz jeszcze czas na siedzenie i pisanie ? Właściwie masz rację, siedź, czekaj
      co tam będziesz zawracała głowę lekarzowi. Przecież masz "dopiero 30 lat".
      Odpowiem tak: w TYM wieku powinno się mieć wszystkiego znacznie więcej niż w
      wieku 3 lat. Współczuję rodzinie.
      • jsolt Re: uścisk w klacie 08.06.05, 16:56
        siedzę w pracy, nie mam już nic do zrobienia, ale siedzieć muszę, jeszcze około
        godziny minimum, nie będę ci wyjaśniać specyfiki mojej pracy bo jak widzę
        wszystko wiesz o mnie najlepiej. następnie muszę pędzić do szkoły, może złapię
        panią profesor i uda mi się zaliczyć ćwiczenia, następnie lecę do domu bo mam
        chałturę i pewnie posiedzę pół nocki - i tak od wielu miesięcy, rozumiesz? do
        lekarza wybieram się od tygodni i ciągle odwołuję wizyty w ostatniej chwili.

nie napisałam "dopiero 30" - nie uważam się za laskę pierwyj sort w kwiecie
        wieku której nic nie ruszy - po prostu choroby serca kojarzą mi się albo z
        wrodzonymi wadami, albo z poważniejszym wiekiem, ale pewnie się pomyliłam za to
        ty wiesz najlepiej...

o to co mam w głowie jestem zupełnie spokojna a rodzina, dziękuję, ma się
        świetnie.
        • zaba_pelagia Re: uścisk w klacie 08.06.05, 16:59
          no, to jeszcze trochę pobiegaj
          ech, ludzie, ludzie
          • jsolt Re: uścisk w klacie 08.06.05, 17:01
            ale ja wiem że to jest do dupy, tylko chwilowo nie moge z tym nic zrobić,
            rozumiesz? kombinuję już jak małe 'prrr' pod górę żeby troche więcej czasu na
            odpoczynek znaleźć, ale na tym etapie po prostu nie potrafię. Widzę jasność na
            końcu tunelu, ale to dopiero za parę tygodni.
            • lyrica Re: uścisk w klacie 09.06.05, 10:30
              jsolt!

napisałam już, że mi objawiła się w ten sposób nerwica - zaczęło się od różnych
              dolegliwości sercowych, ucisk w klacie, kłucie itd... a później doszła cała
              reszta, bo w porę nie przystopowałąm z pracą, nerwami i wieloma innymi
              czynnikami, które się do tego przyczyniły:( z pewnością jednak to co się stało
              przewartościowało całe moje dotychczasowe życie, wycofałam się z "wyścigu" po
              karierę, dużą kasę itp... żyję spokojniej i jest lepiej, ale jeszcze długa
              droga przede mną...
    • spancer21 Re: uścisk w klacie 08.06.05, 17:22
      Wiesz ja też ma takie bóle od czasu do czasu.Zgłośiłam się z tym do lekarza
      pierwszego kontaktu a on mi dał skierowanie na ostry dyżur do szpitała.Zrobili
      mi badania i okazało się że te bóle są spowodowane niskim poziomem potasu w
      organizmie.Dostałam potas w kroplówce i przez jakiś czas było dobrze.Potem jak
      mnie tak bolało to lekarz przepisał mi potas w tabletkach.I jak narazie jest
      wszystko w porządku.
      P.S.mam 21 lat.Więc wiek nie ma tu naprawdę znaczenia.
      • lyrica Re: uścisk w klacie 08.06.05, 21:58
        A mi tak zaczynała się nerwica:( Właśnie z nadmiaru pracy, między innymi...
        • hanas Re: uścisk ( czy ucisk)w klacie 09.06.05, 01:51
          nerwicę to ma co drugi Polak zaczyna być traktowana jak coś pospolitego
          • lyrica Re: uścisk ( czy ucisk)w klacie 09.06.05, 10:24
            zależy jak kto rozumie pojęcię "nerwica"... bo nerwica to ataki paniki, strach
            przed wyjściem z domu, omdlenia, biegunki, trzęsiawka całego ciała i wybuchy
            płaczu w najmniej odpowiednich momentach - tak z grubsza rzecz biorąc:(

jak słyszę gdy ktoś mówi, że ma nerwicę bo się łatwo denerwuje to mnie szlag
            trafia:( taką "nerwicę" to bym chciała...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka