Dodaj do ulubionych

czy schudnę?

10.11.05, 10:16
Odchudzałam się już wiele razy, często efektywnie. Za każdym razem bardzo
rozsądnie, zapisywałam, co jem, jadłam ok. 1000 kcal. Raz czy dwa zastosowałam
dietę kopenhaską i tyle samo dietę cambridge. Ale za każdym razem... tyłam nie
tylko z powrotem, ale jak to przy jo-jo bywa, z nadwyżką. Przy jo-jo spowalnia
się też przemiana materii, a poza tym ... mam już 34 lata :( Czy jest szansa,
żebym się jeszcz skutecznie odchudziła? Jak? Potrzebuję informacji i zachęty...
Obserwuj wątek
    • aleks.p Re: czy schudnę? 12.11.05, 18:08
      Ja odpowiem.
      Jest szansa, żebyś się jeszcze skutecznie odchudziła. Ja również odchudzałam
      się wiele razy i też tyłam z nadwyżką. W końcu w wieku 34 lat osiągnęłam 105
      kg. A teraz od 3 miesięcy ważę 64 kg i nie zamierzam przybrac ani kilograma.
      Nie napisze Ci jak, bo to był bardzo niezdrowy sposób zrzucić taką wagę w 9
      miesięcy. Ale mogę podpowiedzieć - dobrze, że zapisujesz, ale nie 1000 kcal,
      tylko 1300 - 1500. A jak osiągniesz już prawidłową wagę, polecam stronę
      serwisy.gazeta.pl/zdrowie/0,51205.html
      I jeszcze jedno. Pamiętaj, ze otyłym się jest w głowie, a nie w ...
    • audrey222 Re: czy schudnę? 13.11.05, 11:29
      Ja wychodzę z założenia że diety trwające określony czas to bezsens , trzeba
      zmienić nawyki żywieniowe od podstaw i to już na całe życie bo inaczej nadwaga
      będzie wracać.Ja schudłam 15 kg w ciągu 8 miesięcy i teraz po roku od
      zapoczątkowania przeze mnie zmian w diecie nie wyobrażam sobie że mogłabym się
      odżywiać tak jak wcześniej.
    • cioccolato_bianco Re: czy schudnę? 13.11.05, 14:00
      odchudzic sie mozna w kazdym wieku, byle rozsadnie to robic i nie tracic owego
      rozsadku po zakonczeniu diety - to chyba najwazniejsze. prawda jest taka, ze
      trzeba sie caly czas pilnowac i ograniczac jedzenie tuczacych rzeczy, jesli nie
      wykluczyc ich z diety zupelnie. poza tym warto dolaczyc do tego jakas forme
      ruchu i nie mam tu na mysli spacerow, ale raczej basen czy aerobik..
      • stefros Re: czy schudnę? 13.11.05, 14:04
        słyszałaś może o morozniku kaukazkim? ponoć można schudnąć przy nim bez problemu
    • artur.kalinski Re: czy schudnę? 17.11.05, 13:38
      Oczywiście że masz szanse trwale schudnąć, ale tylko pod warunkiem trwałej
      zmiany nawyków żywieniowych. Z pewnością ani dieta kopenhaska ani Cambridge nie
      są wyjściem racjonalnym i skutecznym (na dłuższą metę), co sama zauważyłaś.
      Niestety cuda nie istnieją (w trakcie odchudzania), cudowne tabletki czy zioła
      także. Spróbuj spotkać się z dietetykiem. Często takie spotkanie bywa przełomem,
      gdyż sami nie jesteśmy w stanie dostrzec wszystkich błędów jakie popełniamy.
      Dobry dietetyk oprócz prawidłowej diety zaproponuje Ci szereg porad, które z
      powodzeniem będziesz mogła wprowadzić w swoje życie. Istotą diety nie jest
      głodowanie, zły humor, frustracja i bezsilność. Prawdziwym wyzwaniem jest
      smaczna dieta odchudzająca, która pozwoli na zadowalającą utratę masy ciała a
      jednocześnie nie „wywróci” życia do góry nogami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka