marynia37 Re: dieta wykluczajaca białko 19.03.07, 19:59 Nie może być diety wykluczającej białko,bo z czasem człowiek by umarł nie otrzymując "części zamiennych".Organizm nie potrafi wyprodukować białka z węglowodanów ani z innych składników odżywczych.Pewna ilość białka jest konieczna.Dieta bezbiałkowa to dieta wyniszczająca lub nawet dieta śmiertelna.Ale białko to nie tylko białe produkty.To również jajka,mięso orzechy itd. Odpowiedz Link Zgłoś
jaworska_aga Re: dieta wykluczajaca białko 20.03.07, 20:45 tak, chodziło mi o przetowry typu serki, jogurty, bialy ser. wiekszosc diet ma w sobie spozywanie na sniadanie takie rzeczy, na luch a mi chodzi o diete gdzie nie bede musiala jesc bez przerwy nabaialu, bo mam na nie alergię. Odpowiedz Link Zgłoś
optymus Re: dieta wykluczajaca białko 20.03.07, 08:31 jaworska_aga napisała: > a jaką diete stosowac kiedy musi ona wylączac białko? A dlaczego musi ? Nie ma czegoś takiego jak dieta bezbiałkowa. Przy niewydolności nerek stosuje się dietę tzw. ubogobiałkową, ale białka nie można wyłączyć. Optymus Odpowiedz Link Zgłoś
oliffka5 Re: dieta wykluczajaca białko 20.03.07, 15:08 Mniemam, ze autorce chodziło o białko zwierzęce (wspomniany jogurt, serek, ryba). Natomiast produkty roślinne tez je posiadają (orzechy, warzywa strączkowe). Nie jem mięsa ani nabiału, czasami jajko (raz na tydzień albo i nie) i mam się dobrze. Da się żyć i to całkiem nieźle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stodwudziestyszosty Re: dieta wykluczajaca białko 03.04.07, 19:47 polecam wszasy odchudzające wczasy odchudzające wakacje z dziecmi Odpowiedz Link Zgłoś