Dodaj do ulubionych

Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith

08.12.09, 17:12
Jeśli, ktoś je miał albo ma to proszę doradźcie.
Z góry dziękuję :)
Obserwuj wątek
    • nissanmicra Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 08.12.09, 17:27
      Miałam Coneco Zenith, bardzo fajny fotelik, córci super się w nim
      jeździło, odchylanie oparcia bezproblemowe. Mój 4,5 latek spokojnie
      się do niego mieścił, i mógłby jeszcze z pół roku jeździć.Musiałam
      sprzedać ale tylko z tego względu,że fotelik był na środku w
      samochodzie a on ma wysokie oparcie i zasłaniał mi widoczność w
      lusterku. I kupiłam Atos. Ten sam kształt fotelika, te same
      funcje.Tylko nie ma tego dodatkowego styropianu na oparciu.
      Przymierzałam się też do Chicco, ale córci jakoś dziwnie się w nim
      siedziało.
      A poza tym Coneco jest do 25kg.
    • mima-mima Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 08.12.09, 20:24
      Ja miałam Chicco i z miesiąc temu się z nim rozstałąm, a właściwie córka się
      rozstała. Prawie równo 3 lata w nim jeździła. Fotelik podobno cięzki - dla mnie
      co prawda był cięzki, aele nie wiem, ile ważą inne foteliki w tej kategorii. Ja
      byłam z niego zadowolona: regulacja oparcia, a właściwie całego siedziska, po
      przypięciu dobrze się trzyma, praiw na sztywno, dla córki był wygodny. Po tych 3
      latach wyszczerbił sie niestety trochę stropian, ale ja ogólnie byłam zadowolona.
    • ivaz Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 08.12.09, 21:04
      Ja bym wybrała chicco ma niezłe oceny w testach, a ceneco nie moge
      znaleźć w rankingach wydaje mi się ze nie były na nich
      przeprowadzone testy
      • martafb Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 08.12.09, 21:13
        Mima jak duża była twoja córcia jak zaczęła w nim jeździć?
        Ivaz pan w sklepie mi powiedział, że polskich firm nie stać na
        testy, które są bardzo drogie ale ogólnie mają dobą opinię. Tylko do
        tego Chicco mnie właśnie te testy przekonują. Hmmm...
        Może jeszcze ktoś coś doradzi :)
        • smeagoul Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 08.12.09, 21:52
          ostatnio widziałam filmik z testów fotelika chicco - chyba w tym roku wypadł
          najgorzej- co prawda chodziło o inny mmodel chicco proxima ale już bym tej firmy
          fotelika nie kupiła...tym bardziej że cenowo to ten sam przedział więc nic
          lepszego nie zaoferują. może ktoś znajdzie linka i wklei jak z fotelika chicco
          poczas zderzenia wyrywają się pasy!
          wolała bym używany z pewniej ręki maxi cosi priori XP lub priori sps starszy
          model ale nowy najtaniej chyba tutaj od razy zaznaczam ze nie mam nic wspólnego
          ze sprzedającym:) żeby nie było
          www.allegro.pl/item837021929_wyprz_fotelik_sam_maxi_cosi_priori_wys_0_gratis.html
          • mama_nikodemka Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 08.12.09, 22:08
            ja mam chicco i jestem bardzo zadowolona, tak jak pisalam w innym watku jak
            zobaczylam coneco na zywo to dla mnie to porazka, slabo odchyla sie do spania
            (chicco pod wiekszym katem) i ma strasznie pocaca tapicerke; teraz bez
            zastanowienia kupilabym ten maxi cosi z linka powyzej, jest 100zl drozszy niz
            chicco a jakosc na pewno lepsza, szkoda ze nie bylo tej promocji jak kupowalam
            swoj; mowie tutaj o bezpieczenstwie w razie wypadku, jesli chodzi o
            funkcjonalnosc chicco to jak dla mnie same plusy; nie wiem czy w maxi cosi
            odpowiadalaby mi tapicerka, a nie masz mozliwosci obejrzenia na zywo tych
            fotelikow? w ciemno tak trudno cos wybrac, i najlepiej jak przymierzysz dziecko
            i zobaczysz w ktorym jest najwygodniej
            • smeagoul Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 08.12.09, 22:11
              suyn kiedyś miał ten fotelik sps z linka super był - mai cosi tapicerki ma
              fajne- mam ich już 3 fotelik i jestem zadowolona
              córka teraz jeździ tobi bo jest baardzo szczupła:) i te pasy mnie zachęciły i sa
              the best- nic się nie plącze - nie zwija- super:)
              • martafb Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 09.12.09, 14:54
                Kurcze, teraz to mi zamieszałyscie.
                Coneco kosztuje 350zł, Chicco 400zł a ten 500zł. Więc jest różnica,
                która dla mnie jest istotna.
                Hmmm...
                Czekam jeszcze, może mi ktoś coś jeszcze doradzi :)
                • katrinka82 Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 09.12.09, 18:48
                  Ja mam chicco key 1 x-plus i jest rewelacyjny! Szczerze polecam,
                  czytałam i w testach dobrze wypadł ! Zapłaciłam za niego 385zł na
                  allegro i to mój najlepszy zakup! córcia nim jeździ jak skończyła 9
                  miesięcy!
                • aniakoles Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 09.12.09, 19:01
                  jak nie masz kasy to poproś w rodzinie żeby zamiast kupować kolejnej zabawki
                  dorzucili się do fotelika.
                  miałam coneco zenith dla 1szej córki -nie byłam zorientowana w temacie, nie
                  wiedziałam, że są jakieś testy. dla drugiej kupiłam maxi cosi priori sps. w
                  coneco nie podobało mi się to, że dziecko 1,5 roku nie ma ochrony głowy - mogę
                  ci wysłać foto na maila. to fotelik na max 2 lata. na pewno nie do 25 kg!chyba,
                  że dziecko by rosło tylko wszerz ;) chicco też miałam przez chwilę, taki starszy
                  model 0-18 kg. po lekturze ze strony fotelik.info też z niego zrezygnowałam...
                  radze dozbierać kasę na taki z 4* albo poytać po znajomych i kupić dobry używany.
                  fotelik.info/pl/testy/grupa:9-18/ocena/malejaco/index.html
                  fotelik.info/pl/news/niebezpieczne_foteliki,57.html
          • kalizma Re: Chicco Key 1 22.12.09, 16:12
            My do zeszłego tygodnia używaliśmy Chicco key 1 i kupiliśmy Chicco key 2-3.
            Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z tej firmy i jakości produktu:)
            Zmieniliśmy na Chicco 2-3 ponieważ syn szybko wyrósł z 1. Ma skończone dwa lata
            ( ponad 18kg i 95cm).

Tego typu foteliki do 18kg są dobre dla drobnych dzieci a dla tych ciut
            większych to polecałabym Casualplay do 25kg.
            Wypada świetnie w testach, ma regulacje i jest wygodny ( maja go znajomi i sa
            bardzo zadowoleni).
            Jesli chodzi o Chicco key 1 to w testach otrzymał 3 pkt a Casualplay 4pkt.

Chicco jest tańszy a niewiele gorszy, jedyny minus do to ta waga do 18kg.

Pojawił się tez nowy model Chicco Neptun od 9 do 36kg i w sumie najbardziej
            optymalny model dla tych co nie chcą kupować 3 fotelików:)
            Jedyny minus to kiepskie wyniki testów.....z tego co pamiętam tylko 1pkt:(

Ale ludzie na allegro kupują je bo są przede wszystkim tanie a firma znana.
    • mima-mima Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 10.12.09, 10:58
      Moja córcia miałą 9 miesięcy jak zaczęła jeździć w Chicco, ale nie pamiętam, ile
      ważyła. Wydaje mi się, że troszkę mniej niż 9 kg, ale nie jestem pewna.
      • kiniak22 Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 10.12.09, 11:39
        doloz kase i kup priori :) moim zdaniem nie pozalujesz zakupu :)
        • emma6666 Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 10.12.09, 12:57
          nigdy w życiu nie kupiłabym fotelika który nie przeszedł crashtestów, co więcej
          uważam że takie nie powinny być w ogóle dopuszczone do sprzedaży.

bezpieczeństwo dziecko to coś na czym nie wolno oszczędzać, wolałabym sobie nie
          kupić nowych butów żeby tylko móc kupić dziecku dobry fotelik.

z przerażeniem czytam takie tematy...
          • martafb Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 12.12.09, 20:49
            Wierzcie mi, że gdybym miała pieniążki, to kupiłabym najlepszy z
            możliwych!!!
            Niestety obecnie, mam taką a nie inną sytuację i muszę znaleźć coś
            na co mnie stać. Nie mam rodziny, która mi dołoży.
            Dziękuję dziewczynom, ktore nie osądzają, ale pomagają w wyborze :)
            • emma6666 Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 13.12.09, 11:11
              chyba bym wolała używany dobry fotelik niż nowy bez crash testów.
              ja nie oceniam, wyrażam jedynie swoje zdanie.
              polecam obejrzenie filmików z crash testów, robią wrażenie. negatywne.
              • martafb Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 13.12.09, 20:32
                Emma ja to wszystko wiem, oglądałam kilkanaście filmików z różnymi
                fotelikami i czytałam mnóstwo na ten temat, tylko ze teraz poprostu
                mam taka a nie inną sytuację i staram się znaleźc najlepsze
                rozwiązanie zarówno dla mnie jak i dla córci.
                Wiesz, gdybym miała od kogo kupić używany, ale sprawdzony- bez
                wyoadkowy, fotelik to pewnie, że bym to zrobiła, ale nikogo takiego
                wśród znajomych nie mam.
                Szczerze powiedziawszy, to nawet sobie teraz pomyślałam, ze może
                mogłabym kupić jakiś naprawdę dobry fotelik, jeśli byłby rozkładany
                na części, tzn. można go dostosowywać do wieku dziecka, poprzez
                zdejmowanie części aż do samego siedziska dla dużego dziecka.
                Może teraz mi coś doradzicie?
                • mamaly Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 13.12.09, 20:36
                  Kiddy infinity
                  • kiniak22 Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 14.12.09, 08:27
                    a bardzo ci sie spieszy z wymiana fotelika? jak mi sie uda naklonic
                    malza do wymiany fotelikow to bede miala do sprzedania priori w
                    naprawde swietnym stanie bo my duzo nie jezdzimy, ale to jak juz
                    gdzies po nowym roku bo teraz przed swietami i tak juz sie
                    splukalismy :/
                    • martafb Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 21.12.09, 20:56
                      Kiniak ja w nowym roku będę kupować :) Napisz mi proszę waszą cenę i
                      bliższe informacje :)

Mamaly ten fotelik, który mi wysłałaś, jest tylko do 18kg :(
                      • mamaly Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 22.12.09, 08:13
                        > Mamaly ten fotelik, który mi wysłałaś, jest tylko do 18kg :(

A to przepraszam, pomyliłam nazwy, chodziło mi o ten fotelik
                        sklep.petit.pl/go/_info/?id=3044
                        jest jeszcze taki fotelik

www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=719&osCsid=af5
                        ale obydwa są bardzo drogie.

A.
                        • mamaly Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 22.12.09, 08:17
                          I jeszcze ten

www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cPath=274&products_id=774&%3CosCsid%3E
                          jest tańszy a też ma dobre oceny w testach.

Kupienie zaufanego priori też jest dobrym pomysłem.

A.
                          • martafb Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 22.12.09, 21:28
                            Mamaly dziękuję :)
                            Te dwa pierwsze są zdecydowanie za drogie.
                            Teraz czekam na wieści od Kiniaka :)
                            • kiniak22 Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 23.12.09, 20:08
                              dokladnie to ja mam maxi cosi priori sps, kolor bjorn czyli szaro czarny:
                              fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1970289,2,2,nati.html
                              ile za niego bede chciala to jeszcze nie wiem bo sie nie orientowalam po ile
                              chodza uzywane, fotelik jest w naprawde dobrym stanie, no ale najpierw musze
                              kupic dziewczynkom nowe foteliki zeby te sprzedac :)
                              • kiniak22 Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 13.01.10, 22:10
                                moje priori sa juz na sprzedaz :) jesli ktos bylby zainteresowany to pisac na
                                gazetowego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka