Dodaj do ulubionych

Bole stop,kolan i rak.

10.11.06, 22:01
witam was wszystkich.przegladajac dzisiaj te strone dowiedzialam sie tylu nowych rzeczy o dolegliwosciach zwiazanych z wpn,ze gdyby nie to forum to naprawde byloby mi ciezko.moj 4letni synek od dwoch lat cierpi z powodu boli stop albo kolan a ostatnio nawet rak .pani dr.skierowala nas do ortopedy gdyz nie wiaze tych boli z wpn.z poczatku ortopeda stwierdzil ze to bole wzrostowe,ale ostatnio bole sie nasilily i skierowal synka na badania pod katem reumatyzmu a takze poziomu wapnia i fosforanow.czekam na wyniki.srednio mam 4-7 nocy w miesiacu nieprzespanych.dodam jeszcze ,ze synek spi w pampersie bo sie moczy.przy tym problemie urolog powiedzial , ze do 5ciu lat ma takie prawo.moze wy tez macie takie problemy.bede wdzieczna za uwagi.pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • ag_ar Re: Bole stop,kolan i rak. 11.11.06, 15:38
      Hubert też skarży się na bóle stóp i kolan. Ale nie tak silne jak u was, albo
      przynajmniej nie zakłócały snu, ale często przed spaniemsię żalił.
      Lekarze też nie wiązali tego z WPN, ale może coś w tym jest. My pierwszy raz
      byliśmy u ortopedy, jak Hubi miał 2 latka. Wg lekarza wszystko było ok. Potem
      (4,5 roku)dostaliśmy skierowanie do poradni reumatologicznej, gdzie pani doktor
      stwierdziła, że badanie w kierunku osteoporozy ma normy wyników dla dzieci od
      lat 6 i nas odesłała. Jakieś pół roku temu Hubert miał zapalenie stawu
      biodrowego. Tydzień niby leżał na kanapie, bo przecież pięciolatka trudno
      utrzymać w miejscu. Przeszło. Ale wyniki krwi sugerowały jakieś satny zapalne.
      Teraz ponawiamy badania. Mamy kolejne skierowanie do poradni reumatologicznej.

Daj znać, jak wasze wyniki i co to jest. Ja też się odezwę, jak się czegoś
      dowiemy.

Z moczeniem nie mamy problemów.
      Agnieszka
    • oliwia333311 Re: Bole stop,kolan i rak. 12.11.06, 23:53
      Witaj.. Jestem znajomą Iwony z którą niedawno rozmawiałaś..Iwonka opowiadała ci
      o moim synku Patryku,który sprawia nam sporo problemów wychowawczych ..Bardzo
      chciałabym z tobą porozmawiac na ten temat ...Mój adres mail
      Oliwia1972@znajomi.pl Prosze odezwij sie ...pa
      • kacperewa Re: Bole stop,kolan i rak. 13.11.06, 20:42
        Witam.Odebralam dzisiaj wyniki syna.Wynik CRP,Lateks ma ujemne.Natomiast poziom wapnia i fosforu sa lekko podwyzszone.Odczyn W.Rossa jest dodatni.Sa to wyniki ogolne tak wiec czekaja nas jeszcze szczegolowe badania.Odezwe sie jak bede wiedziala cos wiecej.
        Oliwio!Odezwe sie do ciebie jak moj starszy syn nauczy mnie wysylac maile.Ja dopiero ucze sie obslugiwac komputer.smieszne,ale to prawda.Chyba,ze chcesz do mnie zadzwonic.Iwona ma moj nr.tel.
    • gosia771 Re: Bole stop,kolan i rak. 18.11.06, 13:26
      Witam.
      Mój syn jeszcze jakiś czas temu bardzo często skarżył się na bóle, zwłaszcza
      piszczeli, tak to mi tłumaczył. Od jakiegoś roku bóle ustapiły i nic mu nie
      dokucza przed snem ani w nocy.
      Pamiętam, że jako dziecko też bardzo często odczuwałam bóle nóg, jakby mi je
      ktoś rozciągał. Moja mama wtedy tłumaczyła mi, że rosnę. Ile w tym prawdy?
      Dlatego też gdy mojego syna zaczęły boleć nogi nie kojarzyłam tego z WPN.
      Przypominałam sobie siebie w dzieciństwie i tłumaczyłam mu, że rośnie. Czasami
      smarowałam jakims specyfikiem na stawy. Czy pomagało naprawde czy tylko działało
      jako placebo, niewiem. W każdym razie bóle przeszły same.
      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka