Dodaj do ulubionych

torbiel podkolanowa

18.11.05, 12:20
Proszę o informację dot. torbieli podkolanowej Bakera. Może ktoś miał
operację na tę przypadłość, albo leczył ją z dobrym skutkiem innymi metodami.
Pomóżcie proszę, mja córka ma wyznaczoną operację na 9 grudnia. Chciałabym
czegoś więcej się dowiedzieć, na czym polega zabieg, jakie znieczulenie, jak
długo trwa rekonwalescencja? Pomóżcie. Jestem pełna niepokoju.
Obserwuj wątek
    • kubagr Re: torbiel podkolanowa 18.11.05, 15:14
      bnie ma wskazan do operowania baker'a u dzieci

adamis16 napisała:

> Proszę o informację dot. torbieli podkolanowej Bakera. Może ktoś miał
      > operację na tę przypadłość, albo leczył ją z dobrym skutkiem innymi metodami.
      > Pomóżcie proszę, mja córka ma wyznaczoną operację na 9 grudnia. Chciałabym
      > czegoś więcej się dowiedzieć, na czym polega zabieg, jakie znieczulenie, jak
      > długo trwa rekonwalescencja? Pomóżcie. Jestem pełna niepokoju.
      • adamis16 Re: torbiel podkolanowa 18.11.05, 18:48
        Moja córka ma 15 lat, więc to już nie takie mał dziecko. Co do wskazań, o
        zabiegu zdecydował lek. ortopeda, po dwuktrotnej punkcji. Niestety płyn (żel
        właściwie) w torbieli pojawił sie ponownie. Córka chodzi z tym "gulą" już 5
        lat, do tej pory nie bolało i lekarz nie zalecał żadnego leczenia. Teraz
        niestety boli przy każdym wysiłku fizycznycm, nawet przy chodzeniu.
        Proszę niech odezwie się ktoś, kto miał z tym problemem osobiste doświadczenie.
        • qurki Re: torbiel podkolanowa 18.11.05, 20:11
          Witaj!
          Ja mam 23 lata i od dłuższego czasu ogromne problemy z kolanami. Wlewym mialam
          uraz łękotki, natomiast w prawym wypada mi rzepka. Dodatkowo pod prawym mam
          wlasnie torbiel. Moj ortopeda skierowal mnie do Zakładu Uzdatniania leczniczego
          na rechabilitacje, natomiast rehabilitantka skierowała mnie na seriie zabiegów -
          naświetlanie laserem. Wszyscy mamy nadzieje ze promienie lasera rozbija moja
          torbielke.
          Pozdrawiam i radze zapytac lekarza o ta metode
    • nnike Re: torbiel podkolanowa 18.11.05, 17:58
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html
      • nnike Re: torbiel podkolanowa 18.11.05, 17:59
        Wpisz w wyszukiwarkę fonetycznie "torbiel bekera". Jest tam parę optymistycznych
        • adamis16 Re: torbiel podkolanowa 18.11.05, 18:50
          Dzięki nnike, przeczytałam dokładnie wszystkie posty, ale nie znalazłam tam nic
          rzeczowego ani odpowiedzi na swoje pytania.
          • nnike Re: torbiel podkolanowa 19.11.05, 00:36
            Ktoś tam napisał, że torbiel może się wchłonąć samoistnie.
            A jakby smarować ją jakąś maścią p. reumatyczną? Albo rozgrzewać Amollem?
    • qurki Re: torbiel podkolanowa 18.11.05, 20:12
      Witaj!
      Ja mam 23 lata i od dłuższego czasu ogromne problemy z kolanami. Wlewym mialam
      uraz łękotki, natomiast w prawym wypada mi rzepka. Dodatkowo pod prawym mam
      wlasnie torbiel. Moj ortopeda skierowal mnie do Zakładu Uzdatniania leczniczego
      na rechabilitacje, natomiast rehabilitantka skierowała mnie na seriie zabiegów -
      naświetlanie laserem. Wszyscy mamy nadzieje ze promienie lasera rozbija moja
      torbielke.
      Pozdrawiam i radze zapytac lekarza o ta metode

• malaga1234 Re: torbiel podkolanowa 19.11.05, 18:57
        Ja mam tę przypadłość. 5 lat temu miałam ściągany płyn pod podglądem usg i był
        spokój kilka lat. Teraz znowu się torbiel pojawiła. Ale już sciągać nie chcę.
        Podobno krioterapia pomaga, lecz jakoś nie mogę się wybrać na te zabiegi choć
        powinnam.Może Twojej córce pomoże?
    • adamis16 Dzięki wszystkim za pomoc! 19.11.05, 23:13

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka