jakasx 03.02.06, 16:17 powiedzcie mi jak sie nazywa aerobik żeby było coś w rodzaju tańca tzn nie np samo rozciąganie.potrzebne mi to na zajecie odchudzające a moze mi ktoś jakieś poleci a i kurcze nie umiem pływac:/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cioccolato_bianco Re: aerobik 03.02.06, 17:49 fat burning (zajecia 'taneczne' prosty uklad choreografczny przy muzyce, na ziemi, na zakonczenie zajec tzw. brzuszki) abt - cwiczenia rzezbiace sylwetke, ze szczegolnym uwzglednieniem brzucha, ud, posladkow. na poczatku zajec rozgrzewka ok 15 min, uklad choreograficzny lub na stepie tbc/bs - j/w + cwiczenia na miesnie grzbietu, klatke piersiowa i rece. step - zajecia choreograficzne na stepie dance - zajecia choreograficzne na ziemi interwal - laczy elementy tbc i step, na przemian zajecia typu dance i step nie sa dla poczatkujacych, chyba ze ktos zna podstawowe kroki, choreografie. w innym wypadku najlepiej wybrac fat burning + tbc. Odpowiedz Link Zgłoś
artur.kalinski Re: aerobik 10.02.06, 15:07 Zajęcia, które ułatwią spalanie tkanki tłuszczowej powinny przyspieszać tętno, ale tylko nieznaczenie i taki stan powinien być utrzymany przez cały czas trwania zajęć. Zapewniają to ćwiczenia typu fat burning, aero-dance czy spinning. Dla osób zainteresowanych tańcem ciekawe mogą okazać się także zajęcia typu latino. Odpowiedz Link Zgłoś