Dodaj do ulubionych

Stulejka u 12-latka

28.09.05, 21:03
Bardzo proszę o radę. Mój 12-letni syn ma stulejkę. Urolog powiedział, że w
tym wieku trzeba robić pod pełną narkozą. W którym szpitalu w Warszawie
najlepiej (najbezpieczniej)zrobić zabieg? Interesują mnie zabiegi refundowane
przez NFZ. Z góry dziękuję za rady
Obserwuj wątek
    • Gość: cxc Re: Stulejka u 12-latka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:49
      Jeśli nie chirurg, to pierwsza doświadczona dziewczyna go wyleczy. ;)
      • edyta5 Re: Stulejka u 12-latka 28.09.05, 22:00
        Bardzo zabawne. Miałeś może stulejkę? Jeśli nie to nie pisz takich głupot
        • Gość: cxc Re: Stulejka u 12-latka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 23:02
          To nie głupoty. To samo życie. ;)
    • irhel Re: Stulejka u 12-latka 10.10.05, 22:16
      Przesuwam post do góry- łatwiej będzie go zauważyć i może ktoś Ci podpowie.
      • malkontent_jeden Re: Stulejka u 12-latka 11.10.05, 00:20
        Sadze ze mozesz dzieciaka z czystym sumieniem polozyc do najblizszego szpitala -
        to naprawde drobna kosmetyka i raptem 20-minutowe znieczulenie, faktycznie w
        tym wieku wylacznie ogolne.
    • Gość: rosenblume Re: Stulejka u 12-latka IP: *.pools.arcor-ip.net 11.10.05, 19:51
      www.stulejka.com/
      Poczytaj i przestan panikowac. Chociaz wiem,ze latwo sie mowi. Pozdrawiam
      • edyta5 Re: Stulejka u 12-latka 11.10.05, 20:37
        Właśnie poczytałam i dlatego zaczęłam panikować. Nie chciałabym trafić do
        takiego lekarza, jak kilku tam opisanych. I wolałabym nie poprawiać po kilka
        razy "drobnego zabiegu kosmetycznego".
        • Gość: rosenblume Re: Stulejka u 12-latka IP: *.pools.arcor-ip.net 11.10.05, 21:27
          Moze skontaktuj sie ze szpitalem na Dzialdowskiej jesli mieszkasz w Warszawie.
          12 latek, to chyba do szpitala dzieciecego jeszcze mozna? Przyznam, ze nie
          czytalam dokladnie i dotarlam do mniej przykrych przykladow na tych stronach.
          Masz racje, to trzeba starannie rozwazyc i wysluchac opinii przynajmiej dwoch
          lekarzy, chodzi rowniez o psychike dziecka.
          • edyta5 Re: Stulejka u 12-latka 25.10.05, 01:00
            Bardzo dziękuję za rady. Byłam na Działdowskiej, na razie mamy smarować i za
            miesiąc pokazać się do kontroli.
            • malkontent_jeden Re: Stulejka u 12-latka 25.10.05, 01:08
              > Bardzo dziękuję za rady. Byłam na Działdowskiej, na razie mamy smarować i za
              > miesiąc pokazać się do kontroli.

???
              Nie wracaj tam pod zadnym pozorem. Po nastepnej wizycie pewnie kaza ci zabic
              czarnego koguta o polnocy na nowiu ksiezyca, i jego jelitami obwiazac dziecku
              siuraka.

A ta strona to cholernie marna reklama jakiegos zakladu urologicznego. Ale ten
              typ* niestety tak ma.

___
              * urologia- bękart chirurgii (prof. T. Leńko- nieoficjalnie)
            • mamalgosia Re: Stulejka u 12-latka 08.04.14, 20:20
              to smarowanie (maść ze sterydami?) nic nie daje
    • conveyor Re: Stulejka u 12-latka 27.10.05, 00:40
      Tylko uwazaj po zabiegu bo...

"Mietka zbila katechetka,
      za stwierdzony brak napletka."
      • Gość: marcinek Re: Stulejka u 12-latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 21:57
        kilka słów o znieczuleniu.
        nigdzie nie jest napisane ze tylko narkoza.J a wtakim przypadku robie głeboka
        sedacej + penis blok. Dobra premedykacja [przd zabiegiem zadnego kłucia
        przytomnego dziecka i chłopaczki przechodza ten niezbyt miły zabieg gładko bez
        bólu i złych wspomnien z przebiegu samego zabiegu. pamietaj ze im chłopak
        starszy tym bedzie mu trudniej przejsc taki krepujacy zabieg

• Gość: mastur 100 lejek IP: 155.37.231.* 28.10.05, 14:50
      stulejka to zaniedbanie rodzica
      12 lat i sie nie masturbuje ?
      • Gość: Misia Re: 100 lejek IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.11.05, 15:08
        mój synek miał zabieg w wieku 4 lat w warszawskim szpitalu bielańskim,
        powtarzały mu sie stany zapalne i uznałam, że nie ma co dłużej czekać. W wieku
        14 lat zapytał mnie tylko czy "to" nie jest jakąś dużą wadą, powiedziałam, że
        absolutnie i to mu wystarczyło. Potem już mnie o nic nie pytał, myślę, że
        wsystkie wątpliwości wyjaśnił sobie na forach, dziś ma 20 lat. Nie ma co czekać
        z takim zabiegiem, dziewczyna tego nie rozwiąże
    • tygrysiatko1 Re: Stulejka u 12-latka 01.11.05, 18:01
      włąśnie bardzo częśto leczy siętakie przypadłości bezoperacyjnie a operacja to
      ostateczność...
      • jonaska Re: Stulejka u 12-latka 08.04.14, 09:18
        Czy mamy z Warszawy mogą napisać jakieś świeże informacje - gdzie robiły dziecku zabieg u starszych dzieci?
        Czytam, że są różne rodzaje zabiegów...jaki rodzaj miałyście? Obrzezanie całkowite? Do połowy żołędzi? Nacięcie boczne?
        • kol.3 Re: Stulejka u 12-latka 10.04.14, 08:25
          Jeśli jesteś z Warszawy udaj się od razu do prof. Perdzyńskiego (wejdź na jego stronę www. i sobie poczytaj) . Wszystko zależy od stanu stulejki (mogą być zrosty, wtedy zabieg jest bardziej skomplikowany, a niedoświadczony lub niedbały lekarz może sprawę spaprać i dla młodego faceta dodatkowa trauma albo drugi zabieg).
          Zabieg powinien zrobić urolog, nie chirurg.
          • jonaska Re: Stulejka u 12-latka 11.04.14, 12:15
            tylko nie widzę, żeby prof. operował gdzies państwowo. Prywatnie to nie najtańszy zabieg :/
            polecany jest zastępca ordynatowa w bielańskim, ktoś słyszał?
            • kol.3 Re: Stulejka u 12-latka 13.04.14, 16:52
              Państwowo to się czeka parę miesięcy na wizytę u urologa, potem Bo wie ile na zabieg. I dobrze by było dostać się do kogoś kto tego nie spieprzy, a to się może zdarzyć.
              Zabieg śmiało można robić pod znieczuleniem miejscowym. Dyskomfort przy zabiegu, wg znanego mi młodziana, jest mniej więcej taki jak przy obcinaniu paznokcia.
              • jonaska Re: Stulejka u 12-latka 13.04.14, 18:10
                tak jak napisałam, szukam lekarza polecanego, który na nfz robi zabieg dobrze.
                • marcinoit Re: Stulejka u 12-latka 16.04.14, 22:28
                  dowolny urolog lub chirurg dzieciecy, to nie przeszczep serca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka