justynapili 17.12.05, 22:23 już kilka miesięcy boli mnie lewy posladek.Ból promieniuje wzdłuż nogi.Nie pomagją tabletki przeciwbólowe ani przeciwzapalne.Czy ktoś ma lub miał coś podobnego??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdola1 Re: ból pośladka 17.12.05, 22:38 No coś Ty?! A po co do lekarza? Toć to same nieuki. Jeszcze zaszkodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
kwietniowe_cappuccino Re: ból pośladka 17.12.05, 22:46 fakt najlepsza Gozdzikowa Odpowiedz Link Zgłoś
justynapili Re: ból pośladka 17.12.05, 22:47 najpierw lekarz rodzinny i nic, później neurolog, który stwierdził rwę kulszową, później ortopeda, który stwiardził, że nie jest to rwa poniewaz ma inne objawy a teraz takŻe ortopeda twierdzi,że to może mięśnie(naderwanie czy coś, ale diagnozy jeszcze nie postawił)byłam w klinice ortopedycznej(za kilka dni wracam tam) i szukają przyczyny i znaleźć nie mogą, a mnie boleć nie przestaje!Czy spotkało to kogoś? Odpowiedz Link Zgłoś
krolik-ok Re: ból pośladka 17.12.05, 23:29 Mysle, ze to rwa kulszowa, trzymalo mnie to dluzszy czas dopoki nie trafilam na masazyste, zajmujacego sie terapia manualna i jak reka odjal. Powiedzial mi , ze to zmiany w kregoslupie powoduja ucisk na nerw kulszowy, postepowal zgodnie z ta diagnoza, nie pomylil sie, rozmasowal, wyleczyl. Mialam 12 zabiegow i teraz powtarzam raz-dwa razy w roku po jednym masazu. Ortopedzi mowili mi podobne rzeczy, jak Tobie i nie pomogli sr. przeciwbolowymi i przeciwzapalnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: ból pośladka 18.12.05, 01:55 Rwa to raczej ból od kolana do stopy. Trop jest dobry, to może być problem z mięśniami (lub 5 innych powodów). Z tym, że ortopedzi tego sami raczej nie wyleczą. R Odpowiedz Link Zgłoś
dz_masaz Re: ból pośladka 19.12.05, 20:18 To się ma co pół roku przez pół roku i to całkiem poważnie. Kalesony na pupę i na akupunkturę, tylko do sprawdzonego fachowca. Za karzdym razem jestcoraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik07 Re: ból pośladka 17.12.05, 23:47 Witaj. Mialam m.in bóle lędźwiowe, promieniujace do samej stopy. Leczylam sie u neurologa i ortodedy, który orzekl, że czeka mnie operacja, albo wózek.... Dalam sobie spokoj z chodzeniem do lekarzy i wsluchalam sie w glos mojego wewnętrznego lekarza, przesledzilam fora w gazecie i wyszlo ponad wszelką wątpliwość, że mam kandydoze(przerost bakterii candida). Te bole to efekt tzw. przeciekajacego jelita grubego. Od pol roku stosuje diete, biore probiotykii inne leki i musze stwierdzic,ze czuje sie już prawie wyleczona. Moje posladki wypieknialy, bo pozbylam sie niepotrzebnego balastu-10 kg. I zapomnialam o strasznym bólu. Polecam forum prywatne "candida" - jezeli nawet Twoje bóle maja inne podloże, to warto tam wejść i poczytac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwa47 Re: ból pośladka 18.12.05, 00:03 Sama poprzez to "wsłuchiwanie się" stwierdziłaś, że masz candidozę??? To ty jesteś wróżka! Coś mi to pachnie konfabulacją.Bez pomocy lekarza nie postawiła byś takiej dokładnej diagnozy. Odpowiedz Link Zgłoś
marek225 Re: ból pośladka 18.12.05, 09:47 zrób badanie MRI, pomoże wyjaśnić przyczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: ból pośladka 18.12.05, 20:30 Rozumiem, że zapłacisz za te zbędne w tym przypadku badanie? Bo ono trochę kosztuje. R Odpowiedz Link Zgłoś
marek225 Re: ból pośladka 18.12.05, 20:48 repair - właśnie takie objawy (raczej typowe)mogą być spowodowane uciskiem na korzeń nerwowy przez np. jakąś torbiel w okolicy kości ogonowej lub krzyżowej. Badanie MRI może zbędne może nie, nie da się z góry przewidzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
edithael Re: ból pośladka 18.12.05, 22:13 Mój mąż tak miewa - z powodu zwyrodnień kręgosłupa w okolicy lędźwiowej. Pomaga leczenie p/zapalne + OBOWIĄZKOWO rehabilitacja i codzienne ćwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
florencja29 Re: ból pośladka 19.12.05, 12:07 Miałam tez takie bóle, u mnie zdiagnozowano to - rwa kulszowa. Lecz zanim to nastąpiło miał to być jajnik (tak się to u mnie zaczęło, bołało w miejscu, gdzie jest jajnik), potem wyrostek, ale ból by za słaby jak na wyrostek. Po pielgrzymkach do ginekologa, chirurga i kilka razy lekarki rodzinnej to wlaśnie ta rodzinna wpadła na pomysł, że to rwa kulszowa. Dostałam silne tabletki przciwbólowe, tydzień zwolnienia (prawie nie mogłam chodzić) i do dzisiaj mam spokój, a było to z 5 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
repair Re: ból pośladka 19.12.05, 14:05 Tu jest trochę mądrości na temat bólu promieniującego z pośladka. Również o przydatności MRI. Radzę zwrócić uwage na wypowiedzi autorstwa spector1. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=24131372&a=27861682 Rwa kulszowa i zmiany zwyrodnieniowe to niezwykle często nadużywane przez niezbyt zorientowanych lekarzy i fizjoterapeutów diagnozy. R Odpowiedz Link Zgłoś