Dodaj do ulubionych

Uzupełnianie diety

05.05.07, 22:08
Jestem (od trzech lat) konsumentem preparatów - tzw. suplementów diety.
Naprowadzili mnie na nie moi znajomi, którzy też z nich korzystają. Miałem na
początku wątpliwości, ale przekonały mnie ich poprawiające się wyniki badań,
oraz widoczne gołym okiem pozytywne zmiany w samopoczuciu, cerze, a nawet w
sposbie myślenia. Każdy z nich zauważył u siebie poprawę zdrowia, co
potwierdzają wyniki ich badń. Myślę, że we współczesnych czasach to dobry
kierunek i serdecznie je Wam polecam.
Obserwuj wątek
    • jk500 Re: Uzupełnianie diety 05.05.07, 22:17
      Ooooo... czyżby Alveo...? ;)))
      • i_inka Re: Uzupełnianie diety 06.05.07, 04:24
        > Ooooo... czyżby Alveo...? ;)))

Herbalife? Amway? No nie pozwól nam zgadywać, też chcemy się pośmiać :(
        • snajper55 Re: Uzupełnianie diety 06.05.07, 12:37
          i_inka napisała:

> > Ooooo... czyżby Alveo...? ;)))
          >
          > Herbalife? Amway? No nie pozwól nam zgadywać, też chcemy się pośmiać :(

Obstawiam Noni. Stanowisko chwalcy Alveo mamy już na forum obsadzone. ;)

S.
        • skory1 Re: Uzupełnianie diety 07.05.07, 09:02
          i_inka napisała:

> Herbalife? Amway? No nie pozwól nam zgadywać, też chcemy się pośmiać :(

Zanim zaczniesz wyśmiewać suplementację, porozmawiaj z lekarzami z Laboratorium
          Pierwiastków Śladowych BIOMOL-MED z Łodzi - www.biomol.pl
          • prow-or Re: Uzupełnianie diety 07.05.07, 09:41
            skory1 napisał:
            > Zanim zaczniesz wyśmiewać suplementację,porozmawiaj z lekarzami z Laboratorium
            > Pierwiastków Śladowych BIOMOL-MED z Łodzi - www.biomol.pl

Dlaczego miałaby to robić? Przecież to lektura tak trudna,nudna,sponsorowana i... śmieszna w równym stopniu jak poglądy i_nki, snajpera i kilku innych.
            W końcu wg poglądów wymienionych, suplementy "cud-preparaty" i przede wszystkim źródło wykorzystywania naiwnych ludzi przez typy z pod ciemnej gwiazdy.
    • duszkan Re: Uzupełnianie diety 06.05.07, 12:23
      >Jestem (od trzech lat) konsumentem preparatów<, ....Konsumentem? czy właśnie
      szukasz konsumentów?
      • snajper55 Re: Uzupełnianie diety 06.05.07, 12:39
        duszkan napisała:

> >Jestem (od trzech lat) konsumentem preparatów<, ....Konsumentem? czy
        > właśnie szukasz konsumentów?

Nieee, nie muszą konsumować. Byle kupowali. ;)))

S.
        • prow-or Re: Uzupełnianie diety 07.05.07, 10:00
          snajper55 napisał:
          > Nieee, nie muszą konsumować. Byle kupowali. ;)))

A dlaczego NIE kupować i NIE konsumować? Dlatego, że ktoś na forum wyraził swoją pozytywną opinię? Media są pełne reklam o danonkach, jogurtach, oliwie z pierwszego tłoczenia. I co w związku z tym, nie używasz np. oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia bo ktoś śmiał ją zareklamować. A jak ją kupujesz to pędzisz do tego, który ją zareklamował? Ściągnij wreszcie swój moherowy beret a raczej ZOMO-wski chełm i zacznij myśleć.
          -------------------------------------------------------------

Suplementy

Z prof. dr hab. n. farm. Ireną Kozakiewicz o substancjach niezbędnie potrzebnych organizmowi rozmawia Wit Romanowski

– Pani Profesor, skąd moda na suplementy dietetyczne?
          – To nie moda. To po prostu konieczność, wymóg czasu.
          – Z czego to wynika?
          – Jest kilka przyczyn, z powodu których suplementy są tak ważne. Po pierwsze – dieta w krajach najwyżej rozwiniętych w dużej mierze opiera się na produktach wysoko przetworzonych. Jemy stosunkowo mało składników naturalnych. W ogromnej większości spożywamy żywność pochodzenia przemysłowego. Mimo istnienia sklepów z tzw. zdrową żywnością, gros naszej diety pochodzi z supermarketów, a te zaopatrują się taśmowo; nie wynika to wcale z czyjejś złej woli, lecz po prostu ze skali ich obrotu i konieczności, by oferowane produkty nie były zbyt drogie.
          Po drugie – popularność suplementów wynika z rosnącej samoświadomości społeczeństw najwyżej rozwiniętych. Ludzie, dysponując coraz szerszą wiedzą medyczną, mając w czasach internetu znacznie łatwiejszy dostęp do źródeł na ten temat niż jeszcze 5 czy 10 lat temu, są w stanie w coraz większym stopniu zapobiegać chorobom. A do tego właśnie mogą służyć suplementy.
          – Czy suplementy to leki ludzi zdrowych?
          – Suplementów nie można nazywać lekami, bo to nie są leki. Jak sama nazwa wskazuje, są dopełnieniem, uzupełnieniem, dodatkiem do diety. Suplementację zaś definiuje się jako indywidualne przyjmowanie deficytowego składnika lub składników odżywczych w postaci preparatów farmaceutycznych.
          Owszem, w Polsce wszystkie te preparaty muszą przejść pełną procedurę akceptacji w Instytucie Leków, a składniki ich powinny być mianowane.
          – Lekarze zaczynają zauważać suplementy?
          – Zawsze je zauważali. Proszę sobie przypomnieć, co pisano i mówiono np. o witaminie C w kontekście walki ze szkorbutem, a witamina ta także jest suplementem. Teraz jednak zauważają je jeszcze bardziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka