Gość: akne IP: 195.205.211.* 16.06.01, 22:56 Chciałabym sie dowiedziec i moze ktos mi odpowie na to pytanie.Jakie badania pozwola wykryć raka jelita grugego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: FEIND Re: Rak jelita grubego IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.01, 11:04 Badanie nazywa sie koloskopia i jest wykonywane raczej w znieczuleniu ogólnym.Lekarz na pewno zleci też badanie na krew utajoną w stolcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igor Re: Rak jelita grubego IP: *.uc.nombres.ttd.es 17.06.01, 23:20 Gość portalu: akne napisał(a): > Chciałabym sie dowiedziec i moze ktos mi odpowie na to pytanie.Jakie badania > pozwola wykryć raka jelita grugego Jesli po zrobieniu koloscopii beda potrzebne dodatkowe informacje - to sluze wlasnym doswiadczeniem . Nic sie tylko nie boj.Ja bylem operowany 5 razy od 1994 roku,mialem kieszen raz na jelicie grubym a raz na cienkim - teraz funkcjonuje normalnie ale z powaznie skroconym jelitem. Wszystko zalezy od tego aby wykryc poczatki raka nie za pozno... Zrob koloscopie jak najpredzej jesli masz slady (nawet minimalne) krwi w stolcu albo podejrzewasz z innych powodow raka. Igor Odpowiedz Link Zgłoś