08.09.09, 21:26
nie wiecie czym różni się fotelik Rodi od Rodi XR??
planuję zakup nowego fotelika dla 3-letniej córki, która waży prawie 16 kg-
czy to już czas na zmianę? mała dotychczas jeździ w Priori XP?
który lepszy - Rodi czy Rodi XR??
Obserwuj wątek
    • berciunia1 Re: Rodi 08.09.09, 21:55
      rodi xp odchyla się ale trzeba to zrobić zanim dziecko usiądzie- montuje się go
      na takiej płytce, a rodi xr odchyla sie poprzez pociągnięcie dźwigni-uchwytu jak
      np w priori

ja mam xr ale jak dziecko siedzi w foteliku i zapięte jest już pasami to trudno
      jest położyć fotelik... więc jesli twoje dziecko śpi sporadycznie wybrała bym
      rodi xp

zwykły ten najstarczy model rodi nie odchyla się wcale
      • epreis Re: Rodi 09.09.09, 09:38
        tak właśnie, 2 miesiące temu też stałam przed tym dylematem, kupowałam dwa foteliki miałam ograniczony budżet ale synek jeszcze spał w foteliku więc argument ( i jedyna różnica między nimi)- oparcie odchylane jedną ręką bez wysadzania dziecka z fotelika trafił do mnie i zapłaciłam więcej...

teraz żałuję, bo oparcie w żadnymn razie nie jest odchylane jedną ręką, owszem można opuścić bez wysadzania dziecka z fotelika ale bez rozpięcia pasów już nie . w momencie odpinania pasów dziecko się budzi więc jak dla mnie wyrzuciłam pieniądze w błoto.

poletam starszą, \tańszą wersję fotelika
        • kiniak22 Re: Rodi 09.09.09, 09:48
          ja tez rozwazam kupno tego fotelika i teraz jestem w kropce :/ a
          mozecie opisac dokladniej dlaczego trzeba dziecko odpiac i nie da
          sie tego zrobic jedna reka jak producent pisze???
          • epreis Re: Rodi 09.09.09, 11:35
            ciężko to opisac i wytłumaczyć, mam dwa fotelikimc priori xp i rodi xr, i teoretycznie system rozkładania do spania jest w nich taki sam lub bardzo podobny, w priori też chodzi cięzko ale rozłożyć się daje bez problemu, w rodi jest jakaś masakra, fotelik jets lekki, barziej jakby delikatny i przypięty pasami, z dzieckikem w środku niemożliwy do rozłożenia....
            dzisiaj kupiłabym starszą wersję i zaoszczędziła jak dobrze pamiętam ok 200zł
            • kiniak22 Re: Rodi 09.09.09, 11:41
              w momencie rozkladania fotelika to caly foltelik sie przesuwa? o to
              chodzi???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka