Dodaj do ulubionych

mam migrenę :-( Macie na nią sposoby??????

12.07.05, 00:08
Jak w temacie :-( Mam migrenę, czyli pęka mi lewa strona głowy, przeszkadza
mi światło i większe nasilenie dźwięków. czy ktoś zna na to jakiś sprytny
sposób? Może do ju Już jest jutro od 3 minut :-(. A więc jeśli za kilka
godzin nie przejdzie, to kiepsko. Czekam na te sposoby.
Pozdrawiam, dziękuję
Żyrafa
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 12.07.05, 00:26
      Ciemność, cisza, ucisk skroni (wyczuj ręką gdzie ucisk przynosi ulgę), zimne
      okłady na skronie.

S.
      • issey_miyake Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 12.07.05, 00:36
        Letnia kąpiel, lub zgaś światło, połóż się na łóżku, weź jakiś lekki kremik i
        rozprowadź na twarzy, wykonuj delikatne ruchy po całej twarzy wskazującym i
        środkowym palce. Tak jakbyś robiła masaż twarzy, niesamowicie odpręża, mięśnie
        nie są tak napiętę, pozwalasz się rozluźnić twarzy. Masuj tak twarz ok. 10
        minut, lub poproś partnera by Ci go zrobił.
        Życzę nie bolącej nocy.
        • snajper55 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 12.07.05, 02:15
          issey_miyake napisała:

> Letnia kąpiel, lub zgaś światło, połóż się na łóżku, weź jakiś lekki kremik i
          > rozprowadź na twarzy, wykonuj delikatne ruchy po całej twarzy wskazującym i
          > środkowym palce.

Masowanie owszem, ale bez kremu. Im mniej zmysłów jest drażnionych tym lepiej.
          Dlatego lepiej pachnidła sobie darować.

S.
    • pawelmess Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 12.07.05, 00:38
      Spróbuj bsm
      • snajper55 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 12.07.05, 02:15
        pawelmess napisał:

> Spróbuj bsm

;))

S.
        • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 12.07.05, 09:06
          Dziękuję wszystkim. Jak łeb boli, to cięzko rozsądnie myśleć:-(
          Żyrafa
          • rezurekcja forum prywatne Migrena 12.07.05, 11:21

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12154
      • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 29.07.05, 22:33
        To burza w Warszawie, Znowu mnie wzięło. BSM? Może tak, ale nie wiem , który
        chwyt a nie mam ochoty się wczytywać w okularach ajuwerdyjskich.
        Żyrafa
    • mmagda12 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 12.07.05, 12:23
      Zyrafko ,'specem od migren jest dobra venus ' ,napewno sie odezwie i Tobie
      doradzi .3maj sie ,Pozdro
      • venus22 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 12.07.05, 19:42
        :)
        zglaszam sie :)
        Zyrafo z naturalnych sposobow ciemny pokoj, absolutna cisza, brak zapachow i
        albo worek z lodem albo goracy kompres.

z mniej naturalnych kawa z aspiryna albo paracetamol, i tak stopniowo poprzez
        ibuprofen, Solpadeine do Imigranu... w zaleznosci co okaze sie skuteczne.

Venus

• snajper55 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 12.07.05, 20:45
          venus22 napisała:

> :)
          > zglaszam sie :)
          > Zyrafo z naturalnych sposobow ciemny pokoj, absolutna cisza, brak zapachow i
          > albo worek z lodem albo goracy kompres.

Pozwolisz, że uściślę. Zimny okład w okolicy głowy, a gorący - gdzie indziej.
          Chodzi o to, aby ukrwienie głowy zmniejszyć.

> z mniej naturalnych kawa z aspiryna albo paracetamol, i tak stopniowo poprzez
          > ibuprofen, Solpadeine do Imigranu... w zaleznosci co okaze sie skuteczne.

Zwykle niestety nic nie okazuje się skuteczne.

S.
          • gorter Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 12.07.05, 20:58
            Imigran okazuje sie bardzo skuteczny!, rownie skutecznie czysci portfel:(
            • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 29.07.05, 22:48
              Ten Imigran to jakaś chemia??? Nie chcę chemii. Buuuuu
          • roxica Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 14.07.05, 21:43
            snajper55 napisał:

> > z mniej naturalnych kawa z aspiryna albo paracetamol, i tak stopniowo pop
            > rzez
            > > ibuprofen, Solpadeine do Imigranu... w zaleznosci co okaze sie skuteczne.
            >
            > Zwykle niestety nic nie okazuje się skuteczne.
            >
            > S.
            czasem jednak pomaga aspiryna na migrenowe bóle głowy
            tylko od razu dwie tabletki!!!
          • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 29.07.05, 22:46
            To znaczy gdzie - gdzie indziej mam przyłoć ten gorący kompres? - Snajperze?
            Ciężko pisać w okularach ajuwerdyjskich ale one ograniczają mi
            dyskomfort "komputerowy".
            Ż.
        • miszi Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 14.07.05, 15:45
          Osobiście polecam efferalgan z kodeiną i wizytę u neurologa. Ja walczyłam z
          migreną od 6/7 lat i się skończyła!!! Przez kilka miesięcy brałam "Orofir" -
          chyba tak się to nazywało! Mi pomogło w 100%.
        • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 29.07.05, 22:40
          Nie mam cytryny za to ech, lepiej nie mówić. To już na forum kocim.
          Ż. Ale kawę sprawdzę. Tylko kawę. To jeszcze można zaliczyć do ziółek. Reszty -
          nie :-(
          Ż
    • sandra775 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 12.07.05, 21:15
      moja neurolog zapisała mi brać trzeba regularnie przez około miesiąca witaminę
      B6 DWA RAZY DZIENNIE ,na noc slow-mag i syrop ziołowy neospazmina
      • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 12.07.05, 21:58
        Dzięki Wam wszystkim :-))))))))
        Żyrafa
        • info3city Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 12.07.05, 22:05
          Pawel juz Ci proponowal BSM, ale chyba nie sprobowalas, w przeciwnym wypadku
          nie potrzebowalabys rady, pozbylabys sie migreny w kilka minut, Zyrafko.
          Dlaczego nie zastosujesz BSM?
          • venus22 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 12.07.05, 22:32
            >>Pozwolisz, że uściślę. Zimny okład w okolicy głowy, a gorący - gdzie indziej.
            Chodzi o to, aby ukrwienie głowy zmniejszyć.<<

to zalezy.
            kazda migrena to rzecz indywidualna. gdybym ja tak zrobila to bym wymiotowala.
            w razie migreny ja potrzebuje tylko lod na kazda gorna czesc ciala.

inni znowu potrzebuja goracy kompres, nie tylko w okolicy szyi.
            poza tym, tu wlasnie nie chodzi o poprawienie ukrwienia tylko o zwezenie naczyn
            krwionosnych.
            Lod dodatkowo ma troche dzialanie znieczulajace.

jesli chodzi o leki to w przypadku bardzo ciezkiej migreny rzeczywiscie nie ma
            prawie nic ale tryptany (imigran, Zomig) pomagaja w 70-80% przypadkach.

ci ktorym tryptany nie pomagaja moga sprobowac ergotamine lub dihydroergotamine.

czasem jeden tryptan nie wystarczy, czasem trzeba wziac mieszanke tryptanu i
            srodek p/bolowy.

venus
            • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 29.07.05, 23:08
              przyłożyłam warzywa na ptelnię. mmrożone. Zimno, ale jakby znieczulają. Lekko
              jakby milej. Za długo nie mogę, tylko kilka chwil. Na mapisanie jednego zdania.
              Potem jak zabrałam lód to znowu milej - bez niego. Znaczy warzywa na patelnię
              zadziałały jak koza w ciasnym mieszkaniu Żyda.
              Żyrafa
          • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 13.07.05, 14:32
            Próbowałam, ale przyznaję, że króko: 2 minuty. Zabrakło mi cierpliwości,
            denerwowało mnie trzymanie rąk na głowie. (gdyby nie ból głowy może by było
            lepiej;-)) Mam nature osoby niecierpliwej. Nawet gdy mi sie nie spieszy nawet,
            gdy jade metrem - biegnę do ruchomych schodów i idę lub biegnę po nich, bo nie
            mam cierpliwości stać potulnie. Windą też nie jeżdżę z tych samych powodów.
            Nawet na 10 piętro wchodzę a potem się cieszę, że miałam trening.
            Pawłowi nie odpowiedziałam ze złości na siebie. Zrobiłam (a raczej nie
            zrobiłam) coś niezgodnie ze swoją naturą: sprawdzać, czy działa, lubię wtykać
            nos, (uwaga, nie chodzi mi o życie prywatne:-). Cudca prywatność jest "PRYWATNĄ
            PRYWATNOŚCIĄ"). Jestem wszystkiego ciekawa, lubię sprawdzić. A tu, z migreną
            sama siebie zawiodłam. Gdybym (tak myślę ) z moją naturą zajęła
            się "sprawdzaniem" działania leków chemicznych...łatwo się domyślić - mogłoby
            być nieciekawie, zwłaszcza, że nie mam wykształcenia medycznego. Właśnie
            dlatego wybrałam to, co naturalne, sprawdzone nie w laboratoriach lecz na
            żywych ciałach dziesiątków pokoleń "przed nami". Teraz w tychże lab. substancje
            czynne z "niewinnych" acz aktywnych roślinek są na nowo "odkrywane". A
            wspaniali naukowcy robia ich "wspaniałe" (przepraszam ale jednak) podróbki.
            Znają pełny skład chemiczny tego co sami zrobili ale nie potrafią W PEŁNI
            odtworzyć tego, co nasza wspaniała Natura (Bóg?) stworzyła. Swiat, który nas
            otacza (mikro i makro - kosmos) pełen jest niewyjaśnionych zagadek (mnie to
            fascynuje. Czy ja nigdy nie wydorośleję????). To nie znaczy, że my, ludzie mamy
            prawo z butami w to wszystko ingerować. Jestem raczej zwolennikiem ostrożnego,
            delikatnego podpatrywania i uczenia się. Zwykłe nasionko klonu - to dziadek
            helikoptera. Taki przykład, że człowiek potrafi podpatrywać nie
            zawsze "niszcząco".
            Przynudziłam. Przepraszam. Jednak łatwiej się pisze i odpowiada na pytania gdy
            człowiekowi łeb z bólu nie pęka ;-). Tak?
            Pozdrawiam :-)
            Żyrafa
            • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 13.07.05, 14:45
              Przepraszam, powyższy, (długaśny wyszedł, to chyba z radości, że już nic mnie
              nie boli, nawet okostna) tekst napisałam w odpowiedzi na post z innego wątku.
              Gdy jeszcze raz złapie mnie to draństwo - będę miała Wasze rady. Znadą się na
              Moim forum dla wygody.
              Pozdrawiam :-)))))))))))))))))))))))
              Żyrafa
              • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 29.07.05, 23:10
      • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 29.07.05, 22:57
        W szystko oprucz (oprócz - tak chyba lepiej, ach ta dysleksja) chemii pilnie
        sobie piszę do notesika. Zastosuję, opowiem co pomogło i POKOLENIA będą sobie
        radzić ;-).
        Żyrafa
    • anarka Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 13.07.05, 07:42
      ja na migreny cierpiałam od wielu lat, czasami bóle były tak silne i
      długotrwałe, że przerwać atak mogłam tylko dzięki hydrokortizonowi podanemu
      dożylnie. W mógzgu porobiły mi się z bólu mikrowylewy i teraz mam pustkę w
      pamięci długotrwałej. Robiłam tysiące badań i jadłam różne lekarstwa. Chyba
      wiecie, że na migrenę leki są strasznie drogie. Wreszcie lekarz staruszek
      zalecił mi terapię światłem. Po prostu brakowało mi światła. Bolało i drażniło
      mnie światło więc zamykałam się w ciemnym pokoju i bałam wychodzić na zewnątrz
      z uwagi na kolejny atak, który w moim przypadku nie był poprzedzany aurą lub
      innymi znakami na niebie i ziemi. Koło się zamykało. Zauważyłam prawidłowość.
      Ataki występowały najczęściej w okresie jesienno zimowym i trwały do późnej
      wiosny. Obecnie w zimie co trzy tygodnie chodzę na solarium, na kilka minut, a
      w lecie staram się jak najwięcej być na świeżym powietrzu. Nie zależy mi na
      opaleniźnie ale aby trochę oświecić mój organizm. I dzięki temu już od prawie
      trzech lat nie miałam większego ataku. To naprawdę szczęście. Może komuś też
      zwyczajnie brakuje światła a organizm pokazuje ten niedobór w taki a nie inny
      sposób. Ja dziękuję, że na swojej drodze spotkałam tak mądrego lekarza.
      • joanna.c Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 13.07.05, 19:58
        tylko szkoda,że nie powiedział,że solarium jest szkodliwe [intensywne
        promieniowanie ultrafioletowe].Będziesz to wiedziała za kilka lat i będzie już
        za późno:(
      • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 29.07.05, 23:17
        Swiatło na migrenę? To brzmi ciekawie. Ale ja wczoraj cały dzień Łazilam po
        świetle (I CIEPLE!!!!!). Dziś też miałam zamiar. Zatrzymała mnie mi.
        Żyrafa

Jednak zapiszę w notesiku
    • mini15 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 13.07.05, 21:59
      Najlepiej zrobisz jak zgłosisz się do lekarza o pomoc.Sama miewam dość często
      migrenę i doszłam do wniosku,ze przy takich silnych bolach człowiek nie myśli o
      jakich kolwiek masażach.Nie tak dawno postanowiłam pójść do lekarza rodzinnego
      i przepisał mi odpowiednie leki i jak narazie odpukać nic się nie dzieje.
      Pozdrawiam.
      • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 14.07.05, 01:34
        Jeśli będzie nastepny raz (nastepne razy) będę sobie wygodnie (hop i juz)
        sięgać po Wasze rady. Z drugiej strony wierzę w zasadę: mam parasol - deszcz
        nie pada ;-). Pozdrawiam i ciągle bardzo dziękuję :-)
        Żyrafa
        • dansan1 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 14.07.05, 08:15
          Ja tez mialem ostre ataki migreny ktore objawialy sie silnym bolem w skroni i
          dnie oka.Czasami bylo to polaczone z wymiotami-bol nie do wytrzymania,lzy
          sameciekna,a jestem facetem.

Byly wizytu w przychodznie ,w szpitalu itd .Oczywiscie bez rezultatu wszytsko w
          normie.No i w takich wypadkach czlowiek(dziecko) zaczyna szukac sam/e.

Ja robie w ten sposob:
          1.Jezeli jest to poczatkowe stadium a bol nie jest tak silny,ze nie przeszkadza
          myslec biore etopiryne(podobno wycofana bo szkodliwa,chociaz tego nie
          zauwazylem:koszt chyba 5PLN z 12 tabletek).Oblewam cala wode zimna woda.
          Bire lusterko i wpatruje sie w swoje oczy nie zamykajac oczu.Na poczatku oczy
          lzawia - co przynosi mi ulge.Po jakims czasie obraz staje sie ciemniejszy i tak
          trwam przez pol godz ,godz to zalezy.Dosc trudna metoda ale naprawde dziala
          tyle ze najtrudniej jest utrzymac skupienie przez tak dlugi czas.Bol powinien
          trwac nadal ale juz bardzo slaby i tak utrzymuje sie kilka godzaz znika.Ale
          spokojnie mozna funcjonowac.Oczywisce w pokoju powinno byz ciemno i bez
          zapachow.W stanie migreny potrafie wyczuc dym tytoniowy jak ktoz zapali
          papierossa na zewn.Chociaz okna sa zamkniete (1 pietro)
          2.W czasie zimy wychodze na dwor chziaz grubo ubrany rozpinam sie i doprowadzam
          do stanu wychlodzenia organizmu,kiedy jestem na granicy tj bol migranowy i bol
          z zimna trzeba sie zapiac.Przy malym wytrenowaniu mozna doprowadzicaby ta
          granica ie utrzymywala dosc dlugo np 20min.Przynajmniej u mnie bol powoli sie
          cofa tj ustepuja ale jest nadal odczuwalny tyle ze juz nie przeszkadza.
          3.Moze byc spowodowana na tle trawienia tj jesli w ciagu kilku dni zjadlosie
          cos nieswiezego organizmnajwidoczniej sie broni wten sposob dajc nam znaki.W
          tym przypadku zmuszam sie do wymiotow (niestety kibelek i palec do gardla)
          jednoczesnie zaciskam sobie przepone rekoma w czasie wymiotow zeby nie
          uszkodzic miesni-bardzo wazne.Potem popijam troche wodyzeby przeczyscic przelyk
          z kwasu.Metoda drastyczna ale zbawienna -zapewniam.Potem lulu.

Na koniec dodam ,ze metoda zlustrem jes bardzo pomocna (ktora moze z
          powodzeniem zastapic wpatrywanie sie w jakis punkt na scianie ) i na dzien
          obecny pozbylem sie w ten sposob migreny - chociazwiem ze nie zniknela tylko
          czycha,ale mam bron.Dobrze jest tez zrobic akupresure stop tj uciskac opuszki
          palcow u stop-zapewniem ze za pierwszym razem bedziecie wyc z bolu.W tych
          miejscach znajduja sie receptory odpowiadajace za skron lewa i prawa.Nalezy
          uciskaniem usunac zlogi ktore powstaly na tych receptorach.

ok to tyle milej walki....
          • venus22 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 14.07.05, 20:53
            >>Oblewam cala wode zimna woda.<<<
            to musi byc sztuka nie lada :)

proponuje po prostu zrobic ze dwa worki z lodem i oblozyc glowe.
            mozesz rowniez polozyc jeden na kark.
            lub jak radzi Snajper- sprobowac z cieplym.
            Nie trzeba bedzie wychodzic na dwor.

z wpatrywaniem sie w punkt to nie wiem czy bym to wytrzymala..

Jedzenie - w migrenie sa pewne produkty ktore ze wzgledu na sklad chemiczny
            zaliczaja sie do tzw bodzcow migrenowych.
            bodzce to sa czynniki zewnetrze ktore moga rozpoczac lancuch reakcji konczacy
            sie atakiem bolowym.
            I tak np sledzie, ogorki i kapusta kiszona, czekolada, sery zolte i produlty
            zawierajace glutaminina sodu i inne (owoce i warzywa tez) zaliczaja sie do
            takich bodzcow.
            jedzenie wiec nie musi byc "nieswieze" aby wywolac bol glowy- wystarczy zawarta
            w nich tyramina, nitrity i nitraty, sulfity i sulfaty.

I jest nam niedobrze badz wymiotujemy dlatego ze na skutek obrzmienia w mozgu
            czesto obrzmiale czesci uciskaja na osrodki mdlosci i wymiotne, tym samym
            drazniac je.

skutecze choc drogie, i powinno sie walczyc o ich refundacje, sa leki z grupy
            tryptan - Imigran, Zomig, Maxalt.
            sa one tez (niektore) w formie rozpuszczalnej na jezyku co umozliwia przyjecie
            leku w razie wymiotow.

Venus

ps- w poprzednim poscie pomylilam sie- Snajper tez napisal ze chodzi o
            zamniejszenie ukrwienia a ja zapomnialam i pisalam tak jakby chodzilo o
            poprawienie- sorry.
            • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 15.07.05, 17:22
              To już jestem Aniu. Podciągam wątek do góry. Mam nadzieję, że sie uda. Poczytaj
              rady, może któraś Ci się "nada". Robi się chłodniej. To już krok do przodu. :-))

A Żyrafa
              • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 16.07.05, 09:44
                Ania, podciagam jeszcze raz. Pogoda lepsza, to może na chwilę tu zerkniesz :-).
                AŻyrafa
          • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 29.07.05, 23:29
            etopiryny nie mam i itak nie chcę. Z opuszkami mi się spodobało. Sprawdziłam od
            razu. Niestety nic w opuszkach nie poczułam a w głowie nie odczułam.
        • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 29.07.05, 23:20
          Spadł :-(
    • fotel_bujany Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 17.07.05, 00:44
      Napiszę i ja, może to, co mnie pomogło, pomoże i Tobie. Cierpiałam długie lata
      na migrenę, tzw. klasyczne trzydniówki - aż zaczęłam brać DIVASCAN. Bierze się
      przez ok 6 miesięcy, 3x1 lub 3x2, po tym czasie ataki bólu mają zaniknąć.
      Zaczęłam go brać 2 miesiące temu i czasem czułam coś podobnego do migreny, ale
      ból był słabiutki i najważniejsze, że mogłam wtedy funkcjonować! Od 2-3 tygodni
      nie miałam żadnych bólów głowy i już nie boję się że migrena wyłączy mnie na
      kilka dni z życia.
      Naprawdę mogę polecić ten środek, tym bardziej że bardziej znane leki na
      migrenę są drogie ale niezbyt skuteczne. Dodam jeszcze że kosztuje ok 20-25 zł.
      • de-bordo Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 18.07.05, 12:26
        Witam wszystkich( Aniu jestem)

jak zwykle po kilku dniach i proszkach i obwiązaniu łba i zimnnych okladach
        i wizytach w łazience i warczeniu na światło - polazła sobie - oczywiście TA no
        jak jej tam -
        • botazka Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 18.07.05, 12:32
          Witaj ! zapraszm na forum Migrena tam znajdziesz dużo porad jest nas sporo i
          każdy radzi sobie jak może
          Ja zażywm od jakiegoś czasu magnez i zauważyłam że ataki mają łagodnieszy
          przebieg oprócz tego jakieś 3lata temu zaczeła brać chińsie tabletki GAN MAO
          TONG PIAN i na mnie bardzo dobrze działają i co najważniejsze nie mam po nich
          dolegliwości żołądkowych .Pozdrwiam!
          • landm Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 18.07.05, 20:43
            Ja zażywam dwie tabletki cataflam'u i uciskam gdzie boli.
            • venus22 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 19.07.05, 09:01
              ale ja chciałabym wiedzieć skąd to się bierze??????
              A wy nie???

wiadomo juz ze migrena ma podloze genetyczne, ale istotnie co dokladnie ja
              powoduje to nadal nie wiadomo.....
              jeszcze jak bym chciala wiedziec..

Venus
              • zyrafa46 Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 29.07.05, 23:47
                dzięki jeszcze raz. Idę "przerabiać" notesik. Już prawie nic nie widzę w moich
                ciemnych okularach z rziurkami załzawionymi oczami
                Żyrafa
    • marenta Re: mam migrenę :-( Macie na nią sposoby?????? 30.07.05, 02:29
      co człowiek to metoda
      ja jestem zmarźluchem, wiec mi pomaga dłuższa kąpiel w bardzo gorącej wodzie
      potem ubieram się ciepło, szalik, grube skarpety, żaluzje w oknie i łóżko
      a mamie pomaga ciasno owinięty na skroniach bandaż
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka