14.02.06, 18:52
Karolinka skonczyla roczek, i wogole nie chce pic mleczka. Moze mozna tu
kupic mleczko o roznym smaku? Wiem ze w Polsce jest mleczko bananowe,
truskawkowe czy waniliowe, moze i tutaj mozna kupic cos takiego? Pozdrawiamy
cieplutko.
Mama z Karolinka.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=33567148&v=2&s=0
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Mleczko! 14.02.06, 20:10
      Oczywiscie ze sa takie, Horizon ma nawet organiczne. Ale pamietaj ze dodatki smakowe
      uniemozliwiaja lub utrudniaja wchlanianie witamin (szczegolnie mleko czekoladowe nie idzie w parze z
      wapniem i wit.D).
      • bea_mama Re: Mleczko! 14.02.06, 21:32
        A ja myslalam, ze roczne dziecko powinno wciaz pic mleko modyfikowane... a o
        smakowym modyfikowanym to nawet w PL nie slyszalam... ale moze ja po prostu
        malo widzialam:)
        Jesli nie lubi "czystego" smaku mleka to moze zmiksuj jej to z owocami ktore
        lubi i bedzie miala koktail mleczny:)

edytkus napisała:

> Ale pamietaj ze dodatki smakowe uniemozliwiaja lub utrudniaja wchlanianie
        witamin (szczegolnie mleko czekoladowe
        > nie idzie w parze z wapniem i wit.D.

To mnie Edytkus podlamalas, bo Zuza wlasnie pije duzo mleka, ale tylko
        czekoladowe...
        • edytkus Re: Mleczko! 15.02.06, 00:44
          bea_mama napisała:

> A ja myslalam, ze roczne dziecko powinno wciaz pic mleko modyfikowane...

wlasnie nie, po pierwszych urodzinach mozna przerzucic dziecko na zwykle mleko pelnotluste (4%, 2%
          po drugich urodzinach) o ile nie dziecko nie jest alergikiem (czyli Wam pozostaje modyfikowane z nr2
          lub napisem toddler)

a o
          > smakowym modyfikowanym to nawet w PL nie slyszalam... ale moze ja po prostu
          > malo widzialam:)

raczej chodzi o zwykle

> To mnie Edytkus podlamalas, bo Zuza wlasnie pije duzo mleka, ale tylko
          > czekoladowe...

taa, u nas Yoohoo kroluje o kazdej porze dnia i nocy (wtedy nie daje, mowie ze sie skonczylo), a
          ostatnio cos mnie podkusilo zrobic jej hot chocolate z mlekiem i teraz zaluje :(

o wlasnie, jest Yoohoo i Hershey, one stoja na polkach z sokami dla dzieci
    • edytais Re: Mleczko! 14.02.06, 22:27
      Jesli smakowe nie pojda to sprobuj inne mleczne potrawy. Nie koniecznie trzeba
      pic mleko, zeby byc zdrowym :) Moja corka nie lubi mleka.
      Jesli twoja corka je jogurty, serki, brokuly to nie musisz sie o brak wapnia
      martwic.
    • nanuk24 Re: Mleczko! 15.02.06, 05:01
      Moj syn(18 mies) znowu nie chce jesc nic oprocz mleka. Juz drugi miesiac jest
      bez obiadu i sniadania normalnego(np kanapki, parowki, jajecznica).
      Lekarka polecila mi Pedia Sure(o roznych smakach: bananowy, truskawkowy,
      czekoladowy itp) - dla dzieci od roku do 10 lat. Jedyna ich wada jest ich cena:-
      ( Poltora litra kosztuje $14. Mojemu synowi starcza na dwa dni.
      • nanuk24 Re: Mleczko! 15.02.06, 05:05
        dziecko nie musi koniecznie pic mleko. Wystarcza mleczne potrawy tj. jogurt
        sery biale i zolte, kefiry, brokuly. Uwazam, ze jesli dziecie nie lubi mleka,
        nie nalezy go zmuszac do picia.
    • jasti Re: Mleczko! 15.02.06, 16:46
      Kochane mamy,dziekuje za wszystkie rady. Koniec przejmowania sie, Karolinka
      widac z tego nie lubi mleka, bardzo lubi jogurciki, serki i je nawet kaszki na
      mleczku, widac jest to dla niej wystarczajaco. Pozdrawiamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka