Dodaj do ulubionych

głodówka

01.04.06, 13:31
rozpoczęłam głodówkę10-dniową dziś zaczęłam 3 dzień, czy ktoś stosował i jakie
osiągnął korzyści- jestem otyła i ciągle mnie coś boli od lat lekarze nie
zwracająuwagi jak im o tym opowiadam.
Bolą mnie ostrogi, kręgosłup co noc bolą mnie nogi od kolan w dół z przodu ból
budzi mnie w srodku nocy.
Postanowiłam pomóc sobie sama
Obserwuj wątek
    • umaa Re: głodówka 01.04.06, 14:03
      na czym polega Twoja glodowka??
      • anna9613 Re: głodówka 01.04.06, 21:19
        moja głodówka polega na piciu wody niegazowanej mineralizowanej, ażeby był efekt
        muszę głodować 10 dni lecz nie wiem czy to wytrzymam narazie głoduję, nie czuje
        się najgorzej jest mi tylko zimno i spać się chce
        • margonik Re: głodówka 03.04.06, 16:26
          Tutaj dobrze Ci radzą. Taka głodówka jest ok, ale tylko pod okiem specjalisty.
          I w trakcie głodówki powinnaś unikać wysiłku - ćwiczeń fizycznych, czy nawet
          męczącej pracy.
          Ponadto do głodówki trzeba się przygotować - przechodzić do głodówki stopniowo
          i później stopniowo z niej wychodzić.
          Podobno też dobrze jest przed głodówką zrobić sobie lewatywę, czy coś
          podobnego - fuj, ale taka rzeczywistość ;-)
          Bez tego, brakuje masy do przepchania w jelitach tego, co tam zalega. Rezultat
          jest taki, że przetrzymujesz w sobie przez 10 dni toksyczne złogi, które
          zatruwają Twój organizm.
    • iloiza Re: głodówka 01.04.06, 15:08
      nie powinnaś robić tego na wlasną rękę, bo możesz sobie tylko zaszkodzić. jeśli
      jesteś naprawdę otyła (bo może ci sie tylko wydaje) tym bardziej powinnaś
      zwrócić się do dietetyka. bezpieczna jest np, kuracja jednodniowa, gdy pijesz
      tylko soki , najlepiej wyciśnięte ze świeżych owoców lub warzyw.głodówek ci nie
      polecam
    • mona275 Re: głodówka 01.04.06, 17:36
      Jeśli bolą Cię ostrogi, to rzeczywiście masz problem
    • anna9613 Re: głodówka 02.04.06, 19:16
      czekam na odpowiedź Pana Artura co myślio tej mojej głodówce 4 dzień głoduje
      jestem tylko na wodzie, chcę oczyścic organizm z toksyn myślę że przez nie boli
      mnie wszystko
      • ladylike_a Re: głodówka 05.04.06, 15:43
        WItam,
        Też jestem ciekawa odpowiedzi Pana Artura. Ja robię głodówki mniej więcej raz
        na rok już od 2000 roku. I uwielbiam to i jestem zadowolona.
        Twój post mnie jednak zaniepokoił - czy masz jakąś wiedzę o tym, co robisz? czy
        wiesz jakie są zasady? Bo naprawdę można wiele zyskać, ale można też niezłej
        krzywdy sobie narobić...
        Jak chcesz, to napisz na gazetowego maila: ladylike_a@gazeta.pl

Trzymaj się - teraz naprawdę bardzo ważna jest konsekwencja.
        Pozdrawiam.
    • artur.kalinski Re: głodówka 12.04.06, 10:26
      Samodzielnie można przeprowadzać głodówki nie dłuższe niż 1-2 dni. Najlepiej
      jeśli dodatkowo będą one oparte nie na wodzie mineralnej a na sokach owocowych i
      warzywnych świeżo wyciskanych, gdyż dostarczają one witamin, składników
      mineralnych i cukrów (dzięki nim będziesz miała energię).

Dłuższe głodówki można przeprowadzać tylko pod kontrolą lekarza i dietetyka,
      gdyż nie jesteśmy w stanie przewidzieć jak organizm na nie zareaguje. Lekarz
      będzie mógł zdecydować o ewentualnym przerwaniu kuracji, bądź jej modyfikacji.
      • anna9613 Re: głodówka 12.04.06, 23:28
        dzięki że wreszcie się Pan odezwał, głodówkę zakończyłam po 10 dniach czuję się
        świetnie, narazie jem małe ilości i bez mięsa tak się wprowadzam.
        schudłam 10 kilo lecz myślę że jak zaczne troszkę jeść to będzie 5 kg, ale dobre
        i to
        • malenkajalenka Re: głodówka 19.01.07, 23:59
          ale czy jednodniowe/dwudniowe glodowki daja jakies efekty?? nie mam na mysli
          chudniecia, bo sie nie odchudzam, nie stosuje zadnych diet, jestem tylko
          ciekawa czy warto takie krotkie glodowki oczyszczajace przeprowadzac.
          odpowiedzcie dziewczyny!!
          • oliviaaa1 Re: głodówka 22.01.07, 14:08
            gdy jest zimno, a to normalne przy głodówkach i posiłkach niskostrawnych, nie zawierających mięsa itd, to trzeba pić ciepłą wodę gotowaną, głodówki usuwają toksyny z organizmu, oczyszczają jelita, też polecam. wiem, że na początek dobrze stoswać marchwiankę czyli soki z marchewki
            • horia Re: głodówka 26.01.07, 09:55
              Sama mam zamiar zacząć głodówkę. po raz pierwszy. Chciałabym się do tego dobrze
              przygotować. Na razie wiem, że tydzień przed trzeba stosować dietę . Jeśli
              możesz mi dać jakieś wskazówki to napisz na forum albo na moją pocztę.Przyda mi
              się każda rada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka