Dodaj do ulubionych

po kuracji cebionem

05.07.05, 10:59
witam
jakis czas temu, spanikowana po błędnie zrobionych badaniach moczu mojego
dziecka , prosiłam Was o pomoc. Obiecałam też wtedy, że jak przejdziemy
zaleconą kurację cebionem dla poprawienia ph moczu dziecka, odezwę się i
powiem co u nas. Tak więc po 3 tyg. podawania cebionu ph nie zmalało a wręcz
sie podniosło (z 8, 5 do 9) . Dla upewnienia sie co do prawidlowosci wyniku
zrobiłam badanie w innym laboratorium i tam wyszło ph !!!!!! 6. Tak więc po
konsulatacji z lekarzem nadal podaję dziecku cebion i niedlugo powtarzamy
posiew. to by było na tyle. Życzę zdrowia Waszym dzieciaczkom, z ktorymi
macie nieporównywalnie większe problemy niż ja, bo wysokie ph moczu to pestka
przy tym, co tu opisujecie.
pozdrawiam
Aga.
Obserwuj wątek
    • ika-3 Re: po kuracji cebionem 05.07.05, 11:38
      Z cebionem też trzeba uważać bo zbyt długie jego podawanie w zwiększonej dawce
      przyczynia się do powstania w przyszłości kamieni w udładzie moczowym. Jeszcze
      tylko tego brakuje naszym dzieciom. Co jednak wybrać wyskokie ph a co za tym
      idzie więszą możliwość infekcji czy kamienie w odległej przyszłości??
      Ika
      • mami7 Re: po kuracji cebionem 05.07.05, 13:29
        Zawyzona dawka jasne, ale nie wiemy jaką Agnes podaje.
        Agnes jaka dawke Cebionu podajesz?
        • agnes351 Re: po kuracji cebionem 12.07.05, 09:25
          Podaję 10 kropli rano i 10 wieczorem.
          tak przy okazji chcialabym jeszcze zapytać, jak to jest z tymi bakteriami
          coli. W powtórzonym badaniu wyszło 10 ^ 2 escherichia coli. Wtedy usłyszałam,
          że to jest posiew jałowy i tego się nie leczy . Teraz lekarz kazał jeszcze raz
          powtórzyć badanie, tak kontrolnie. Czy wiec taka ilość bakterii może się
          utrzymywać moczu, czy też wcale nie powinno jej tam być?
          Aga
          • grazka8 Re: po kuracji cebionem 12.07.05, 10:16
            Aga tym mianem ecoli jeszcze się nie przejmujemy,lekarz dobrze powiedział
            potórka dla sprawdzenie czy miano nie rośnie.
          • ziuta74 Re: po kuracji cebionem 12.07.05, 10:17
            kurcze dziewczyny, mam ten sam problem. niestety nie jestem chemikiem i nie
            znam sie na reakcjach ale za to opowiem po krotce o co mi chodzi.
            u mlodej w kale wyszla candida. lekarz zapisal nystatyne. ja zaczerpnelam
            wiedzy na forum alergie/homeopatia i postanowilam sie wstrzymac z nystatyna a
            sprobowac czegos innego. podaje dziecku citrosept (sam kwas, mega ohyda),
            oprocz tego normalnie viatbutin, plus sok z rozy (bez cukru, na etykiecie
            napisane ze to naturalne zrodlo vit C). dieta to w zasadzie same kwaszone
            ogorki, kapusniaki, jogurty naturalne.
            ph we wczorajszym badaniu moczu 7. po samej kuracji vitabutinem mialam 6 czasem
            nawet 5,5.
            zastanawiam sie czy jak sie przypadkiem zbyt mocno zakwasza ogranizm to kwasy
            zoladkowe zaczynaja ten kwas neutralizowac i dlatego mamy ph obojetne.
            wynik jest dla mnie komplentym zaskoczeniem. dzis powtorzylam w innym labie i
            czekam. na tescie paskowym raz wyszlo mi ph zasodowe raz kwasowe.
            nic z tego nie rozumiem. czy jest tu jakis chemik?
            • mami7 Re: po kuracji cebionem 12.07.05, 13:20
              Ziuta, ale czy po takich kwasach, Ty Małej dziur w brzuszku nie porobisz?
              Sorry za doslownośc, ale sama mam problem z nadkwasotą i po takiej dawce kwasów to sama nie wiem jak bym reagowała. Może za dużo na raz?
              • ziuta74 Re: po kuracji cebionem 12.07.05, 13:30
                kurde, nie strasz...
                mam nadzieje ze nie. czasem tez dam banana, jablko. nie jest to tylko
                jednostronna dieta
                dobra dosyc juz tego zakwaszania. i tak slabo dziala
                • mami7 Re: po kuracji cebionem 12.07.05, 13:34
                  Ziuta, kochanie ale jabłuszko to też naturalny kwasik.

Wiesz co, najgorszy z tego ten Citrosept. Spróbuj może na sobie te specyfiki, to najlepsza metoda, a przeciez Ci nie zaszkodzą wink
                  • ziuta74 Re: po kuracji cebionem 12.07.05, 15:05
                    dzis ph 6 w innym labie.
                    mami masz racje odpuszcze troche tej kwasoty ale czytam ze leczac te candidy to
                    trzeba ze 3 tyg. citrospetu podawac. daje tez beneflore zeby oslonic flore
                    jelitowa. oj wyrodna ze mnie matkawink
                    • mami7 Re: po kuracji cebionem 13.07.05, 07:54
                      Nie spokojnie, nie wiem jak się leczy candidę, wiesz już wiele więcej na ten temat.
                      Ale oprócz citroseptu jeszcze sporo Małą zakwaszasz w inny sposób, dlatego może odpuść.
                      Z tego co wiem, to mięsko też ładnie zakwasza, chyba nie masz jaroszki w domu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka