mmagda12 18.01.07, 19:48 tzn w jednym,nie wiem jak to opisac ,ale kilka dni temu mialam to i dzisiaj tez.To jakby blyski.Moze ktos mial ,to b. prosze.Oczywiscie jutro pojde zasiegnac opini okulisty ,ale wydaje mi sie ,ze to "cos z krazeniem" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doomicella Re: "Zygzaki w oczach" 18.01.07, 20:18 Poczytaj w archiwum. Kiedyś mi się to przydarzało. Wygląda na to, ze to migrena. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=17400292&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
doomicella migrena albo coś innego 18.01.07, 20:21 Źle się wyraziłam. Migrena to była u mnie, a co u Ciebie jest przyczyną tego nie wiem. Ja u okulisty byłam i przebadano mnie dokładnie, także tak jak mówi Artur może to być migrena a może coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: migrena albo coś innego 18.01.07, 20:27 Może być jaskra. A może być uszkodzenie kręgosłupa. Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: migrena albo coś innego 18.01.07, 20:31 Mam błyski, tak jakby po stronie kącików oczu, szczególnie w pozycji leżącej. Byłam z tym u okulisty i stwierdziła, że to od kręgosłupa szyjnego/mam dyskopatię kręgów szyjnych na wszystkich poziomach/. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: Dzieki Kochani 18.01.07, 20:57 Jaskre mam i z kregoslipem tez.To sie dzieje jak siedze[wtedy gluchne i pozniej ,jak leze.Ale to trwa kilkanascie minut.Tego nigdy nie mialam ,dlatego zapytalam.Oczywiscie miazdzyce.Rwa dala mi podalic ,jest lepiej ,MR ledzwiowo- krzyzowego mam na 26stycznie i zobacze ,chyba zdecyduje sie na operacje ,nie mam wyjscia,na szyjny nie..Jutro wkrece sie do okulisty,bo wiadomo jakie terminy ,to napisze.Jeszcze raz dziekuje Wam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: Dzieki Kochani 20.01.07, 08:57 Wiec bylam u okulisty i ograniczyla sie do pomiaru cisnienia srodgalkowego [niskie].Stwierdzila ,ze to moglo byc niedokrwienie siatkowki ,cos z kurczliwoscia naczyn.Jezeli zlapie mnie ten atak ,mam jechac na dyzur okulistyczny[u mnie w miescie nie ma],aby sprawdzic cisnienie[mam jaskre].Przepisala mi Metadyzyne i krople Lacmimol.Poniewaz biore duzo lekow neurolog. krazeniowych ,mam skonsultowac sie z neurologiem[wstyd mi znow "na wkreta isc do mojej neurolog ,chyba poczekam do 31stycznia ,jak bede jechala z MR do poradni przyszpitanej do innej neurolog] .I problem pozostal,jak mam przekonac lekarza ,ze to moze byc migrena? ,powiedziala ,ze NIE.Problem zlozony ,bo jaskra ,kregoslup szyjny z zaburzeniami neurologiznymi[jak rowniez pozostale idcunki]] ,miazdzyca ,serce,alergia itp Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Dzieki Kochani 20.01.07, 10:34 a dlaczego mialabys przekonywac lekarza ze to moze byc migrena? moze jednak nie jest? owszem zygzaki moga byc objawem aury migrenowej, i mozna ja dostac kiedys po raz pierwszy ale czy tak na pewno jest w twoim wypadku? i dlaczego tobie sie wydaje ze to migrena? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda12 Re: Dzieki Kochani 20.01.07, 23:28 venus22 napisała: > a dlaczego mialabys przekonywac lekarza ze to moze byc migrena? moze jednak nie > > jest? > > owszem zygzaki moga byc objawem aury migrenowej, i mozna ja dostac kiedys po > raz pierwszy ale czy tak na pewno jest w twoim wypadku? i dlaczego tobie sie > wydaje ze to migrena? > > Venus Jak kiedys pisalam ,migrene ,zasugerowal okulista z AM.Neurolog wykluczyla ,poniewaz okulista nie zna"mojego prawdziwego obrazu choroby".Ta okulista u ,ktorej bylam ,rowniez wspominala o migrenie.Nawet tlumaczyla ,ale teraz nie umie powtorzyc.Dalam sobie spokoj,chociaz w lutym pojade do znajomej okulistki ,do szpitala i zobacze ,co powie.Dlaczego to mnie zaniepokoilo,poniewaz do dzisiaj boli mnie oko ,w kaciku ,czuje ,jakbym miala 'jakas rane" i oczywiscie ten okropny bol i sztywnosc galek.Ale do boli to ,ja juz sie przyzwyczailam ,chociaz rwa dala mi tak popalic.Venus wiem ,ze o Migrenie wiesz wszystko ,napewno wiecej ,niz lekarz,ale nie szukam sobie choroby ,naprawde.Druga neurolog ,gdy zobaczyla stareMR ,zapytala ,czy jestem ,po jakims powaznym wypadku ,czy urazie.Nigdy nie mialam nic z tych rzeczy.Dziekuje i pozdrawiam Aha ostatnio czytalam o migrenie szyjnej www.chinmed.com/praktyka/prakt_art/migrena_szyjna_text.htm Duzo rzeczy mi sie zgadza ,chociaz nie wykluczam innych przyczyn Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Dzieki Kochani 21.01.07, 10:15 nie mialam zamiaru sugerowac ze szukasz sobie choroby tylko zdziwilo mnie ze na odmiane ktos prawie ze "chcialby" aby to byla migrena bo zwykle jak komus pisze ze to moze byc to to czesto w odpowiedzi jest "eeeeee". :) o migrenie szyjnej nie slyszalam nie ma tego w klasyfikacji IHS ktora jest oficjalna klasyfikacja migren ale byc moze jest to jakis termin "kregarski".. niewykluczone ze zmniany w kregoslupie moga dawac bole migrenowe lub migrenopodobne. zapraszam na forum MIGRENA jak chcesz podyskutowac o swoich objawach. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
betka801 Re: Dzieki Kochani 20.01.07, 13:41 Miałam niedawno coś podobnego,raz w jednym oku,póżniej w drugim,tak jak świetliste półkola z boku oka. Byłam u okulisty stwierdził,że mogłam cos dżwignąć lub się silnie zdenerwowałam wcześniej.Nic innego nie dostrzegł.Przeszło.Chyba w moim przypadku to było silne zdenerwowanie. Odpowiedz Link Zgłoś