Gość: snowball IP: *.acn.waw.pl 22.02.03, 20:52 czy ktos zna skuteczna metode na afty? o ile mi wiadomo, nie mozna sie ich raz na zawsze pozbyc, ale moze sa jakies skuteczne preparaty, ktorych uzywacie? Thx Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Staruch Re: afty IP: *.fys.sdu.dk 24.02.03, 12:39 Roznych rzeczy probowalem i kiepsko. Teraz maluje to swinstwo jodyna. Ponoc nie najzdrowiej, ale troche pomaga. oczywiscie "zabieg" trzeba powtarzac wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staruch Re: afty IP: *.fys.sdu.dk 24.02.03, 12:39 Roznych rzeczy probowalem i kiepsko. Teraz maluje to swinstwo jodyna. Ponoc nie najzdrowiej, ale troche pomaga. oczywiscie "zabieg" trzeba powtarzac wielokrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: afty IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 23:12 Było bardzo dużo na ten temat- użyj wyszukiwarki. Odpowiedz Link Zgłoś
kate_b Re: afty 26.02.03, 18:45 Poniewaz mam ten problem od wielu lat probowalam juz chyba wszystkiego. Krótko wiec scharakteryzuje rozne srodki: - Sachol - pomaga dobrze doraźnie, przynosi ulge - Aphtin - moim zdaniem nie bardzo, ale ponoc zawiera w sobie lek - Tantum Verde do plukania - troche "znieczula" usta wiec pomaga na pewien czas - Vagothyl - plyn do smarowania ale tylko bardzo miejscowo i ostroznie - piecze okrutnie, az lzy leca i jest gorzki ale jak dla mnie najskuteczniejszy - Solcoseryl - to taki stomatologiczny opatrunek, wiec pomaga jak afta jest w miejscu czesto drażnionym - moja dentystka proponowala mi tez kuracje Capivit A+E, vit.B, Rutinoscorbin - wszystko 3 razy dziennie, ale trudno mi powiedziec czy pomoglo bo chyba nie mam takiej cierpliwosci i wytrwalosci ale sie rozpisalam... mam nadzieje ze komus pomoge Kasia Odpowiedz Link Zgłoś