Gość: olgam IP: 195.94.216.* 30.12.03, 12:53 Jeśli wiesz coś na temat operacji skolioz kręgosłupa, lub innych sposobów leczenia skolioz. Proszę skontaktuj się ze mną. Właścicielka skoliozy - Olga adres : olgamarkowska@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Brookie Re: skolioza kręgosłupa IP: *.tnt1.per1.da.uu.net 30.12.03, 13:39 Ja mam skolioze odcinka piersiowego i 2 pekniecia w czesci ledzwiowej kregoslupa. Przeszlam przez hydro i fizjoterapie bez rezultatu. Moj chirurg najpierw zaproponowal operacje a potem ja odradzal. Mowil, ze operacja jest powazna. Mysle ze poszukam innego chirurga i poddam sie operacji bo bole mam straszne i nie funkcjonuje jak nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: skolioza kręgosłupa IP: *.bmj.net.pl 30.12.03, 18:05 Na czym polega hydro i fizjoterapia w leczeniu skolioz - czy takie zabiegi wykonywane sa na slasku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: skolioza kręgosłupa IP: *.toya.net.pl 03.01.04, 17:54 Mam 25 lat.Jako 13-latka miałam nieznanego pochodzenia skoliozę IV stopnia.Właściwie IV stopień nie istnieje ale III to było dla mnie za mało.Po 11 latach jeżdżenia po całej Polsce trafiłam do WAM-u na Szaserów w W-wie i tam mnie zoperowano metodą dystraktorów Harringtona.Metoda polega na tym że specjalnymi prętami tytanowymi(właśnie dystraktorami) usztywnia się kręgosłup na 3 lata tak aby nie mógł się dalej krzywić.Są też Harringtony rozsuwane.Wtedy operacje są nie 2,tylko 5.Metoda ma pewne skutki uboczne:Powoduje powstanie małego garbu żebrowego z tyłu.Nie mogę Ci polecić lekarzy którzy mnie operowali ponieważ prof.Tylman już nie żyje a dr Pomierna jest na emeryturze.Znakomici są też:prof.Zarzycki z Zakopanego i prof.Przybylski z Trzebnicy.Jednak,jeśli masz pieniądze i znasz język,to muszę powiedzieć że najlepsi ortopedzi są we Francji. Odpowiedz Link Zgłoś