Dodaj do ulubionych

wózek IDEALNY????

05.11.09, 21:42
Witajcie...
Szukam wózka dla córeczki...urodzi się w lutym :)
Chciałabym żeby miał pompowane koła, dosć duży kosz na zakupy, żeby siedzenie
nie było "kubełkowe" więc Quinny odpada...

Dla Filipa mojego już prawie 4 latka miałam x-landera.... i w sumie byłam z
niego zadowolona, ale może teraz na rynku jest coś na co warto zwrócić uwagę?
Podpowiedzcie mi proszę bo absolutnie nie jestem w temacie aktualnie...:/
Obserwuj wątek
    • megi-84 Re: wózek IDEALNY???? 05.11.09, 22:08
      z tym siedzeniem kubełkowym to odpada Quinny, ale tylko BUZZ... my mamy Speedi
      SX i jestem zadowolona baaaaardzo (choc nie ma co ukrywac, ze duzym minusem <dla
      mnie jedynym> spacerowki jest brak mozliwosci podniesienia oparcia do pionu!)
      • madzia8310 Re: wózek IDEALNY???? 05.11.09, 22:24
        dzięki za podpowiedź...właśnie oglądam go.
        Nawet fajny ten wózek...choć ogólnie nie lubię za bardzo wózków z jednym kołem w
        przodzie...:/
        Jeszcze muszę poszukać i pomyśleć...
        • epreis Re: wózek IDEALNY???? 05.11.09, 22:40
          implast bolder sd
          jedo fyn 4ds

z barziej klasycznych np roan marita
          • mama_nikodemka Re: wózek IDEALNY???? 05.11.09, 22:53
            epreis napisała:

> implast bolder sd
            > jedo fyn 4ds
            >
            > z barziej klasycznych np roan marita

mysle ze te wozki nie beda "idealne", duzo jest negatywnych opinni o
            spacerowkach jedo czy roana

mysle ze ciezko bedzie kupic "idealny" wozek wielofunkcyjny; ja kupilabym zwykla
            gondole, a potem jakas wypasiona spacerowke
            • epreis Re: wózek IDEALNY???? 05.11.09, 23:00
              a czy jest wogóle wózek idealny? :)

wkleiłam nazwy porównywalnych jakością wózków z x-landerem, na spacerówkę czy też gondole x-landera też sa skargi- jak i na każdy wóżek :D
          • madzia8310 Re: wózek IDEALNY???? 05.11.09, 22:56
            ten implast nawet mi się podoba....
            ale jednak na ten moment x-lander mnie najbardziej przekonuje...hmmm
            • mama_nikodemka Re: wózek IDEALNY???? 05.11.09, 23:01
              moze implast clipper?

mialam x-landera i drugi raz nie kupilabym wozka bez mozliwosci montowania
              siedziska przodem, moj maluch akurat nie chcial ogladac swiata :)
              • madzia8310 Re: wózek IDEALNY???? 05.11.09, 23:10
                Mi to że spacerówka nie mogła być zwrócona w moją stronę nie przeszkadzało...a
                przede wszystkim Filipowi odpowiadało, dlatego za bardzo nie myślałam że to może
                być ważne...
                Jednak pamiętam spacery kiedy wiał silny wiatr i spacer polegał na ciągnięciu
                wózka żeby młodego nie wywiało..;)
                A ten clipper jeśli dobrze widzę ma siodełko kubełkowe...odpada jak dla mnie-
                strasznie śmiesznie wyglądają w nich dzieci ponad roczne- jak by były
                przerośnięte...;/ Ale to taka moja opinia...
                Kurcze...naprawdę trudno znaleźć jakiś rewelacyjny wózek bez zastrzeżeń... :(
                • kpg81 Re: wózek IDEALNY???? 05.11.09, 23:28
                  A może maxi cosi mura 4?
              • ilhenny Re: wózek IDEALNY???? 05.11.09, 23:59
                Opowiadasz głupoty jak większość przedstawicieli handlowych. X-
                lander jest aktualnie najlepszym wózkiem na rynku i konkurencja
                tylko wymyśla głupoty na jego temat, nawet nie konkurencja bo tym
                wszystkim garażowym producentom z pod Częstochowy brakuje jeszcze 10
                lat żeby robić podobne wózki. Że niby mała gondola, że twardy, że
                wszystko w nim lata. Jak czytam takie bzdety to zastanawiam się, czy
                aż tak spadła wam sprzedaż, że musicie siedzieć na forach, kłamać i
                wciskać ludziom kit. Bardzo chętnie podejmę rzeczową rozmowę.
                • kuku1978 Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 07:33
                  Nie rozumiem dlaczego nie mozna napisać, że x-lander to wózek jak
                  każdy inny - ma wady i zalety. U mnie sie nie sprawdził. Za ciężki
                  (a mieszkam na parterze), za mała gondola (wystarczyła przez 3
                  miesiące a dzieć z gatunków średnich), brak mozliwości zmiany
                  kierunku jazdy (ciągnięcie wózka za sobą gdy wieje jak cholera, to
                  wątpliwa przyjemność), mała budka (męczyłam się z parasolką).
                  Dla mnie ideałem była Inglesina Allum - lekka, zwrotna, ogromna
                  buda, duże siedzisko, zmiana kierunku jazdy.
                  • pstrabiedronka Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 08:24

problem budki od roku 2009 odpada - jest ogromna, rozpinana na suwak.
                    Parasolka staje się zbędna a i wiatr nie straszny bo mozna dziecko zasłonić.
                  • ilhenny Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 09:05
                    Całkowicie się zgodzę ,że nie ma idealnego wózka, bo jeśli był by
                    taki, to wystarczyło by go produkować w kilkudziesięciu kolorach.
                    Ale porównujesz wózek lżejszy o 3 kg, który jest parasolką na
                    piankowych kołach, zobaczymy co napiszesz jak dziecko będzie miało
                    dwa latka. I gondola w jednym i drugim ma 77 cm.
                    • kuku1978 Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 12:33
                      Jaka parasolka??? Inglesina Allum na dużych piankowych kołach
                      absolutnie parasolką nie jest. Jest wielofunkcyjnym wózkiem z
                      gondolą i opcją spacerówki. Waży ponad 11 kg.
                      Synek jeździł inglesiną od 4 do 18 miesiąca życia. I jeździłby dalej
                      gdybym arii nie zapragnęła ;)
                • mamaly Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 10:23
                  ilhenny napisał:

> Opowiadasz głupoty jak większość przedstawicieli handlowych. X-
                  > lander jest aktualnie najlepszym wózkiem na rynku i konkurencja
                  > tylko wymyśla głupoty na jego temat, nawet nie konkurencja bo tym
                  > wszystkim garażowym producentom z pod Częstochowy brakuje jeszcze 10
                  > lat żeby robić podobne wózki. Że niby mała gondola, że twardy, że
                  > wszystko w nim lata. Jak czytam takie bzdety to zastanawiam się, czy
                  > aż tak spadła wam sprzedaż, że musicie siedzieć na forach, kłamać i
                  > wciskać ludziom kit. Bardzo chętnie podejmę rzeczową rozmowę.

Ale niepotrzebnie się unosisz. Ludzie piszą subiektywne oceny wózka, nie każdy
                  jest taki sam i ma takie same potrzeby i oczekiwania. X-lander jest na tym forum
                  akurat wózkiem chwalonym i uznanym, ale nie oznacza to jeszcze, że każdy musi
                  być z niego zadowolony.

A.
    • saras-wati Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 08:55
      Ideałów nie ma, ale może będą najbliżej:)

Teutonia solidna niemiecka firma(kilka modeli mają, więc każdy może wybrać coś
      dla siebie), wózki zyskują w rzeczywistości, a na 2010 rok mają świetne kolory,
      które można łączyć wedle własnego uznania. Ja kupiłam model fun system, moja
      koleżanka chwaliła sobie klasycznego mistrala na pompowanych kołach(ten
      odpowiadałby Twoim wymaganiom w 100%, o których napisałaś na początku wątku), a
      druga kupiła cosmo(nowość tego roku).
      Do wózka można zamontować klasyczną, sztywną gondolę lub miękką(4 modele gondoli
      do wyboru). Według mnie Teutonia to mercedes wśród wózków:)

Mamy też chwalą sobie emmaljungi - tu też wiele modeli od w miarę lekkich(jak na
      wózek wielofunkcyjny) po ciężkie i obszerne, mega komfortowe dla dziecka:)

Ktoś pisał o speedi quinny - też rozważałam ten wózek, właściwie spełniał moje
      oczekiwania - miałam jedynie wątpliwości co do pojedynczego kółka z przodu, ale
      podobno to nie problem, tylko trzeba się nauczyć prowadzić taki wózek.

Oj, na rynku pojawiło się sporo nowych modeli, więc nie będzie Ci łatwo...
      • ilhenny Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 13:27
        Odpowiem tutaj bo ten post i podejście saeas-wati, uważam za bardzo rozsądne.
        Inglesina Allum Magnum, mówimy o tym wózku, którego gondolę przerabia się na
        spacerówkę, czy się zamotałem i piszę o innym?
        I przepraszam was, że się unoszę, ale jak co roku byłem w Koloni, Moskwie na
        targach( w szczególności interesują mnie foteliki) i już widziałem większość
        modeli wózków i foteli jakie będą w 2010, pojechałem tam, żeby wyrazić opinię o
        prototypach jakie będą dostępne w przyszłych latach. Każdy wózek ma wady nawet
        x-lander, tylko proszę nie powtarzajcie nieprawdy.
    • gosiaw29 Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 10:34
      dla mnie wózek idealny to emmaliunga city cross-oby mi się nie
      zepsuł tak go wychwalam;).jedyną wadą może być cena, ale dla mnie
      był wart każedej wydanej złotówki. świetnie się sprawdził, i gondola
      i spadcerówka bez zastrzeżeń. prowadzenie wspaniałe nawet w trudnym
      terenie, dobre materiały pół roku uzywałam gondoli teraz pół roku
      spacerówka i materiał jest w stanie idealnym.
      • madzia8310 Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 15:34
        Nie mam czasu teraz...ale zaglądnełam szybko na te wózki Teutonia. I że
        mieszkamy w Anglii to na ebayu po wpisaniu teutonia wyskakuje mi że tu są pod
        nazwą Britax..muszę sprawdzić czy to napewno to ;)
        Reszte poogądam na spokojnie i potem odpiszę :)

P.S. Koleżanka mnie namawia na Graco Quatro Deluxe...ale jakoś nie mam
        przekonania do tych wózków ;/
        • mama_nikodemka Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 16:02
          moja kolezanka ma teutonie fun system i jest to naprawde bardzo fajny
          wozek,mowie o spacerowce bo gondoli nie miala

zalezy jeszcze gdzie bedziesz uzywac tego wozka,czy w typowo miejskich warunkach
          czy w trudnym terenie-wyboiste drogi,las itp...
        • saras-wati Re: do madzia8310 06.11.09, 19:22
          Britax to nie jest dokładnie to samo. Britax jest robiony przez Teutonię na tej
          samej zasadzie, jak Nurse robi firma Jane.

Proszę link do teutonii:)
          www.prams.pl/
          a tu do kolorów na 2010 rok:
          login.pingpong-online.com/teutonia10.htm
      • groniek1977 Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 19:02
        Och, ja też bym teraz kupiła city cross, gdybym miała kupować
        pierwszy wózek i trzymała na pewno do końca, nawet jeśli po drodze
        potrzebowałabym jeszcze czegoś innego :)
        Ma chyba wszelkie potrzebne opcje, a o jakości było już tu wiele
        dobrego napisane.
        • madzia8310 Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 19:50
          obejrzałam te city cross....wózek faktycznie wygląda na wygodny :) Troche
          spacerówka mi się nie podoba...wizualnie jakaś taka wielka, ale to może takie
          wrażenie (?)...
          Wózeczki teutonia super...zwłaszcza ten fun system :) Tylko cena dość
          wysoka..kiedy tak dodać spacerówke z gondolką i kilkoma akcesoriami :/ jedynie z
          przedłużeniem spacerówki taka a'la gondola jakoś cenowo nie przygniata ;)
          Muszę pokazać je mężowi....

Ja będę używać wózka na terenach typowo spacerowych (parki, lasy..) ale też w
          centrum handlowym. Nie musi być lekki bo nie będę go musiała wnosić po schodach.
          Interesuje mnie też możliwość wpięcie fotelika samochodowego..
          Ahh...i co ja mam wybrać ;) ???
          X-lander przy niektórych wózkach nie wychodzi jednak drogo :)
          • asik_24 Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 20:05
            Miałam Teutonię. Nie Fun, a Spirit. Wydawał się idealny.
            Ale jako gondola do ideału było mu daleko. Choć uwielbiałam go ze
            względów estetycznyh, to prowadzenie po chodniku pozostawiało wiele
            do życzenia. Nie wspomnę o wertepach(mieszkam blisko lasu).
            Teutonia przynajmniej Spirit S3 zdecydowanie nie dla noworodka na
            zimę i wertepy.
            Spacerówka ok
            • madzia8310 Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 20:20
              Ja coraz bardziej nastawiam sie na x-landera jednak...miałam model XA i chyba do
              niego wróce...chyba mam sentyment hihi Nie będę chyba żałować...tym bardziej ze
              są fajne promocje i za niecałe 1400 zł można kupić wózek z kilkoma dodatkami.
              Podoba mi się też model XQ..nie było ich w 2006 roku kiedy osatnio kupowałam
              wózek. Jednak doczytałam że siodełko jest kubełkowe...i choć wydaje się większe
              od kubełka w Quinny to mam jakiś uraz do tych kubełkowych siedzonek...może
              niepotrzebnie..hmmm

Teraz muszę się tylko dowiedzieć ile może kosztować wysyłka do Anglii..???
              • groniek1977 Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 20:26
                No jesli x-lander to koniecznie 2009! Chociaż ja to bym wolała
                obracane siedzisko. Moja córka co jakiś czas ma taka fazę, że
                wolałabym mieć tą opcję-w razie czego.
                • madzia8310 Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 20:34
                  A jak duża różnica jest między 08 a 09??
                  Widziałam że koła 09 ma ładniejsze...ale coś jeszcze jest lepszego?
                  • asik_24 Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 20:51
                    koła kołami, ale budka naciągana, tzn. sporo większa. I osłonka na
                    nóżki pełniąca rolę śpiworka(ale nie wiem,jak to w realu). Tak czy
                    siak brać tylko 2009. A ceny super
                    • groniek1977 Re: wózek IDEALNY???? 07.11.09, 14:35
                      08 ma też chyba inną barierkę, wysoko umieszczoną i nie jest ruchoma
                      góra-dół
                • ilhenny Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 23:32
                  Jeśli chcie to jutro mogę wam pokazać X-landera XA wersję na 2010.
                  • mamaly Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 23:55
                    ilhenny napisał:

> Jeśli chcie to jutro mogę wam pokazać X-landera XA wersję na 2010.

No pewnie, że chcemy :) Na tym forum nowości wózkowe mile widziane.

A.
                  • mientka76 Re: wózek IDEALNY???? 07.11.09, 14:40
                    ilhenny napisał:

> Jeśli chcie to jutro mogę wam pokazać X-landera XA wersję na 2010.

Hej! Jestem baaaardzo ciekawa nowej kolekcji... Mam termin na styczeń, na razie na moim wózkowym rankingu na czele jest właśnie x-lander xa 2009. Fajnie by było gdyby pojawiła się nowa kolorystyka...
                    • ilhenny Re: wózek IDEALNY???? 07.11.09, 20:43
                      Nie proście o opis i większe zdjęcia, bo premiera już niedługo, jest
                      kilka zmian technicznych, ale mniej niż z 2008 na 2009, na pewno
                      wózki są ładniejsze.

img.edysk.pl/dis/376783/WJZGqYPbo0pv/3/
                      • polika313 Re: wózek IDEALNY???? 07.11.09, 22:37
                        piszą premiera już niedługo to kiedy mniej więcej miałes na myśli bo termin mam
                        na koniec grudnia i nie wiem czy sie wstrzymac z kupnem i czekac na nowa
                        kolekcje x-landera czy kupic stary bo nowej sie nie doczekam?
                      • ilhenny Re: wózek IDEALNY???? 07.11.09, 22:48
                        Niestety nie wiem kiedy będą dostępne, myślę że może być tak jak co
                        roku, że w grudniu już nie ma wszystkich kolorów, a w styczniu
                        jeszcze nie ma nowych. Sam to przerabiałem w tym roku, córunia
                        urodziła się w styczniu, a wózek kupiłem w marcu. Wiedziałem, że
                        jest dużo zmian z 2008 na 2009 i warto było czekać, w tym roku niema
                        już takiej znaczącej rewolucji technicznej. Widziałaś już nowe?
                        • polika313 Re: wózek IDEALNY???? 07.11.09, 22:58
                          tylko na twoim foto i właśnie wiem że na przełomie roku jest szał z tymi wózkami
                          bo stare na wyczerpaniu a nowych jezcze brak dlatego już teraz chcieliśmy się
                          zaopatrzyc w XA alegdybym wiedziała że warto czekac na nowsze rozwiązania w
                          kolecji 2010 to by się miesiąc czy dwa pomęczyła w zapozyczonym wózku
                          • ilhenny Re: wózek IDEALNY???? 07.11.09, 23:32
                            Jest na pewno ładniejszy, ma inne mocowanie przykrycia gondoli, inną
                            moskitierę i większą wkładkę. Materiały są bardziej przyjemne w
                            dotyku. Ja bym zaryzykował i poczekał, bo z małym dzieckiem w mróz i
                            tak nie wyjdziesz na spacer. A jak wiadomo wszem i wobec, fotelik
                            można kupić z tego roku, lub maxi-cosi, cybex i też pasuje na stelaż
                            x-landera.
                            • polika313 Re: wózek IDEALNY???? 07.11.09, 23:39
                              ja tez bym chętne poczekała ale jezeli premiera w marcu jak w tym
                              roku to mja dzidzia bedzie miała juz 4 miesiące a wtedy już z
                              gądojką x-landera słabo to widze bo one strasznie małe a na ok 2
                              miesiące to sie nie bedzie opłacało kupować całego zestawu, wtedy to
                              juz tylko sama spacerówke, a czy mocowania ( adaptery) do gondoli i
                              maxi-cosi będa nadal 2 różne? czy będa pasować te z 2009 na te z
                              2010 i odwrotnie?
                              • ilhenny Re: wózek IDEALNY???? 08.11.09, 01:12
                                Na 99% będą nowe wózki w styczniu. Możliwe, że będą wcześniej, jak
                                się tak stanie napiszę ci mail. Z adapterami nic się nie zmienia
                                jeden do gondoli i drugi do fotelika, ten sam do x-landera, maxi-
                                cosi, cybexa, czyli wszystko pasuje.
                                • mientka76 Re: wózek IDEALNY???? 08.11.09, 09:34
                                  A czy orientujesz się czy może zmienił się sposób regulacji oparcia w
                                  spacerówce? Czy zamiast pasków jest coś innego?
                                  • ilhenny Re: wózek IDEALNY???? 08.11.09, 10:14
                                    Najprawdopodobniej będzie zmiana, powrót do systemu jaki był w
                                    modelach 2008 i początkach 2009, czyli pozostaną paski, bo są lekkie
                                    i mają płynną regulację, oraz można postawić oparcie bardziej
                                    pionowo. Niestety, ale nie wiem, na co się zdecydują, może wymyślą
                                    coś nowego, na pewno ostatni system był fatalny i pracują nad
                                    zmianą.
                                    • polika313 Re: wózek IDEALNY???? 08.11.09, 11:42
                                      na 99% styczeń albo wcześniej ??? :> no no to by była rewelacja więc
                                      chyba pójdę za twoją rada i się wstrzymam ale jak byś coś wiedział
                                      że ma być poślizg albo cosik to błagam cię daj znać, wtedy zakupie
                                      szybko starszy model bo nie wyobrażam sobie być 3 lub 4 miesiące bez
                                      wózeczka z maleńka dzidziulką :( szkoda tylko że gondoli nie
                                      powiększą, dla mnie gdyby zwiększyli (wydłuzyli) gądole i zrobili
                                      bardziej pionowe siedzisko to wózek by był idealny :) bo tylko te
                                      dwie rzeczy mnie w nim denerwują
                                      • ilhenny Re: wózek IDEALNY???? 08.11.09, 12:17
                                        Już to gdzieś pisałem, gondola jest powiększona i będzie zmiana
                                        regulatorów oparcia, w Polsce nikt nie przejmuję się przepisami,
                                        które jednoznacznie mówią, że maksymalne może być 100 stopni, a x-
                                        lander jest sprzedawany na całym świecie. Wyślę ci mail z
                                        propozycją.
                                        • polika313 Re: wózek IDEALNY???? 08.11.09, 12:24
                                          o matko polko powiększyli gondole??? to rewelka to ja juz w takim
                                          razie znalazłam wózek idealny :) teraz czekam tylko aż będzie
                                          dostępny w sprzedaży :)to czekam na maila
                                        • polika313 Re: wózek IDEALNY???? 08.11.09, 14:21
                                          heja ilhenny maila wyślij na polika313@gmail.com będę czekać z
                                          niecierpliwością :)
                                          • ilhenny Re: wózek IDEALNY???? 08.11.09, 14:25
                                            juz wysłałem.
                                            • ilhenny Re: wózek IDEALNY???? 08.11.09, 21:21
                                              X-BOARD jest wersją limitowaną i nie będzie wznawiana, jeśli ci się
                                              podoba to kupuj bo nowej wersji limit na pewno nie będzie w
                                              styczniu, a 2009 jest co raz mniej . Powiem więcej producent szykuje
                                              wielką niespodziankę w tym segmencie, jaką? nie wiem, nie powiem. Ja
                                              właśnie ten model, uważam za idealny dostępny wózek i niewiele bym
                                              zmienił. A standartowa kolekcja 2010, raczej na pewno będzie w
                                              styczniu. I jeśli miałbym wybierać, to wolę limita 2009, niż
                                              standard 2010.

Czesc,
                                              Interesuje mnie dostepnosc kolekcji 2010 oraz seria X-Lander X-
                                              BOARD. Moja zona ma termin na polowe stycznia - czy jest to mozliwe,
                                              ze do tego czasu beda juz dostepne wozki 2010?
                                              A jak sie ma sprawa z X-Lander X-BOARD - czy wystepuja te same
                                              przypadlosci co w spacerowkach 2009?

Grzesik
            • mamaly Re: wózek IDEALNY???? 06.11.09, 20:53
              Ja też miałam Teutonię, model Fun i całkowicie się zgadzam, że dla noworodka się
              nie nadaje. Jest twardy. Gondolka fashion też niezbyt wielka ale ja akurat
              trafiłam na sezon zimowy, więc śpiworek miałam w gondoli. Jakość wykonania bez
              zastrzeżeń, prowadzenie również, ale jakoś mojego serca ten wózek nie podbił. Z
              minusów to ma jeszcze dość niskie oparcie i akurat w moim egzemplarzu pękł
              podnóżek. Z plusów bardzo podobał mi się fakt, że nie muszę zdejmować z niego
              adapterów pod Maxi Cosi, tylko adaptery się jakby kładły do środka i można było
              montować gondolę i spacerówkę.

A.
              • niezapominaj.ka Re: wózek IDEALNY???? 07.11.09, 00:22
                A może Bugaboo? Bardzo chwalony.
              • hannah.10 Re: wózek IDEALNY???? 07.11.09, 00:30
                Madzia czy ja dobrze zrozumialam ze mieszkasz w Anglii?
                Jesli tak, 'witaj w klubie' :)
                Ja mialam Graco Quatro, a dokladnie to jego podrobke Mothercare. I gorszego
                wozka chyba nie ma. Brak amortyzacji, wielki czolg z tego wozka a bardzo malo
                miejsca jest dla dziecka w srodku. 2 miesieczniak juz mi sie tam nie miescil, w
                wersji glebokiej..
                Kupilam Mamas&Papas Ultima.. Na dwoch stelazach Classic i Caravell. Wozek jest
                swietny.. Ma wielka gondole.. Gondolke mozna przerobic na wersje zimowa i
                letnia, po odpieciu materialow. Obydwa stelaze sa dobrze amortyzowane, latwo sie
                podbijaja i prowadza..
                Ja kupilam go niestety po kosmicznej cenie, bo zachcialo mi sie limitowanej
                kolekcji.
                www.mamasandpapas.com/cat/pushchair-collections/#page=ultima

cgi.ebay.co.uk/Mamas-and-Papas-Pram-and-Pushchair-Afternoon-Tea_W0QQitemZ260498826541QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL?hash=item3ca6f0a52d
                a taki mam :)

• saras-wati Re: wózek IDEALNY???? 07.11.09, 08:59
      Póki co jestem zakochana w swojej Teutonii i dla mnie to najlepszy wózek pod
      słońcem - mam nadzieję, że zdania nie zmienię;)

Do x-landera mam pewne obiekcje, choć prawie w każdym sklepie wózkowym
      wychwalają go pod słońce. Miałam wózek tej firmy(deltim)kilka lat temu - o ile z
      gondoli byłam zadowolona, to spacerówki pozbyłam się po tygodniu użytkowania. Z
      drugiej jednak strony to był model sprzed 4 lat, a widzę, że Deltim w swoich
      x-landerach wprowadza co sezon wiele zmian na lepsze, wiele osób jest
      zadowolonych, więc może faktycznie to fajny wózek:)

Z drugiej strony, jak już miałaś x-landera, to nie wolałabyś wypróbować coś
      innego:) Te peg perego na stelażu culla bardzo mi się podobają, o których
      dziewczyny piszą:)
      • madzia8310 Re: wózek IDEALNY???? 07.11.09, 20:28
        hannnah...tak jesteśmy w Anglii:))). Wózki M&P sa fajne ale ceny mają faktycznie
        zawrotne...chciałam jednak w około 300F. się zmieścić...a tyle wydam na nowego
        x-landera. Ale Twój wózek fajny :)
        saras-wati z jednej strony korci mnie wypróbować coś nowego..a z drugiej nie
        miałam obiekcji do x-landera więc może lepiej nie ryzykować....
        Chyba jestem zdecydowana na tego x-landera co nie?! ;)))
        Zastanawiam się tylko jak wygląda na żywo ten kolor pomarańczowy.... czy to
        dokładnie ten sam odcień co z 2008? A może wybrać szary?
        Te wersje limitowane podobają mi się tak srednio...i chyba bardziej ta dla
        chłopca niż dziewczynki. A nam ma się urodzić córcia :))
    • ewrzostar Re: wózek IDEALNY???? 11.11.09, 01:38
      a Maclaren MX3?
      Nie ma pompowanych kol, ale i tak amortyzacja jest przecudowna. Kocham ten wozek.
      Najwieksza zaleta jest wielkie, glebokie wspaniale siedzisko. Cos, w czym
      dziecko siedzi jak na tronie, ale bardzo przytulnym. Jeszcze nie widzialam w nim
      niezadowolonego dzieciaka.
      Poza tym jest zadziwiajaco lekki. Calosc robi fantastyczne wrazenie.
      Wozek ten jest rekomendowany takze dzieciom niepelnosprawnym do...12 roku zycia!
      Takze to swiadczy o czyms.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka