ela2225 19.08.05, 08:48 Mam w apteczce maści hrolohinaldin h i detromycynę czy może ktoś wie czy mogę nimi smarować usta (opryszczka).A i jeszcze mam chyba vratizolin Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kret24 Re: opryszczka 19.08.05, 08:58 Z tych maści to tylko Vratizolin. Pozostałe mają działanie przeciwbakteryjne a nie przeciwwirusowe. Oprócz tego warto smarować opryszczkę wysuszającą pastą cynkową (ok. 2 zł w aptece). Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: opryszczka 19.08.05, 10:39 Kret ma racje!!! Pozdrawiam Ciebie i Kreta, zdrowka!!Krolik Odpowiedz Link Zgłoś
ina11 Re: opryszczka 19.08.05, 13:19 Jakis tydzień temu miałam opryszczke i bardzo mi pomogła maść "Hascovir". Naprawde polecam. Maść cynkowa też jest dobra, ale tylko "wysusza" opryszczkę, a Hascovir- o ile sie orientuję- hamuje namnażanie sie wirusa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majeczka30 Re: opryszczka 19.08.05, 23:00 No tez polecalm Hascovir, a do tego jak masz czesto i duza opryszczke to mozesz isc do lekarza i poprosic o zaoisanie tabletek na opryszczke heviran albo groprinosin. U mniepo jakims czaie prosyszczka zaczela bardzo czesto wyskakiwxac iw d zuoch ilosciach, mnie to przeszkadzalo i wizelam dwie serie groprinosinu, nie zapeszajac pomaga:) od 3 miesiecy nie maialam juz opryszczki:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś