Gość: werty IP: 62.233.164.* 24.10.03, 13:21 mam zamiar sobie sprawić taką biżuterie. czy możecie udzielić mi jakiś wskazówek:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aska Re: APARAT ORTODONTYCZNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 15:02 postaram sie troszke Ci doradzic :-) przede wszystkim powinnas zrobic sobie zdjecia: pantomogram i zdjecie boczne czaszki. Dopiero majac te zdjecia mozesz udac sie do ortodontki - bez nich niewiele bedzie mogla powiedziec, czy zakladanie aparatu ma sens. a druga rzecz - radze Ci wczesniej zorientowac sie w kilku gabinetach, jakie sa ceny - poniewaz bywaja spore roznice. Na przyklad ja za luk (jeden) metalowy zaplacilam 1500 zl, za przezroczysty (na gornych zebach) 1700zl. Za comiesieczna wizyte place od 50 do 100zl. Natomiast moj znajomy za jeden luk przezroczysty placil 2000zl i wizyty kosztowaly go 150zl... spora roznica prawda? natomiast co do noszenia - pierwszy tydzien to delikatny koszmar :-)) ale potem czlowiek sie przyzwyczaja i wlasciwie nie robi to zadnego problemu! powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś