anula_w 07.01.05, 17:13 Co to znaczy? Spotkałyście się z czymś takim? Czy przyczyną może być to, że dziecko jest przeziębione i brało dużo witaminy C? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mami7 Re: fosforany bezpostaciowe w moczu 07.01.05, 17:27 Mój synek tak miał przez jakiś czas. Lekarz wiązał to z sokami, dużą ilością. Po ograniczeniu nie pojawiły się już. Może odpisze ktoś mądrzej, ale wygląda na to, że nie trzeba póki co rwać włosów z głowy Pozdrawiam Odpowiedz Link
anula_w Re: fosforany bezpostaciowe w moczu 07.01.05, 18:07 o tym nie pomyślałam a nasz Truteń wypija duże ilości soków Odpowiedz Link
alicja513 Re: fosforany bezpostaciowe w moczu 26.01.05, 23:46 Ja właśnie też ostatnio martwię się tymi fosforanami bezpostaciowymi w wynikach z badania moczu mojego dziecka.Zdarzały się, ale nie było tak jak teraz, że zalegają w całym polu widzenia. Poza tym często dziecko ma odczyn zasadowy moczu i bardzo mętny mocz. Doszukałam się jedynie, że moczowi zasadowemu towarzyszą fosforany (nie wiem, czy twoje dziecko też ma wtedy zasadowy odczyn) i niby nie są patologią zależą od PH i diety. Tylko nie wiem, co należy wykluczyć z diety dziecka, żeby nie wytrącały się w moczu. Odpowiedz Link