Dodaj do ulubionych

JANE ROCKET ??

22.01.10, 17:57
Kupilybyscie ten wozek ? wyczytalam wszystko co bylo w archiwum na jego temat :P
Podoba mi sie to, ze ma wysoko raczki i glebokie siedzonko. mam okazje kupic
nowy powystawowy za smieszne pieniadze.
Obserwuj wątek
    • sadzik81 Re: JANE ROCKET ?? 22.01.10, 19:48
      a jak on wyglada?
      • maja3333 Re: JANE ROCKET ?? 22.01.10, 20:47
        cgi.ebay.co.uk/JANE-ROCKET-BUGGY-EX-DISPLAY_W0QQitemZ260541434930QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL?hash=item3ca97acc32
        to cos jak poprzednik jane energy i sonic. Wazy 5,9kg, ma wysoko roczki,
        rozkalda sie oparcie. Troche mi sie nie podoba to, ze jest dlugi po zlozeniu.
        • sadzik81 Re: JANE ROCKET ?? 22.01.10, 21:50
          za te pieniadze to sie nie zastanawiaj,uwazam ze warto wyprobowac
        • sadzik81 Re: JANE ROCKET ?? 22.01.10, 21:51
          Ciekawe ile folia do niego kosztuje,bo dopiero zauwazaylam ze on nie ma folii w
          komplecie ale moze nie jest droga
          • magda79pn Re: JANE ROCKET ?? 22.01.10, 22:28
            u was rocket jest z budką!!!
            u nas jest z daszkiem jak chicco caddy, oparcie ma 47-48cm -więc niskie, u mnie
            odpadł właśnie przez ten daszek...
    • magda79pn takie są w PL 22.01.10, 22:29
      allegro.pl/item855756930_wozek_jane_rocket_krakow.html
      • monika_wroclaw Re: takie są w PL 25.01.10, 23:24
        Starsze kolekcje były z budką.

Ja miałam Rocketa prawie 2 lata, jak dla mnie nie ma lepszej lekkiej parasolki z
        odchylanym oparciem ( a wózków przetestowałam całkiem sporo )
        Wózek jest naprawdę dobrze resorowany, jak na parasolkę, siedzisko jest wygodne,
        moja córka uwielbiała w nim siedzieć ( a w energy wogóle nie chciała siedzieć,
        po 2 tygodniach go sprzedałam ). Pozycja do spania też jest wystarczająca ( mnie
        więcej taka jak w maclarenie quest )
        Bardzo fajnie się prowadzi, ale raczej dla wysokich, bo rączki nieregulowane.
        Siedzisko całkiem spore jak na tak mały wózek, kupiłam go jak córka miała 2,5 roku.

O ile dobrze pamiętam to po złożeniu wózek ma długość 107cm lub 109cm, więc to
        wcale nie jest tak dużo, chicco caddy jest dużo dłuższe ( miałam go bezpośrednio
        przed rocketem i szybko się pozbyłam )

Jeżeli chodzi o folię to ja miałam w komplecie z wózkiem, ale można też dokupić
        uniwersalną na wózek spacerowy za kilkanaście złoty.

pozdrawiam
        • maja3333 Re: takie są w PL 26.01.10, 00:58
          Monika przeczytalam wszystkie twoje stare posty (sprzed 2 lat ;) na temat
          Rocketa :)
          ciekawa jestem co myslisz o Jane Unique ?
          Mnie sie podoba o wiele bardziej niz Rocket z wygladu.. Unique jest taki
          nowoczesniejszy, ta czarna rama jest super ! Fajny jest tez w nim system
          skladania i hamulec. Jedyna wada to nierozkladane oparcie, ale w sumie moj syn
          nie sypia w wozku (choc gdybysmy byli poza domem caly dzien to napewno by zasnal).
          Idealem byloby gdyby Sonic mial oparcie bardziej w pozycji siedzacej i wyzsze,
          takie jak ma Unique...

poki co Rocketa ktos mnie ubiegl i kupil (moze nawet z tego forum ktos ?:p)
          takze chyba kupie Unique

zastanawialam sie jeszcze nad tym czy oparcia w Sonicu nie daloby sie przerobic
          na bardziej pionowe (wiem, ze w Triumphie tak dziewczyny przerabialy)
          • monika_wroclaw Re: takie są w PL 26.01.10, 11:47
            Unique'a chciałam kupić, ale moja córka zasypiała czasem w wózku, więc ten brak rozkładanego oparcia mnie powstrzymał.
            Wózek sam w sobie podobał mi się bardzo, rączki miał wysoko, prowadził się nawet lepiej od rocketa, no i wygląd świetny.
            Minus oprócz braku rozkładanego oparcia był taki, że nie dało się powiesić siatek na raczkach, bo się wózek do tyłu przewracał, w Rockecie mogłam nawieszać bardzo dużo - Koma świadkiem ;-) a to mi się bardzo przydawało jak chodziłam z dziećmi na plażę i mogłam wszystkie rzeczy na wózek załadować.

Jeszcze jedna rzecz, Rocketa miałam nad morzem 2 sezony w sumie jakieś 3 miesiące codziennego chodzenia na plażę, przez las i po plaży, nic się nie rozklekotało, jak sprzedawałam wózek po 2 latach to nadal był w bardzo dobrym stanie.
            Koma miała Sonica nad morzem 3 tygodnie i po powrocie musiała oddać stelaż do reklamacji. Mam nadzieję, że później coś ulepszyli, te pierwsze sonic'i i unique'i sprawiały wrażenie bardzo delikatnych.

Gdybym teraz kupowała wózek dla córki to kupiłabym sonic evo z kolekcji 2010, bardzo mi się podoba :-)
            wygląda tak
            https://www.malvik.cz/img/normal/105898.jpg
            • maja3333 Re: takie są w PL 26.01.10, 13:41
              Modelu Sonic Evo w Anglii nigdzie nie ma :(
              tutaj takie mozna kupic :
              www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/categorydisplay17A_37%2B904_10751_14552_filter_set_-1_14552_10001_14552
              no i jest Unique na ebay i w innych sklepach internetowych.
              Skoro Unique prowadzi sie jeszcze lepiej niz rocket to super :) zalzey mi
              wlasnie na latwosci prowadzenia i wysokich raczkach, przy czym zeby byl jak
              najmniejszy po zlozeniu.
              Z wozkow Jane mialam tylko jane powertrack i poprownujac do innych trzykolowych,
              ktore mialam to ten prowadzil sie rewelacyjnie, pchalo sie go jedna raka bez
              zadnego wysilku (nawet lepiej niz mojego ukochanego BJ city classic, ale baby
              jogger ma mnostwo innych zalet)

troche sie obawam o jakosc tego unique, pewnie nie jest taka jak maclarenow, ale
              z drugiej strony to bedzie wozek dodatkowy i niezbyt intensywnie uzywany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka