megi-84 04.11.09, 18:28 witam, powiedzcie czy modele z 2007 roku roznia się od tych z 2009 tylko cena i kolorami??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basiaj79 Re: maclaren XT kolekcja 2007 04.11.09, 21:55 to ja sie moze od razu podepne z moim pytaniem - kiedy bedzie kolekcja 2010? I czy w momencie wypuszczenia nowej kolekcji mozna liczyc na znizke na modele z 2009? Odpowiedz Link Zgłoś
megi-84 Re: maclaren XT kolekcja 2007 04.11.09, 22:49 no tez sie zastanawiam... tzn podejrzewam, ze 2009 to nie... no bo teraz byla przecena 2007, wiec moze nie dlugo 2008 obnizy cene... ???? Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: maclaren XT kolekcja 2007 05.11.09, 10:23 róznią się - kołpakami kół - w 2007 jest taka jakby jedna szprycha a w 2008 i 2009 kołpaki sa takie pełne. Ale to różnice tylko w wyglądzie. - zapięciem pasów. Od 2008 wprowadzono nowe - z taka jakby kulka w miejscu łączenia pasów biodrowych z ramiennymi. W 2007 mechanizm jest inny. Ja mam Techno XT z 2007 i to "stare" zapięcie bardzo mi pasuje, mam tez Volo z zapięciem nowym i nie uważam ze jest jakies lepsze - po prostu inne. - hamulcem. Sytuacja taka sama jak z zapięciami - nie uwazam że to nowe jest lepsze. No moze minimalnie - ale to chyba tez kwestia gustu. - kolorami. W 2009 dostępne sa Techno XT czarne, w 2007 i 2008 tylko szare. - rączkami. Te z 2009 maja troszkę inny wygląd, takie srebrne wstawki mają. Czy tworzywo jest inne - tego nie wiem. - dodatkowym okienkiem. W 2009 jest okienko z tyłu budki chyba mozna przez nie obserwowac dziecko. W 2007 takiego okienka nie ma. jest tylko na górze budki. Mi osobiści wystarcza :) Odpowiedz Link Zgłoś
megi-84 Re: maclaren XT kolekcja 2007 05.11.09, 11:21 dzieki biedroneczka:) a nie wiesz moze jak jest z tymi przecenami?? Tzn rozchodzi sie o to, ze planowalam kupic parasolke dopiero kwiecien-maj. Przyznam, ze zachecila mnie ta cena (830zl). Oczywiscie planowalam wydac max 600zl ;) ale pewnie bym i dolozyla, natomiast na maclarena 2009 za 1200-1300 zl raczej sie nie skusze... raczej na pewno ;) Nie chce sie napalac... bo ten wozek jest mi tertaz nie potrzebny to raz, a dwa (i przede wszytskim) mam wlsnie inne wydatki, aleee tez nie chce marudzic na wiosne, ze trzeba bylo brac, bo teraz juz sa tylko drogie :)))) takze... czy na wiosne 2010 beda przecenione te modele z 2008 roku?? jak to zawsze bylo??? Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: maclaren XT kolekcja 2007 05.11.09, 11:39 czy będa to nigdy nie wiadomo.... 830 zł za Maclarena z 2007 roku to nie jest cena z przeceny - tyle one po prostu wtedy kosztowały :) Nawet taniej - ja w sierpniu 2007 zapłaciłam 740 :) Potem zdrożały, w 2008 roku a w 2009 to juz prawie dwa razy do góry poszły. Jak gfdzies jest jeszcze taki z 2007 to podejrzewam że sa to pojedyńcze sztuki. Czy będa regularne rpzeceny - nie wiem, jak pisałam w ostatnich latach nie musiało byc przecen bo kazdy rocznik wchodził po wyższej cenie więc poprzedni rocznik był i tak atrakcyjny cenowo, bez obniżek. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: maclaren XT kolekcja 2007 05.11.09, 11:48 megi - żeby Ci zamącic :P to jeszcze rozwaz Buggstera: www.happybaby.pl/?p=productsMore&iProduct=480&sName=Buggster-S-niemiecka-spacerowka-TFK-Buggy-Czerwony bardzo fajny wózeczek, na tej stronie masz dużo zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
megi-84 Re: maclaren XT kolekcja 2007 05.11.09, 12:12 aaaa no to juz wszystko rozumiem :) zobacze... 1200-1300 zl nie dam na 100% (nie mowie, ze nie sa warte;) poprostu ja tyle nie wydam) hehe mozesz mi jeszcze pomącić ;) chetnie sie poradze doswiadczonych :) a w tym buggsterze to podnozek sie nie podnosi, nie?? ogolnie potrzebuje cos od wiosny czyli wtedy dla poltoraroczniaka. Ma to byc nasz JEDYNY wozek (speedi sx sie pozbedziemy) no i chcialabym zeby posluzyl juz do konca okresu wozkowego. co doradzisz biedroneczko??? :) aaa koniecznie skaladany do malych rozmiarow (parasolka) Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: maclaren XT kolekcja 2007 05.11.09, 12:18 Buggster na pewno byłby sper. Faktycznie podnóżek się nie podnosi ale nóżki nie wisza tylko pieraja się na takim półleżącym podnózku. Dzieci zwłaszcza starsze wygodnie tam śpią. Zaleta Bugstera są właśnie małe rozmiary po złożeniu no i generalnie to bardzo wygodny wózek - szerokie i wygodne siedzisko dla dziecka, spory daszek, spory kosz, łatwe pchanie nawet z ciężkim dzieckiem. Ja ze swojego Techno XT tez jestem bardoz zadowolona - na pewno jakość pierwsza liga - nasz ma juz ponad dwa lata i wciąż zero usterek, koła się nie powyginały jak to często się robi w innych wózkach tgo typu. Pcha się tez wygodnie z cięższym dzieckiem. Koszyk niezbyt duży choc ja opanowałam do perfekcji upychanie w nim niewiarygodnej ilości zakupów :D Na pewno z typowych parasolek to jeden z lepszych. Ma jako taka amortyzację, spokojnie jako jedyny wózek wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
megi-84 Re: maclaren XT kolekcja 2007 05.11.09, 12:30 podoba mi sie ten buggster :) dla poltoraroczniaka to juz moze byc spokojnie, nie? a czy on ma jakas amrotyzacje?? i troche mnie tylko niepokoi to oparcie, ze ma tylko 2 pozycje :/ Widze, ze Twoja starsza córa tez jest "jesienna":) czyli zeszlej zimy maiala ponad 2 latka i powiedz mi czy bardzo potrzebowala jeszcze wozka?? Ja ogolnie jestem malo doswiadczona w takich sprawach :) i nie wiem czy taka parasolka Nam wystarczy....?? Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: maclaren XT kolekcja 2007 05.11.09, 13:17 no jesienna ale wiesz - jak ona miała dwa lata to pojawiła się Ania :) siłą rzeczy więc kariera wózkowa Tereski się zakończyła. Choc to tez nie do końca prawda, przez cała w zasadzie zime używałam takiego urządzenia jak BuggyBoard czyli taka doczepiana deskorolka do wózka. Albo po prostu sadzalam tereske na podnóżku Emmaljungi. To było wtedy jak sie spieszyłam i musiałam gdzies dalej szybko dotrzeć. Z lektury tego forum - dzieci do ok. 3 lat korzystają z wózków choc dwulatki to już raczej z małych parasolek. Gdybym nei miała drugiej córki to pewnie Teśka by do 3 lat jeździła wózkiem bo to wygodniej :) Zakupy mozna przywieźć, szybciej mozna gdzies dojść, nie trzeba pilnowac czy aby na ulice dziecko nei wybiega :) Buggster uważam że dla półtoraroczniaka będzie spoko. Odpowiedz Link Zgłoś