martafb 08.12.09, 17:12 Jeśli, ktoś je miał albo ma to proszę doradźcie. Z góry dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nissanmicra Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 08.12.09, 17:27 Miałam Coneco Zenith, bardzo fajny fotelik, córci super się w nim jeździło, odchylanie oparcia bezproblemowe. Mój 4,5 latek spokojnie się do niego mieścił, i mógłby jeszcze z pół roku jeździć.Musiałam sprzedać ale tylko z tego względu,że fotelik był na środku w samochodzie a on ma wysokie oparcie i zasłaniał mi widoczność w lusterku. I kupiłam Atos. Ten sam kształt fotelika, te same funcje.Tylko nie ma tego dodatkowego styropianu na oparciu. Przymierzałam się też do Chicco, ale córci jakoś dziwnie się w nim siedziało. A poza tym Coneco jest do 25kg. Odpowiedz Link Zgłoś
mima-mima Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 08.12.09, 20:24 Ja miałam Chicco i z miesiąc temu się z nim rozstałąm, a właściwie córka się rozstała. Prawie równo 3 lata w nim jeździła. Fotelik podobno cięzki - dla mnie co prawda był cięzki, aele nie wiem, ile ważą inne foteliki w tej kategorii. Ja byłam z niego zadowolona: regulacja oparcia, a właściwie całego siedziska, po przypięciu dobrze się trzyma, praiw na sztywno, dla córki był wygodny. Po tych 3 latach wyszczerbił sie niestety trochę stropian, ale ja ogólnie byłam zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 08.12.09, 21:04 Ja bym wybrała chicco ma niezłe oceny w testach, a ceneco nie moge znaleźć w rankingach wydaje mi się ze nie były na nich przeprowadzone testy Odpowiedz Link Zgłoś
martafb Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 08.12.09, 21:13 Mima jak duża była twoja córcia jak zaczęła w nim jeździć? Ivaz pan w sklepie mi powiedział, że polskich firm nie stać na testy, które są bardzo drogie ale ogólnie mają dobą opinię. Tylko do tego Chicco mnie właśnie te testy przekonują. Hmmm... Może jeszcze ktoś coś doradzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 08.12.09, 21:52 ostatnio widziałam filmik z testów fotelika chicco - chyba w tym roku wypadł najgorzej- co prawda chodziło o inny mmodel chicco proxima ale już bym tej firmy fotelika nie kupiła...tym bardziej że cenowo to ten sam przedział więc nic lepszego nie zaoferują. może ktoś znajdzie linka i wklei jak z fotelika chicco poczas zderzenia wyrywają się pasy! wolała bym używany z pewniej ręki maxi cosi priori XP lub priori sps starszy model ale nowy najtaniej chyba tutaj od razy zaznaczam ze nie mam nic wspólnego ze sprzedającym:) żeby nie było www.allegro.pl/item837021929_wyprz_fotelik_sam_maxi_cosi_priori_wys_0_gratis.html Odpowiedz Link Zgłoś
mama_nikodemka Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 08.12.09, 22:08 ja mam chicco i jestem bardzo zadowolona, tak jak pisalam w innym watku jak zobaczylam coneco na zywo to dla mnie to porazka, slabo odchyla sie do spania (chicco pod wiekszym katem) i ma strasznie pocaca tapicerke; teraz bez zastanowienia kupilabym ten maxi cosi z linka powyzej, jest 100zl drozszy niz chicco a jakosc na pewno lepsza, szkoda ze nie bylo tej promocji jak kupowalam swoj; mowie tutaj o bezpieczenstwie w razie wypadku, jesli chodzi o funkcjonalnosc chicco to jak dla mnie same plusy; nie wiem czy w maxi cosi odpowiadalaby mi tapicerka, a nie masz mozliwosci obejrzenia na zywo tych fotelikow? w ciemno tak trudno cos wybrac, i najlepiej jak przymierzysz dziecko i zobaczysz w ktorym jest najwygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 08.12.09, 22:11 suyn kiedyś miał ten fotelik sps z linka super był - mai cosi tapicerki ma fajne- mam ich już 3 fotelik i jestem zadowolona córka teraz jeździ tobi bo jest baardzo szczupła:) i te pasy mnie zachęciły i sa the best- nic się nie plącze - nie zwija- super:) Odpowiedz Link Zgłoś
martafb Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 09.12.09, 14:54 Kurcze, teraz to mi zamieszałyscie. Coneco kosztuje 350zł, Chicco 400zł a ten 500zł. Więc jest różnica, która dla mnie jest istotna. Hmmm... Czekam jeszcze, może mi ktoś coś jeszcze doradzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
katrinka82 Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 09.12.09, 18:48 Ja mam chicco key 1 x-plus i jest rewelacyjny! Szczerze polecam, czytałam i w testach dobrze wypadł ! Zapłaciłam za niego 385zł na allegro i to mój najlepszy zakup! córcia nim jeździ jak skończyła 9 miesięcy! Odpowiedz Link Zgłoś
aniakoles Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 09.12.09, 19:01 jak nie masz kasy to poproś w rodzinie żeby zamiast kupować kolejnej zabawki dorzucili się do fotelika. miałam coneco zenith dla 1szej córki -nie byłam zorientowana w temacie, nie wiedziałam, że są jakieś testy. dla drugiej kupiłam maxi cosi priori sps. w coneco nie podobało mi się to, że dziecko 1,5 roku nie ma ochrony głowy - mogę ci wysłać foto na maila. to fotelik na max 2 lata. na pewno nie do 25 kg!chyba, że dziecko by rosło tylko wszerz ;) chicco też miałam przez chwilę, taki starszy model 0-18 kg. po lekturze ze strony fotelik.info też z niego zrezygnowałam... radze dozbierać kasę na taki z 4* albo poytać po znajomych i kupić dobry używany. fotelik.info/pl/testy/grupa:9-18/ocena/malejaco/index.html fotelik.info/pl/news/niebezpieczne_foteliki,57.html Odpowiedz Link Zgłoś
kalizma Re: Chicco Key 1 22.12.09, 16:12 My do zeszłego tygodnia używaliśmy Chicco key 1 i kupiliśmy Chicco key 2-3. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z tej firmy i jakości produktu:) Zmieniliśmy na Chicco 2-3 ponieważ syn szybko wyrósł z 1. Ma skończone dwa lata ( ponad 18kg i 95cm). Tego typu foteliki do 18kg są dobre dla drobnych dzieci a dla tych ciut większych to polecałabym Casualplay do 25kg. Wypada świetnie w testach, ma regulacje i jest wygodny ( maja go znajomi i sa bardzo zadowoleni). Jesli chodzi o Chicco key 1 to w testach otrzymał 3 pkt a Casualplay 4pkt. Chicco jest tańszy a niewiele gorszy, jedyny minus do to ta waga do 18kg. Pojawił się tez nowy model Chicco Neptun od 9 do 36kg i w sumie najbardziej optymalny model dla tych co nie chcą kupować 3 fotelików:) Jedyny minus to kiepskie wyniki testów.....z tego co pamiętam tylko 1pkt:( Ale ludzie na allegro kupują je bo są przede wszystkim tanie a firma znana. Odpowiedz Link Zgłoś
mima-mima Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 10.12.09, 10:58 Moja córcia miałą 9 miesięcy jak zaczęła jeździć w Chicco, ale nie pamiętam, ile ważyła. Wydaje mi się, że troszkę mniej niż 9 kg, ale nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 10.12.09, 11:39 doloz kase i kup priori :) moim zdaniem nie pozalujesz zakupu :) Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 10.12.09, 12:57 nigdy w życiu nie kupiłabym fotelika który nie przeszedł crashtestów, co więcej uważam że takie nie powinny być w ogóle dopuszczone do sprzedaży. bezpieczeństwo dziecko to coś na czym nie wolno oszczędzać, wolałabym sobie nie kupić nowych butów żeby tylko móc kupić dziecku dobry fotelik. z przerażeniem czytam takie tematy... Odpowiedz Link Zgłoś
martafb Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 12.12.09, 20:49 Wierzcie mi, że gdybym miała pieniążki, to kupiłabym najlepszy z możliwych!!! Niestety obecnie, mam taką a nie inną sytuację i muszę znaleźć coś na co mnie stać. Nie mam rodziny, która mi dołoży. Dziękuję dziewczynom, ktore nie osądzają, ale pomagają w wyborze :) Odpowiedz Link Zgłoś
emma6666 Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 13.12.09, 11:11 chyba bym wolała używany dobry fotelik niż nowy bez crash testów. ja nie oceniam, wyrażam jedynie swoje zdanie. polecam obejrzenie filmików z crash testów, robią wrażenie. negatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
martafb Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 13.12.09, 20:32 Emma ja to wszystko wiem, oglądałam kilkanaście filmików z różnymi fotelikami i czytałam mnóstwo na ten temat, tylko ze teraz poprostu mam taka a nie inną sytuację i staram się znaleźc najlepsze rozwiązanie zarówno dla mnie jak i dla córci. Wiesz, gdybym miała od kogo kupić używany, ale sprawdzony- bez wyoadkowy, fotelik to pewnie, że bym to zrobiła, ale nikogo takiego wśród znajomych nie mam. Szczerze powiedziawszy, to nawet sobie teraz pomyślałam, ze może mogłabym kupić jakiś naprawdę dobry fotelik, jeśli byłby rozkładany na części, tzn. można go dostosowywać do wieku dziecka, poprzez zdejmowanie części aż do samego siedziska dla dużego dziecka. Może teraz mi coś doradzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 13.12.09, 20:36 Kiddy infinity Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 14.12.09, 08:27 a bardzo ci sie spieszy z wymiana fotelika? jak mi sie uda naklonic malza do wymiany fotelikow to bede miala do sprzedania priori w naprawde swietnym stanie bo my duzo nie jezdzimy, ale to jak juz gdzies po nowym roku bo teraz przed swietami i tak juz sie splukalismy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
martafb Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 21.12.09, 20:56 Kiniak ja w nowym roku będę kupować :) Napisz mi proszę waszą cenę i bliższe informacje :) Mamaly ten fotelik, który mi wysłałaś, jest tylko do 18kg :( Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 22.12.09, 08:13 > Mamaly ten fotelik, który mi wysłałaś, jest tylko do 18kg :( A to przepraszam, pomyliłam nazwy, chodziło mi o ten fotelik sklep.petit.pl/go/_info/?id=3044 jest jeszcze taki fotelik www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=719&osCsid=af5 ale obydwa są bardzo drogie. A. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 22.12.09, 08:17 I jeszcze ten www.bobowozki.com.pl/product_info.php?cPath=274&products_id=774&%3CosCsid%3E jest tańszy a też ma dobre oceny w testach. Kupienie zaufanego priori też jest dobrym pomysłem. A. Odpowiedz Link Zgłoś
martafb Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 22.12.09, 21:28 Mamaly dziękuję :) Te dwa pierwsze są zdecydowanie za drogie. Teraz czekam na wieści od Kiniaka :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 23.12.09, 20:08 dokladnie to ja mam maxi cosi priori sps, kolor bjorn czyli szaro czarny: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1970289,2,2,nati.html ile za niego bede chciala to jeszcze nie wiem bo sie nie orientowalam po ile chodza uzywane, fotelik jest w naprawde dobrym stanie, no ale najpierw musze kupic dziewczynkom nowe foteliki zeby te sprzedac :) Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: Chicco Key 1 czy Coneco Atos albo Zenith 13.01.10, 22:10 moje priori sa juz na sprzedaz :) jesli ktos bylby zainteresowany to pisac na gazetowego Odpowiedz Link Zgłoś