Dodaj do ulubionych

Wyrwanie dolnej ósemki

12.06.06, 20:25
Bardzo boli mnie dolna ósemka. Jest to ból przy nagryzaniu. Nie mogę nawet
palcem jej nacisnąć bo ból niesamowity. Zrobiłam zdjcie i nic tam nie widać.
Ósemka jest zaplombowana i nigdy nie było z nią problemów. Myślę już o jej
wyrwaniu ale nie wiem czy to pomoże, czy nie będzie jakichś komplikacji.
Wizytę mam dopiero pojutrze.
Podzielcie się uwagami czy ktoś miał podobny przypadek, jak jest po wyrwaniu
ósemek / czytałam ,że mogą być problemy/. Moja ma dość masywne i takie
zakrzywione korzenie. Help. Co zażyć aby tak nie bolało?
Obserwuj wątek
    • kwietniowe_cappuccino Re: Wyrwanie dolnej ósemki 12.06.06, 20:28
      może najpierw zanim zaczniesz ją wyrywać, to daj szansę dentyście ją wyleczyć
      poza tym - możesz mieć zapalenie dziąsła
      • andula24 Re: Wyrwanie dolnej ósemki 12.06.06, 21:00
        To już po raz drugi ten sam przypadek. Przedtem przeszło, brałam laser
        biostymulacyjny. Mówie o wyrwaniu bo już ostatnio 3 stomatologów / w tym
        chirurdzy/ głowili się co to może być. Dziąsła nie są spuchnięte ani nie bola,
        nawet nie mam tam zaczerwienienia.
        • alexandra74 Re: Wyrwanie dolnej ósemki 12.06.06, 21:16
          Skoro dziąsło nie jest sopuchnięte to rzeczywiście dziwne. Ja miałąm przeboje z
          ósemkami, dziąsło było po obydwu stronach podcinane dwa razy. Za jakiś czas
          problem wracał, po prostu ósemka się rozrastała a nie maiłą miejsca. W końcu
          zażadałam od dentysty usunięcia tych zebów, tak mi dokuczały. Okres był
          kiepski, bo byłam w ciąży, stan zapalny wokół zęba się zrobił, a tu antybiotyku
          nie można było zastosować. Co dwa dni przez dwa tygodnie zakładał mi takie
          tabletki, które nieco neutralizowały ból i rozpędziły stan zapalny. Następnego
          dnia zgłosiłam się do usunięcia pierszej ósemeczki, drugą usunęłam kilka
          tygodni po porodzie, a to niespodziewanie była twarda sztuka:)
    • elle666 Re: Wyrwanie dolnej ósemki 12.06.06, 22:57
      nie ma co sie męczyć. ja tez sie tak męczyłam, i w koncu wyrwałam i mam swiety
      spokój. żałuję ze od razu tego nie zrobiłam. mam swietnego chirurga, który
      uswiadomił mnie, ze leczenie ósemek jest trudne i w zasadzie są to zęby zbędne,
      tak wiec strata nie jest tak duza jak w przypadku "normalnego" zęba.
      po wyrywaniu nie miałam zadnych komplikacji, a robiłam to juz 3 razy
      • ja243 Re: Wyrwanie dolnej ósemki 13.06.06, 17:20
        Powiesz, gdzie rwałaś?
        • elle666 Re: Wyrwanie dolnej ósemki 13.06.06, 18:15
          wyrywałam w dentaluxie na racławiciej w Warszawie. jest tam swietny chirurg,
          wyslalam juz do niego kilka osób i wszyscy byli super zadowoleni. namiary moge
          podac na priva. dla jasnosci - innych dentystow z tej kliniki nie polecam.
          oczywiscie nie miałam stycznosci ze wszystkimi, ale z tych, z ktorymi miałam,
          godny polecenia jest tylko pan doktor od rwania ósemek (tudziez pozostałych
          zębisków)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka