Dodaj do ulubionych

Pyt. techniczne:)

20.03.10, 18:42
1)--co ile smarujecie wózki WD?
2)--czy wszystkie kółka podwójne(spacerowe)zablokowane--wewnętrzne--bardzie pracuja od zewnętrznych----zauwazyłam(choc ja zawsze mam odblokowane w sumie--ale zdarzy sie pare razy ze odblokuje)--ze zewn. są tak jakby w górze--fakt zalezy od podłoża.
Obserwuj wątek
    • ibobas Re: Pyt. techniczne:) 20.03.10, 21:05
      Nie wolno smarować kół WD-40, ani żadnym smarem, tylko sylikonem do gum i plastiku.
      Prawdopodobnie masz wózek z barierką i jej nie używasz, albo dziecko było za
      ciężke i wózek zgiął się do środka. Po za tym zewnętrzne koła zawsze szybciej
      się ścierają.
      • monia111175 Re: Pyt. techniczne:) 20.03.10, 22:42
        Prawdopodobnie masz wózek z barierką i jej nie używasz, albo dziecko było za
        ciężke i wózek zgiął się do środka. Po za tym zewnętrzne koła zawsze szybciej
        się ścierają.-------co to naczy barierką?????? pałakiem????

NAWET W INSTRUKCJI PISZE ZEBY SPRYSKAC wd----I NIERAZ TU dziewczyny pisały zeby wd spryskac---samam juz nie wiem--kto ma racje:(
        • ibobas Re: Pyt. techniczne:) 20.03.10, 23:58
          dokładnie chodzi o pałąk, przykładowo w takich wózkach jak te
          www.allegro.pl/item955575192_wozek_baby_design_espiro_jet_pokrowiec_folia.html
          www.allegro.pl/item955447315_active_espiro_lekka_parasolka_8_3_kg_oslona_folia.html
          www.allegro.pl/item955847585_coneco_joker_3_kolory_wyprzedaz_modelu.html
          szukając na allegro znalazłem nawet opis że WD40 to silikon, ale to nie prawda,
          szukaj tego i podobnych: silikon spray WS-74, CX-80
    • agaciha Re: Pyt. techniczne:) 20.03.10, 21:41
      DOkladnie! Wozkow nie sparuje sie WD40 tylko silikonem w spray'u.
    • anusia_kra Re: Pyt. techniczne:) 21.03.10, 00:09
      wd40 na opakowaniu ma informację "nie zawiera silikonu"
      • sylwek_81 Re: Pyt. techniczne:) 21.03.10, 12:02
        Ja też czytałam wcześniej na forum że WD 40 i teraz to jestem skołowana...Mam
        Maclarena-czym mogę smarować w końcu koła żeby nie skrzypiały?
        • ibobas Re: Pyt. techniczne:) 21.03.10, 12:50
          Teoretycznie każdy producent pisze w instrukcji obsługi czym konserwować wózki.
          Mutsy poszło dalej i do każdego dokłada butelkę silikonu. Jeśli macie
          wątpliwości wystarczy mail, lub telefon do serwisu. WD-40 to środek penetrujący
          do zwalczania rdzy ,a silikon to delikatny środek smarujący i antystatyczny.
          • sylwek_81 Re: Pyt. techniczne:) 22.03.10, 22:58
            Dzięki ibobas:)Rzeczywiście lepiej się w serwisie dowiedzieć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka