Gość: BB IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.01, 18:24 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Jakie są objawy nerwicy? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 15.07.01, 19:43 lęk, silny irracjonalny lęk towarzyszy każdej nerwicy, ale nie tylko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loodzik Re: Jakie są objawy nerwicy? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 17.07.01, 01:18 Kasia, a moglabys jeszcze podac szczegoly, np. jakies objawy fizyczne nerwicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Jakie są objawy nerwicy? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 20.07.01, 21:53 Objawy są bardzo różne, zależy to też od intensywności lęku, ale towarzyszyć mogą:częstoskurcz,podniesione ciśnienie,uczucie zaciskania w gardle, drżenie mięśniowe,ucisk w głowie, uzczucie zamierania, omdlenia, itd. Nie analizuj objawów, po prostu szukaj terapii, która pomoże Ci pozbyć się tego cierpienia. Jeżeli istnieją jakies sygnały ze strony ciała, tzn., że coś przeżywasz,że coś zostało pominięte,a teraz czas na wgląd w siebie i... zgłoś się do psychologa.Co do objawów, istnieją różne nerwice, od obsesyjnej do histerycznej, stąd objawy mogą wyglądać nieco inaczej. Życzę powrotu do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Jakie są objawy nerwicy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.01, 01:45 strasznie szybkie tętno, gdy się jakiś małych rzeczy wystraszę nieraz faktycznie jest powód do strachu, a nie mam problemów z sercem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loodzik Re: Jakie są objawy nerwicy? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 21.07.01, 14:59 Bardzo dziekuje Kasiu, po twojej odpowiedzi mam juz na 90% pewnosc ze to jednak nerwica, chociaz jeszcze robie rozne badania, ktore jednak nic nie wykazuja. Jesli chodzi o psychologa to raczej podziekuje - nie wierze w ich skutecznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Jakie są objawy nerwicy? IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 21.07.01, 18:58 Terapia jest potrzebna, wzmacnia, poszukuje dróg wyjścia. Uczy relaksu,zrozumienia lęku. Jeśli chcesz coś więcej dowiedzić się, zostaw e-mail, napiszę.Jednak z całego serca zachęcam Cię na grupę terapeutyczną, pomaga.Po prostu przed Tobą wiele pracy nad własną osobą, zaufaj i sobie i terapii.Wiem, miałam ten paskudny problem. Dzisiaj już jestem zdrowa. Trzymaj się ciepełko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludzik Re: Jakie są objawy nerwicy? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 22.07.01, 21:10 moj mail: bluered@go2.pl, bylbym bardzo wdzieczny gdybys napisala, wiem, ze musze cos z tym robic, ale jestem jakby zaslepiony ne dopuszczam mysli ze moge cos takiego miec, a czuje sie coraz gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś