aleks44 11.11.06, 19:30 Chcialem zapytac,moze ktos z Was mial taki problem.Pekaja opuszki przy paznokciach,jest to bardzo bolesne.Capivit A+E niestety nie pomaga. Doradzcie moze sa jakies domowe sposoby,jakies mascie,ktore pomoga. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j2334 Re: Pękające palce rąk 11.11.06, 21:04 Sprobuj mascia z witA ,dostepna bez recepty za ok 3zl. A nie jest to u Ciebie alergia na cos? Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Pękające palce rąk 11.11.06, 22:02 tak na prawde to nie dla mnie,ale proszono mnie o pomoc,dlatego zwrocilem sie z pytaniem do Was.Dzieki serdeczne za odpowiedz,mozliwe ze to wlasnie alergia,zaraz przekze zainteresowanej. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
julka7777 Re: Pękające palce rąk 11.11.06, 22:30 mi tak pekaly ze az krew mi leciala lekarz mi dal masc CUTIVATE -> na dzień CUTIbaza -> na noc Odpowiedz Link Zgłoś
martuniunia1 Re: Pękające palce rąk 12.11.06, 17:02 Jakieś 5 lat temu, gdy przyszły pierwsze mrozy, pękały mi opuszki palców aż do krwi, bardzo bolało, kupiłam wtedy bez recepty świetną maść(gęstą, żelową), która "pachniała" rybami, nie pamiętam jej nazwy, ale każdy dobry farmaceuta powinien ją znać. Po kilku posmarowaniach, wszystko od ręki (dosłownie i przenośnie) przeszło! Polecam i pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
aleks44 Re: Pękające palce rąk 12.11.06, 21:25 dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi,jutro przelece po aptekach i popytam pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Pękające palce rąk 13.11.06, 14:35 To może też być wina niedoboru wit. B. Kup tabletki B-complex Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Pękające palce rąk 04.12.06, 01:28 Viosept: www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2279 Skóra na opuszkach wokół paznokci pęka gdy jest wysuszona i wydelikacona od detergentów, np. od płynu do mycia naczyń. Nie musi to być zaraz grzybica, ale ta maść "skleja" skórę błyskawicznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
margz Re: Pękające palce rąk 04.12.06, 21:24 trzeba chronić ręce przed zimnem,nie dopuszczać do wysuszenia rąk,a więc prać,zmywać w rękawiczkach i wcierać dużo dobrego kremu,na noc można użyć maść np.LINOMAG i założyć bawełniane rękawice.Można też zanużyć palce w ciepłej oliwie z oliwek i potrzymać ok. 15 min.Przyczyną może być też brak witamin. Odpowiedz Link Zgłoś