kamusia_a 09.01.06, 20:12 wiem,że coś takiego istnieje i ,że można to wypożyczyć z hospicjum ale gdzie? i za ile ? serce mi pęka jak widzę jak mój mąż się dusi;-( on tak bardzo cierpi proszę o szybką odpowiedz skąd taką pompę zdobyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zubr_zalogowany Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 09.01.06, 20:36 koncentrator tlenowy? pytaj sie jego lekarza jesli sa wskazania Odpowiedz Link Zgłoś
kamusia_a Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 09.01.06, 21:28 pytałam lekarza mówił,że na właśną rękę trzeba załatwić nie umiał powiedzieć gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
zubr_zalogowany Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 09.01.06, 21:32 funkcjonuja wypozyczalnie czasem niestety dosc tajnie niektore ulegly likwidacji poszukaj lekarza, ktory moze wiedziec moze w poradniach pulmonologicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
kamusia_a Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 11.01.06, 23:21 a kto powiedział,że lakarz nie wiedział?wiedział i powiedział ale ja zapomniałam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 09.01.06, 21:48 Kamusiu, mieszkasz w prawie pięćdziesięciotysięcznym mieście. Twój mąż, jak to czesto piszesz na usuwanych wątkach jest w stanie terminalnym. I lekarze nie wiedzą jak mu pomóc? Jeśli to prawda, co piszesz, to zraziłaś do siebie zbyt wiele osób, by ktoś traktował Ciebie poważnie. Skontakutuj się z hospiscjum, mogą wypozyczyć odpowiedni sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
kamusia_a Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 09.01.06, 21:54 no trudno,dziękuję za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 11.01.06, 19:59 Chyba to jest respirateur. Odpowiedz Link Zgłoś
kamusia_a Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 11.01.06, 21:33 już wiem jak się nazywa-dziękuję a teraz proszę podpowidzie jak ją zdobyć?jak i gdzie można wyporzyczyć?w moim mieście w hospicjum nie ma czegoś takiego na wynośne a ja męża do tej umieralni nie oddam. Odpowiedz Link Zgłoś
mania333 Lekarz nie wiedział jak się ta pompa nazywa????? 11.01.06, 22:50 W to, że lekarz takiej "pompy" nie miał, to uwierzę, ale że nie wiedział jak się ona nazywa to już trudno przyjąć do wiadomości, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
kamusia_a tu miał być ten wpis 11.01.06, 23:22 a kto powiedział,że lakarz nie wiedział?wiedział i powiedział ale ja zapomniałam;-) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 12.01.06, 00:23 kamusia_a napisała: > już wiem jak się nazywa-dziękuję a teraz proszę podpowidzie jak ją zdobyć? Najlepiej zrób go sama. Z foliowej reklamówki, rur od odkurzacza i silniczka z z suszarki. Będzie tak samo autentyczny jak Twoja historia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
jola1211 Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 12.01.06, 00:27 kamusiu, a w ciazy przypadkiem znowu nie jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 12.01.06, 11:48 jola1211 napisała: > kamusiu, a w ciazy przypadkiem znowu nie jestes? Hi, hi. Pewnie tym razem mąż jest w ciąży. S. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 12.01.06, 13:14 www.e-swinoujscie.pl/index.php?function=show_all&no=2032 Odpowiedz Link Zgłoś
baba.do.lekarza Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 12.01.06, 13:44 Nieźle. Parę miesięcy temu wespół z kilkoma innymi forumowiczami udało się zidentyfikować ową Beatę K, jako kamusia, vel parę innych nicków. Ona broniąc się zawzięcie, używała róznych argumentów. Ale nie zwróciła uwagi na jeden drobny szkopuł, który myślę, co bardziej bystrzy łatwo zauważyli..... Ale nie odpowiadajmy, o co chodzi. Poczekajmy na ciąg dalszy reszywającej serca historii... Odpowiedz Link Zgłoś
baba.do.lekarza Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 12.01.06, 13:50 www.swinoujscie.com.pl/index.php?=com_content&task=view&id=4918&Itemid=71&news=1option Chyba link trzeba złożyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
baba.do.lekarza Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 12.01.06, 13:51 www.swinoujscie.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=4918&Itemid=71&news=1 Odpowiedz Link Zgłoś
kamusia_a ciekawe jak ta choroba się nazywa? 12.01.06, 21:43 gadać do was to jak do ...? może konkurs na nazwę ?;-) a tak serio nie to nie. Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: ciekawe jak ta choroba się nazywa? 12.01.06, 21:53 Kamusia_a napisz na co choruje twoj maz i w jakim jest stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kamusia_a Re: ciekawe jak ta choroba się nazywa? 12.01.06, 22:01 rak,stan krytyczny;-( Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: ciekawe jak ta choroba się nazywa? 12.01.06, 23:45 kamusia_a napisała: > rak,stan krytyczny;-( Od ilu już lat jest w tym krytycznym stanie ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 12.01.06, 22:06 a twoj maz teraz lezy na intensywnej i jest podlaczony do respiratora czy ma zalozona rurke tracheostomijna? Odpowiedz Link Zgłoś
wstyd38 Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 12.01.06, 22:11 Netko, nie dyskutuj z Kamusią. Problem jej meza byl wielkrotnie omawainy na forum. Powstaly nawet wątki liczące pareset wpisów. Zostaliśmy oszukani. Wątki kamusi zostały usuniete na Oślą Ławkę. W linkach podanych wyżej (do stron ze Świnoujścia) jest parę słów na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
netka2 Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 12.01.06, 22:14 ok to znaczy ze dalam sie nabrac. Odpowiedz Link Zgłoś
botazka Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 13.01.06, 16:11 Może kamusi nie wystarcza już mały" biznes" typu śpioszki,wózki? ipostanowiła przerzucić się na drogi sprzęt dla umierających bo np.materac przeciw odleżynowy czy taki koncentrator tlenu to kilka tyś więc i zarobek można liczyć w tyś trzeba śledzić ogłoszenia o sprzedaży tego sprzętu.Hijeną trzeba być!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
botazka Re: do kamusi! 13.01.06, 16:30 może taki adres się przyda? poradnia opieki paliatywnej ul.żeromskiego22/23 72-600 swinoujście Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: do kamusi! 17.01.06, 09:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=615&w=31560108&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
dawidowk Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 18.02.06, 21:32 Wiem, że późno pisze ale jeśli ten koncentrator dalej jest potrzebny to mam prawie nowy po dziadku. Używany był od listopada 2005. Udziele gwarancji. Jeśli nie znalazłaś i jeszcze jest potrzebny to pisz. Mail grzecznościowy: dawidowk@neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
baba.do.lekarza Re: Jak nazywa się taka pompa do oddychania? 19.02.06, 17:29 To jest oszustka. Ona właśnie czeka na takich jak Ty, tzn. wrażliwych i chętnych do bezinteresownej pomocy. A potem rzeczy "z darów' sprzedaje na allegro, a w dodatku ich osobom kupującym nie wysyła. Odpowiedz Link Zgłoś
kamusia_a do dawidowk 19.02.06, 20:57 dziękuję ale załatwiłam już butlę z tlenem. Odpowiedz Link Zgłoś