Gość: Marta IP: *.*.*.* 28.01.02, 10:38 Jak w tytule. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fredryk Re: Ganglion - co robić? IP: *.telia.com 28.01.02, 11:10 Dostalem na przegubie prawej reki podczas pracy,byla gwaltowna zmiana temperatury.Gula wyskoczyla okolo 2cm wysoka.W tym czasie wszedl klient i zobaczyl mnie wijacewgo sie z bulu i trzymajacego za reke,powiedzial spokojnie pokaz,polozylem reke w poziomie on wzial swoje dlonie i jedna polozyl pod przegubem a druga palcami zaczal niedotykajac wykonywac male ruchy chylingowe /healing) po dwoch minutach zaczela kula sie wciagac i bol znikac.Nastepnego dnia zalozylem ochrone na przegub i dalej pracowalem ,ale nie przeciazajac.Pozniej uzywalem rozne srodki schladzajace jak Raditol jest to srodejk dla koni wyscigowych na miesnie jedyne co pomagalo,pozniej znalazlem Nowaka w TV i regularnie stosowalem aplikacje energi na ten przegub krecilo to sie z pare miesiecy i ustapilo,dzisial mam tak silna reka jak lewa i nigdy juz nie wrocilo i wiecej pracuje.Pzdr.Fredryk P.S do lekarza nie poszedlem poniewaz szwedzi w wiekszosci wypadkow operuja i po paru latach ludzie co mieli z tym problemy zostaja inwalidami.Albo daja kortizon. Odpowiedz Link Zgłoś
madge1 Re: Ganglion - co robić? 28.01.02, 15:44 witam, czytałam kiedyś, że trzeba to mocno trzasnąć z góry, tylko równo np książką, ulega spłaszczeniu. Ale nie daję na tę radę gwarancji Pozdrowki M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredryk Re: Ganglion - co robić? IP: *.telia.com 28.01.02, 19:13 Madge ! Czesc dobrze jak Tobie wyskoczy zrobie jak radzisz.Wezme i Ci przywale mala ksziazeczka. Nie zdajesz sobie sprawy jaki to jest bol.Czlowiek chce wyc i szczekac do ksiezyca.Jak masz cos konkretnego to powiedz cos madrego,a kawaly te zachowaj dla swojej rodziny jak masz. Pzdr.Fredryk Odpowiedz Link Zgłoś