Gość: curry IP: 213.77.91.* 07.01.02, 09:04 Od dwoch lat nie mam okresu. Lecze sie przy okazji na tarczyce. Swego czasu nie dozywialam sie nalezycie. Czy moze ktoras Pani miala podobne problemy i zna dobrego ginekologa - endokrynologa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: psychol Re: brak miesiaczki IP: *.iweb.pl 09.01.02, 23:25 Gość portalu: curry napisał(a): > Od dwoch lat nie mam okresu. Lecze sie przy okazji na tarczyce. Swego czasu nie > > dozywialam sie nalezycie. Czy moze ktoras Pani miala podobne problemy i zna > dobrego ginekologa - endokrynologa? Przy nieracjonalnym odzywianiu proponuje w pierwszej kolejnosci odwiedzic lekarz psychiatre!! leczenie objawowe jadlowstretu nie ma sensu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danuta Re: brak miesiaczki IP: 217.97.165.* 13.01.02, 17:21 Odpisuje temu kto podpisal sie psychol. Lepiej zajmij sie leczeniem siebie psycholu bo twoje hamskie rady sa nikomu niepotrzebne tylko tobie olej do głowy. !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: brak miesiaczki 11.01.02, 15:50 jako nastolatka mialam raz teki problem nawet to nie byl jadlowstret jak to ktos wyzej sugerowal. Troche klopotow w szkole, troche mniejszy apetyt (-3kg) i musialam brac progesteron- pomoglo Klopoty z tarczyca trzeba jak najszybciej naprostowac. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: brak miesiaczki 13.01.02, 20:39 roseanne napisał(a): > i musialam brac progesteron- pomoglo > Klopoty z tarczyca trzeba jak najszybciej naprostowac. Hormonami można łatwo wpuścić się w kanał. Podstawowym 'paliwem' dla tarczycy jest jod. O preparacie KELP (wyciąg z alg) słyszałem od lat, ale był niedostępny w kraju. Teraz można go już dostać za kilkanaście zet: Sea Kelp, f-ma Lifeplan, jedna tabletka uwalnia 80 mcg jodu. Żeby przywrócić miesiączkę, proszę pić czarną malwę. Jeśli nie pomoże, podam przepis ks. Klimuszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: brak miesiaczki IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 13.01.02, 22:32 Ja natomiast mam problem taki, jak to opisał psychol, ale się już leczę. Miesiączki nie mam od 20 miesięcy. Może ktoś by mi poradził, czy najlepsze są w tym przypadku hormony czy też może jakieś mieszanki ziołowe. To już nie jest sprawa wagi, bo z nią już jest wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: brak miesiaczki 14.01.02, 10:23 Gość portalu: Kaska napisał(a): > Ja natomiast mam problem taki, jak to opisał psychol, ale się już leczę. > Miesiączki nie mam od 20 miesięcy. Może ktoś by mi poradził, czy najlepsze są w > > tym przypadku hormony czy też może jakieś mieszanki ziołowe. To już nie jest > sprawa wagi, bo z nią już jest wszystko w porządku. Hormony to ostateczność. Przy anoreksji następuje poważne rozregulowanie funkcji życiowych organizmu i aplikowanie tu hormonów można porównać do naprawiania zegarka młotkiem. Odszukam recepturę Klimuszki pomagającą przy wyniszczeniu organizmu i podam Ci ją jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
katbiel Re: brak miesiaczki 14.01.02, 13:05 jogger napisał(a): > Gość portalu: Kaska napisał(a): > > > Ja natomiast mam problem taki, jak to opisał psychol, ale się już leczę. > > Miesiączki nie mam od 20 miesięcy. Może ktoś by mi poradził, czy najlepsze > są w > > > > tym przypadku hormony czy też może jakieś mieszanki ziołowe. To już nie je > st > > sprawa wagi, bo z nią już jest wszystko w porządku. > > Hormony to ostateczność. Przy anoreksji następuje poważne rozregulowanie funkcj > i > życiowych organizmu i aplikowanie tu hormonów można porównać do naprawiania > zegarka młotkiem. Odszukam recepturę Klimuszki pomagającą przy wyniszczeniu > organizmu i podam Ci ją jutro. Dziękuję za zrozumienie, jogger i tym razem podaję mój adres e-mail. Była bym bardzo wdzięczna za ten przepis Klimuszki. Pozdrawiam. Kaska Odpowiedz Link Zgłoś
jogger Re: brak miesiaczki 15.01.02, 13:30 katbiel napisał(a): > Była bym > bardzo wdzięczna za ten przepis Klimuszki. Zestaw regenerujący po silnym wychudzeniu: 1.owoc dzikiej róży 2.mech islandzki 3.korzeń lukrecja 4.prawoślaz 5.arcydzięgiel 6.krwawnik 7.kozłek lekarski 8.owoc jarzębiny 9.liść maliny Wszystkie składniki zmieszać (na ogół są w opakowaniach 30g,jeśli któreś jest większe, nadmiar można zostawić w opakowaniu) i umieścić w (sporym:-)) pojemniku. Kopiastą łyżkę mieszanki zalewa się szklanką wrzątku i zostawia pod przykryciem na 3 godziny. Potem trzeba to przecedzić (zostaje 3/4 szklanki) i lekko podgrzać przed wypiciem. Stosuje się 3xdziennie, 20 minut przed jedzeniem. Często brak któregoś ze składników, trzeba wtedy po prostu używać tego, co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozycja Re: brak miesiaczki IP: *.tele2.pl 14.01.02, 22:19 Sfiksowalyscie boscie chlopa dawno nie mialy, chlopa wam trza!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ******** Re: brak miesiaczki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 18:27 Zgliczynski lub jego syn z Endokrynologii CMKP na Ceglowskiej 80. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: brak miesiaczki IP: *.zrz.TU-Berlin.DE 16.01.02, 11:11 Jaki jest Twoj problem z tarczyca? Jednym z objawow nadczynnosci jest wlasnie nieregularne miesiaczkowanie wzglednie brak.Tego nie mozna zaniedbac, trzeba leczyc koniecznie.A jod jest w przypadku tego schorzenia absolutnie zabroniony. Poza tym na zanik okresu spowodowany niedozywieniem nie ma nic lepszego niz wysokokaloryczna dieta z duza zawartoscia bialka i tluszczu, oraz vit.E najlepiej dostarczanej w produktach naturalnych.Problem przerabialam -teraz jest OK, tabletek hormonalnych wcisnac sobie nie dalam , chociaz okresu nie mialam przez ponad rok.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slomka Re: brak miesiaczki IP: 213.77.91.* 17.01.02, 09:30 moj problem z tarczyca to niedoczynnosc - TSH 40 (teraz od 2 tyg w normie, ale po wielu eksperymentach z lekami - oczywiscie pod kontrola lekarza) zastanawiam sie czy to problemy z tarczyca spowodowaly zanik miesiaczki czy to ze najpierw odchudzilam sie a potem przyszly konsekwencje zdrowotne. Moglabym obwinic tez stres spowodowany piecioletnia ostra praca w W-wie (czyliwalka o zycie) Pobudzanie zastrzykami hormonalnymi niestety nie dalo rezultatow Odpowiedz Link Zgłoś