Dodaj do ulubionych

Ma ktoś taki śpiworek, prosze o opinię:)

15.10.09, 21:03
www.allegro.pl/item761170398_spiworek_do_wozka_z_polarem_100_cm_nowy.html

Czy dobrze trzyma się na wózku, nie zjeżdża?
Czy jest dobrze wykonany i ciepły?

A copowiecie o tym fajny że od sopdu odpinany na brudne butki:
www.allegro.pl/item778052777_wyjatkowo_obszerny_spiwor_do_wozka_nowy.html
Obserwuj wątek
    • eve-81 Re: Ma ktoś taki śpiworek, prosze o opinię:) 15.10.09, 21:37
      Ja mam taki i jak dla mnie jest super www.allegro.pl/item753419689_super_spiworek_spiwor_3_w_1_polar_110cm_31_kolr.html
      Z wózka mi nie zjeżdża, fajnie się zapina, ja mam teraz odpiętą tą dolną część, bo moja mała ma 7 m-cy więc nam wystarcza ta krótsza wersja. Mareiał fajny, nie przemaka (już nas deszcz złapał). Nic nie zwisa ale moja carrera jest dość wysokim wózkiem.
      • marta2202 Re: Ma ktoś taki śpiworek, prosze o opinię:) 15.10.09, 22:04
        Właśnie wysokim wózkiem, a my jeździmy Arią lub Questem wiec myślę
        ze 100cm będzie w sam raz. Po za tym nie podoba mi się ten 3w1.
        • eve-81 Re: Ma ktoś taki śpiworek, prosze o opinię:) 15.10.09, 22:06
          Jest tu spory wybór kolorów, napewno cos wybierzesz :)
          • marta2202 Re: Ma ktoś taki śpiworek, prosze o opinię:) 15.10.09, 22:12
            Ale wydaje mi sie ze będzie za bługi w całości, a po co przepłacać,
            torbę do wózka mam:)
            • eve-81 Re: Ma ktoś taki śpiworek, prosze o opinię:) 15.10.09, 22:27
              spoko, jak uważasz :)
              • variaa Re: Ma ktoś taki śpiworek, prosze o opinię:) 16.10.09, 13:10
                Skusiłam się na "wyjątkowo obszerny"
                http://www.allegro.pl/item778052777_wyjatkowo_obszerny_spiwor_do_wozk
                a_nowy.html
                i powiem tyle, że jest cienki jak listek. właściwie jest to polarek z
                warstwą ortalionową, tak zamiast cienkiego kocyka... Bardzo śliski,
                ma z tyłu przyszyte trzy poprzeczne pasy przeciwpoślizgowe, na sliską
                tapicerkę to za mało. Drobne zamki, zobaczymy jak długo posłużą.
                Najwyżej będzie mata dla bobasa. Kolor różowy śliczny.

Jeśli chodzi o ten drugi, zamówiłam weniany, tyle że nie od misia a
                od reksia, na oko sprzedają to samo. Jak przyjdzie to się wypowiem :)
                • marta2202 Re: Ma ktoś taki śpiworek, prosze o opinię:) 16.10.09, 13:21
                  Uuu to mnie zmartwiłaś:( A już byłam na niego zdecydowana.
                  Czyli na zimę raczej odpada?
                  Jak będziesz miła ten drugi śpiwór to daj proszę znać:)
    • anusia_kra Re: Ma ktoś taki śpiworek, prosze o opinię:) 16.10.09, 15:14
      Do Arii kupiłam sobie taki:
      allegro.pl/listing/search.php?category=11843&sg=0&string=kaiser
      Ma około 105 cm długości i to jak na Arie jest max dłuższy bedzie wystawał za
      podnóżek. Po testach w terenie stwierdzam, że jest naprawde super, cieplutki,
      solidnie wykonany. I w tych prostych młody wyciągał ręce na śpiworek a w tym
      jakoś sie wtulił i usnął :) .
      • marta2202 anusia_kra 16.10.09, 15:52
        fajny ten śpiworek, a materiał nie przemaka, nie ześlizguje sie z
        wózka? A dół sie odpina i mozna wózki wystawić?
        Ciepło w nim dziecku?
        Czy według ciebie będzie nadawał się na sanki?
        • anusia_kra Re: anusia_kra 16.10.09, 22:20
          Materiał rewelka dziś złapał nas lekki deszczy i krople się na nim skropliły,
          tzn strzepałam je poprostu nic nie wsiąkło. Dół sie odpina całkowicie tzn w
          rękach po odpięciu zostaje Ci taki owal materiału i możesz dziecku zostawić
          dziurę na nóżki. Jest cieplejszy niż te co miałam wcześniej takie zwykłe polskie
          proste.

NA sanki jak najbardziej ok. To jest śpiwór typu mumia i możesz go sobie
          ogarnicznikami sciągnąć koło głowy i będzie otulał zwłaszcza śpiące dziecko
          b.szczelnie. Nie zsuwa się bo materia l nie taki ortalionowy tylko dużo milszy.

Nie wiem czy ktoś zagląda w ten wątek, ale możesz zapytać forunki w jakimś nowym
          o śpiworek Kaiser. Z tego co pamiętam to już ktoś je tu polecał. Nie wiem
          czasem czy nie są bliskie jakością Odenwalder.
          • variaa Re: anusia_kra 19.10.09, 19:19
            Ech, teraz myślę że zależy dla jakiego dziecka śpiworek. Ja mam obecnie dwu i trzylatka, obydwoje zasypiają w wózkach - jeśli na dworze to w kompletnym zimowym stroju, więc cienki śpiworek za 100 zł wystarczy. Pod warunkiem że przeżyje ileś prań, w co wątpię, i nie rozpadną się zamki (dlaczego one są takie drobne?!). Dla młodszego dziecka, a jeszcze ciągniętego na sanki za ruszającym się, czyli rozgrzewającym się starszakiem, jednak bym zainwestowała w firmowy śpiwór za 200-300 zł, żeby mieć gwarancję jakości i trwałości i ciepełka. Tylko problem z nimi jest taki że przeważnie mają 90 cm, jak to na małe dziecko, fajnie byłoby znaleźć coś dłuższego. Ja się spodziewam trzeciego, więc chętnie upolowałabym jeszcze jakiś solidny i dłuższy śpiworek.
            Nawiasem mówiąc, oto "wyjątkowo obszerne" na niemieckim ebayu cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=380166848000&_trkparms=tab%3DWatching#ht_4896wt_991

Przekonałam się do rozpinanych po środku, odpinana kołderka trochę "nie ma się gdzie podziać" przy starszym dziecku, chyba że jak w Maxi Cosi można oba zamki przesunąć na jedną stronę i odrzucić ją w bok.

Wełniany śpiworek od reksia czy tam misia przyszedł, jest w porządku, ale wnioski mam takie jak wyżej, lepiej zainwestować w jeden porządny.
            • marta2202 variaa 19.10.09, 20:28
              Masz ten śpiworek z linka podanego przez Ciebie, czy chcesz taki
              kupić?
              Bo jedna z dziewczyn napisała o nim że jest cienki i ślizga sie po
              siedzisku mimo tych antypoślizgowych pasów, ja zdecydowałam się na
              śpiworek Kaiser tylko czekam na kolorki, mam nadzieje ze nie
              pożałuję:)
              • marta2202 Re: variaa 19.10.09, 23:16
                hehe właśnie skumałam że to ty pisałaś o tym śpiworku:)
                • variaa Re: variaa 20.10.09, 10:47
                  :)
                  Tak, tamten jest śliski ortalionowy, ale położyłam go na szorstkawą
                  Emmaljunge i się w miarę trzyma, zwłaszcza że Emma ma wysoko
                  przyczepione szelki i można o nie zaczepić, na długość jest akurat te
                  100 cm, siedzenie szerokie więc rozpięte boczki mają się gdzie
                  podziać.
                  Wełniany mam 120 cm i trochę przesadzili z rozstawieniem dziurek -
                  odległość tych na szelki jest trochę zbyt duża dziurki na pasek
                  między nogami, mam go na wybitnie długim siedzeniu Phil&Teds i trochę
                  się niepotrzebnie marszczy. Bardzo wiotka jest klapka na gumkach do
                  zaczepienia o górę siedziska, właściwie nic nie trzyma.
                  No i tak, niby drobiazgi, ale to wszystko mogłoby być z głową
                  zrobione.
                  Obawiam się że nie ma cudów żeby za tę cenę dostać coś naprawdę
                  dobrego... Ale może zimy nie będzie :))
    • greenland a taki? 22.10.09, 12:31
      a co sądzicie o takim:

http://www.allegro.pl/item774011640_0238_spiworek_do_wozka_z_polarem_
      kombi_exclusive.html

https://www.polskaanglia.pl/allegro/spiworki/mis/100/05.jpg

• marta2202 Re: a taki? 22.10.09, 15:50
        Tutaj o niego pytałam:)

forum.gazeta.pl/forum/w,22462,101694927,101694927,spiworek_Kaiser_czy_Mis_z_Allegro_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka