Gość: iza IP: *.mad.east.verizon.net 18.06.03, 03:36 Dzisiaj rano poczulam sie dziwnie, jakbym nie mogla oddychac i jakas slabosc w okolcy serca, nieraz acz bardzo rzadko zdarzaja mi sie nieregularne bicia serca. Czy to normalne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Dziwne uczucie w sercu IP: 195.117.149.* 18.06.03, 12:23 Wydaje mi sie ,że jeśli na prawde chcesz wiedziec czy wszystko gra powinnaś zrobić USG serducha.Bardzo prawdopodobne ,że to po prostu np.na tle lękowym,ale jeśli chcesz mieć pewność lepiej się zbadać.Zaburzenia rytmu zdarzają się także u zdrowych ludzi,mogą być spowodowane zmęczeniem,nadużywaniem /np kawy ,alku,papierochów/,czy brakiem np magnezu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: & Re: Dziwne uczucie w sercu IP: *.idzik.pl 20.06.03, 21:12 Odczuwając tego typu dolegliwości powinnaś iść do kardiologa zrobić echo serca + Holtera i zacząć się leczyć gdyż bez względu na wiek NIE POWINNAŚ CZUĆ ŻE MASZ SERCE, człowiek któremu nic nie dolega tak napradę nie zwraca uwagi na to że ma serce.Nie denerwuj się niepotrzebnie ale poprzez badanie zdiagnozuj przyczynę i lecz ją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Dziwne uczucie w sercu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.03, 08:35 Z tego co opisujesz wnioskuję, że nie wymagasz diagnostyki. Nie wiem oczywiście w jakim jesteś wieku, czy chorujesz na inne choroby, leki? Jeżeli jesteś młoda, ogólnie zdrowa, nie leczysz się z powodu innych chorób, nie masz bólów w klatce piersiowej przy wysiłku ani dusznosci wysiłkowej, nie występowały zasłabnięcia to pewnie nic Ci nie jest. Wykonywanie badań dodatkowych bez wskazań z reguły niczego nie wnosi. Określenie słabość w okolicy serca także nic nie mówi. Bóle związane z sercem najczęściej lokalizują się za mostkiem. Jeżeli masz inne objawy lub dolegliwości wzbudziły strach o Twoje zdrowie to idź do ineternisty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś