Dodaj do ulubionych

Ratunek dla chorych stawów.

IP: *.boleslawiec.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 10:36
nie wiem jeszcze nie stosowałam tego praparatu ,na gościec
choruję od 15 lat może to jest to co pozwoli znieść okresy
okropnego bólu myślę że warto spróbować
Obserwuj wątek
    • Gość: chora Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: *.zgora.dialog.net.pl 08.01.03, 14:13
      Mi pomaga tylko Dicloratio Uno.
      Rewelacja .Choruję ponad 10 lat i nic mi nie pomagało.
      Pozdrawiam - Wanda
      • Gość: Nina Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: 212.247.194.* 16.01.03, 12:09
        A co to jest ten Docloratio Uno?, mozesz podac blizej? Z gory
        dziekuje.Nina
      • Gość: tessa Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.03, 12:34
        do prośby o dicloratio uno dołączam się i ja. Czy ten lek jest dostępny w
        naszych aptekach, z receptą czy bez. Pzdr Teresa
        • Gość: Doki Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: 195.13.26.* 16.01.03, 15:29
          Sadzac z nazwy to diklofenak produkcji firmy Ratiopharm, niegdys znany jako Voltaren.
          • Gość: piotr Dokładnie IP: 213.241.2.* 17.01.03, 10:09
            Przy dłuższym stosowaniu uwaga na żołądek !
    • Gość: jurek Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: proxy / 217.96.45.* 17.01.03, 11:28
      Znalazl moze kots te badania o ktorych pisza w artykule? W medline nic o tym
      nie slyszeli.

I dobra informacja dla polskich chorych: za grania lek ten kosztuje ok. 30$ za
      opakowanie. Czyli w Polsce z clami itp. cena powinna byc ok. 150zl. I raczej
      nie bedzie go na liscie lekow za 1zl.
    • Gość: Sowa Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: *.nv.iinet.net.au 17.01.03, 12:27
      Gość portalu: jola96 napisał(a):

> nie wiem jeszcze nie stosowałam tego praparatu ,na gościec
      > choruję od 15 lat może to jest to co pozwoli znieść okresy
      > okropnego bólu myślę że warto spróbować

Przede wszystkom zwrocic uwage, zeby nie jesc zbyt duzo bialka !
      Zmniejszyc do ok. 0.7g/kg wagi tej ktora powinno sie miec.
      Zglosic sie do lekarza optymalnego.. maja bardzo dobre wyniki w leczeniu
      tego schorzenia.

Sowa
      • monikate Re: Ratunek dla chorych stawów. 17.01.03, 13:31
        Kupiłam przedwczoraj Dicloratio Uno. Nie do końca, ale pomaga. Ale ileż tak
        można z tymi lekami... Widzi się, że na choroby stawów nie ma lekarstwa.
      • Gość: Andrzej Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 17.01.03, 15:40
        Zinaxin to lek przede wszystkim dla osób chorujących na chorobę zwyrodnieniową
        stawów, która stanowi 2/3 wszystkich chorób stawów. Gościec a raczej
        reumatoidalne zapalenie stawów to choroba kapryśna, o nie dokońca
        przewidywalnym przebiegu. W niektórych postaciach rzs Zinaxin ładnie pomaga,
        ale są takie gdzie nie działa. Należy zawsze skontaktować się z lekarzem w
        przypadku rzs i nigdy bez porozumienia z lekarzem nie zmieniać zaleconego przez
        niego leczenia.
        • Gość: monika Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: *.umcs.lublin.pl 18.01.03, 12:36
          Czy rzeczywiście jedzenie zbyt dużo białak potęguje zapalenie stawów??? Jestem
          wegetarianką, wiec jem dużo nabiału, czy to ma związek z postepującymi bólami
          stawów??
        • Gość: monika Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: *.umcs.lublin.pl 18.01.03, 12:42
          Co robić gdy żołądek buntuje się przyjmować leki, a moje bolące stawy mają, jak
          na bolące stawy, dośc niewiele bo 30 lat.
          • monikate Re: Ratunek dla chorych stawów. 21.01.03, 13:30
            Niestety, po paru dniach stwierdzam, że "nie wstrzeliłam się" w swój lek.
            Dicloratio uno mi nie pomaga. Przez blisko rok świetnie mi robił Dicloberl
            retard - a potem klops, organizm się przyzwyczaił. Nie pomagają mi również:
            - Naklofen,
            - Febrofen,
            - Rodanol.
            Czy ktoś zna jeszcze jakieś dobre leki, najlepiej z grupy diklofenaków
            właśnie? Mam chorobę zwyrodnieniową stawów biodrowych. I póki żołądek nie
            siądzie... Leczę się, chodzę na rehabilitację, ale tego rodzaju choroby
            niczemu się nie poddają.
          • Gość: mańka Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 21.01.03, 17:44
            chcialam odniesc sie to tego co napisala Monika

> Co robić gdy żołądek buntuje się przyjmować leki, a moje
            bolące stawy mają, jak
            >
            > na bolące stawy, dośc niewiele bo 30 lat.

Manie tez bolaly stawy i kosci, nie bardzo tylko wiedzialam ze
            to wlasnie bol z tych okolic. Wysylano mnie do urologa. Rowniez
            bylam wegetarianka, po kilku latach diety kazalo sie, ze mam
            osteopenie, czyli odwapnione kosci, a bol byl sygnalem
            odwapnienia. Potem zlamalam szyjke kosci udowej, a potem
            dorobilam sie zwyrodnienia stawu biodrowego . Bralam Zinaxin i
            mam zamiar powtorzyc kuracje, z opoznieniem, lecz przynosi efekt.
            • Gość: Ola Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: *.corp.redshift.com 22.01.03, 09:05
              Czy probowalas Chondroitin+Glucosamine NA, odbudowujacy chrzastke. Tez Vioxx,
              Celebrex?- przeciwzapalne.
              • monikate Re: Ratunek dla chorych stawów. 22.01.03, 11:27
                Vioxxu nie kupiłam, bo strasznie drogi. Tamtych nie próbowałam, zapiszę nazwy.
                Drogie te leki? Istotnie Zinaxin daje pozytywne rezultaty? po jakim czasie? Ja
                nie mam odwapnienia, wprost przeciwnie, mój organizm odkłada za dużo wapna!
                Tak mi powiedzieli lekarze po ataku kamicy nerkowej, i tak mówi moja
                dentystka, bo b. często muszę zdejmować kamień wapienny z zębów. Moje
                zwyrodnienie to najprawdopodobniej efekt dysplazji stawów biodrowych w
                dzieciństwie. Jakoś wszystko w ludzkim organiźmie jest powiązane, prawda?
                Szkoda, że lekarze tak mało wiedzą o tych chorobach - reumatycznych i
                zwyrodnieniowych.
                • Gość: Magda Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.01.03, 12:38
                  Ja takze od wielu lat mam problemy ze stawami.Mam okropne bole stawow i
                  miesni,ale wszedzie.Nie sa te bole umiejscowione np.w kolanie,boli po prostu
                  wszystko.Wyniki mam przy tym dobre.Moim jedynym ratunkiem jest 1 zastrzyk
                  diprophosu co pol roku.I to mi przynosi duza ulge.Ostatnio zauwazylam,ze
                  lepiej sie czuje gdy jem wiesiolek w kapsulakach,propolis plus,magnez+ wit.B6
          • Gość: to Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 15:15
            Człowieku!!!
            Do lekarza a nie pierduty z ignorantami!!!
            Samemu to można opaski gorczycowe czy magnetyczne a nie rozwalac sobie żołądek,
            wątrobę i inne części trudnozamienne.
            PS. Bezkarnie to można brać ew. ARTRESAN lub ZINAXIN
    • Gość: putka Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: proxy / *.sycow.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 14:46
      Chyba się zdecyduję spróbować ten lek. od roku boli mnie staw
      biodrowy.Dziwne bo boli mnie, kiedy leże na lewym lub prawym
      boku i to podczas snu. Jestem przez to notorycznie nie wyspana.
      Ostatnio jeszczazaczął mnie boleć staw łokciowy. jestem
      informatykiem i często pracuje myszką. Jak tak dalej pójdzie to
      będę musiała zrezygnowac z pracy, bo bol jest okropny!
    • Gość: to Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 15:03
      Dicloratio uno to nic innego tylko diclofenac o powolnym uwalnianiu.
      Jest to jeden z wielu preparatów wzorujących się na JEDYNYM orginalnym
      preparacie stworzonym przez firme Ciba-Geygi (obecnie Novartis) o nazwie
      VOLTAREN (o powolnym uwalnianiu nazywa się VOLTAREN SR). Od dawna w aptekach w
      Polsce.
    • Gość: wolant Jest srodek niezwykly i bezpieczny w stosowaniu IP: *.telkab.pl 27.01.03, 21:37
      Dopiero niedawno w internecie znalazlem informacje o preparacie ktory ja
      stosuje z dobrym skutkiem od lat. Niestety dotychczas byl w Polsce
      niedostepny. Ja kupowalem w Czechach. Jest to naturalny srodek dietetyczny
      bardzo pomocny EKSTRAT Z TRZCINY CUKROWEJ informacje sa na stronie
      www.perfektra.com takze po polsku. Teraz podobno mozna kupic go w kraju i to w
      sposob wysylkowy. Kosztuje ok 30 zl za opakowanie ktore starcza na 2 - 3
      tygodnie.Srodek jesbezpieczny bo naturalny ale trzeba go stosowac dluzej aby
      byly efekty trwale. Mnie pomoglo dopiero gdzies po 2,5 miesiacach ale
      autentycznie
      • monikate Re: Jest srodek niezwykly i bezpieczny w stosowan 28.01.03, 09:30
        Zapisałam informacje, mam nadzieję, że się przydadzą. Do lekarza, do
        lakarza... Problem w tym, że lakarze naprawdę nie wiedzą do końca, jak się te
        świństwa leczy. Ja byłam u kilku, każdy co innego mówi. Malo tego - rady
        jednego lekarza też są sprzecze. Oszaleć można, a funkcjonować jakoś muszę.
    • Gość: Maria Re: Ratunek dla chorych stawów. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.01.03, 14:47
      Jesli jestes chora tak dlugo na gosciec,czy nasz dobre wyniki?Czy ktos chory
      na gosciec jest z tego tytulu na rencie.Jak myslicie czy jesli nie mozna
      normalnie funkcjonowac z powodu ciaglego bolu stawow -czy na to mozna otrzymac
      rente?
    • orku Re: Ratunek dla chorych stawów. 23.07.03, 13:50
      A czy znacie lekarza - specjaliste od stawow biodrowych (zwyrodniałych)?
      Chodzi mi na razie o ustawienie lekow, informacje co mnie czeka, czy i kiedy
      operacja, endoprotezy.

Poszukuje lekarza w Warszawie ale jak bedzie jakis super specjalista to pojade
      na drugi koniec Polski na wizyte.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka