Dodaj do ulubionych

Micralite Super-lite - nowosc

29.03.10, 00:13
od razu napisze, ze nie chodzi mi o wyglad wozka ;) mnie on akurat nie
przeszkadza, ale wiem, ze wiele z Was uzna go za paskudztwo :P

mnie zastanawia czy on faktycznie wazy (jak podaje producent) tylko ok. 6kg.
to BARDZO malo jak na wozek z pompowanymi kolami. Do tego ma miec oparcie
bardziej rozkladane niz jego poprzednik fasfold.

www.micralite.com/superlite.asp
Obserwuj wątek
    • la-bast Re: Micralite Super-lite - nowosc 29.03.10, 00:24
      podoba mi sie:-D lubie takie kosmiczne wozki, mnie bardziej
      zastanawia jak on wyglada po zlozeniu,sklada sie wogole?
      6kg z pompowanymi kolami, no ciezko uzyskac, raczej obstawialabym,ze
      on z 9wazy
      • maja3333 Re: Micralite Super-lite - nowosc 29.03.10, 00:38
        oczywiscie, ze sie skalda :) pewnie tak samojak jego poprzednik fasfold :) tutaj
        jest prezentacja :
        www.youtube.com/watch?v=QZNgF6lxZT0
        mialam przez chwile fastfold w starszej wersji i jesli dobrze pamietam wazyl cos
        kolo 7,5kg, wiec jesli ten super-lite ma byc lzejszy to moze bedzie wazyl z
        6,5kg.. to by bylo niezle :)

fastfold jest super, ja mialam bez rozkladanego oparcia, potem zaczeli je robic
        z rozkladanym troche a ten super-lite ma miec jeszcze bardziej rozkaldane :)
        ogolem zaciekawil mnie (czytaj : chyba sie skusze i go wyprobuje :P)
        • zurekgirl Re: Micralite Super-lite - nowosc 29.03.10, 01:32
          A dla jak duzego dziecka mialas tez wozek? Ja go chcialam kupic jak
          coreczka miala 18 mies i zaczepiona uzytkowniczka stwierdzila, ze jej
          dziecku ledwo sie plecki mieszcza w oparcie. Niestety wiecej z niej nie
          wyciagnelam. Tez mialas takie wrazenie, czy po prostu trafilam na
          milosniczke oparc-gigantow?
          • maja3333 Re: Micralite Super-lite - nowosc 29.03.10, 01:39
            Micralite na dziwne oparcie to fakt :/ nie jest az tak zle z ta szerokoscia, ale
            jak widac oparcie jest wezsze u gory. Dziecko sie w wozku troche zapada jak w
            hamak i miesci sie, nawet spore (takie jak moj syn)
            mialam wozek tylko przez chwile bo wtedy stwierdzilam, ze chce cos z rozkladanym
            oparciem, ale syn byl juz duzy, wazyl z 17kg napewno (to obecnie 2 latek
            wielkosci przecietnego 4-latka)

producent zaleca te wozki do 18kg (ale jak kazdy wozek, tak i ten wytrzyma wiecej ;)
    • free.groszek Re: Micralite Super-lite - nowosc 29.03.10, 17:57
      Mnie się podoba. A jaka cena? I ile waży?
      • maja3333 Re: Micralite Super-lite - nowosc 29.03.10, 18:05
        cena w UK to ok. 150f
        dopiero co sie pojawily w sklepach (internetowych)
        a co do tej wagi to wlasnie trzebaby sie przekonac czy faktycznie jest taki lekki.
        • free.groszek Re: Micralite Super-lite - nowosc 30.03.10, 08:32
          Mnie się podoba i mojemu M też. Jak jest taki lekki to chyba się na niego
          zdecydujemy
          • maja3333 Re: Micralite Super-lite - nowosc 30.03.10, 10:33
            free.groszek napisała:

> Mnie się podoba i mojemu M też. Jak jest taki lekki to chyba się na niego
            > zdecydujemy

jesli go kupisz to daj znac prosze jakie wrazenia :) ja sie nad nim zastanawiam,
            ale jak juz to kupie dopiero po Wielkanocy. pozdrawiam
            • free.groszek Re: Micralite Super-lite - nowosc 30.03.10, 12:51
              Jak kupię to napiszę. Też po Świętach. Będziemy go sprowadzać z Angli jeśli się
              zdecydujemy. Pozdrawiam
              • dima1312 Re: Micralite Super-lite - nowosc 01.04.10, 11:49
                a widziałyście jakieś zdjęcia z dziećmi w tym wozku? do jakiego
                wzrostu dziecka starcza?
                • free.groszek Re: Micralite Super-lite - nowosc 01.04.10, 20:27
                  Nie widziałam nigdzie. I nie wiem czy da się go ustawić całkiem pionowo, bo jak
                  nie to odpada bo moja musi mieć pion bo inaczej ryk. Mnie on się bardzo podoba
                  tylko ja z tych co lubią sobie pooglądać i dotknąć na żywo a nie zamawiać w
                  ciemno. Na wyjazd chyba kupię coś innego taniego a w maju będę w Londynie to
                  może mi się uda go zobaczyć.
                  • maja3333 Re: Micralite Super-lite - nowosc 01.04.10, 21:22
                    ja mialam przez chwile fastfold (jeden dzien :P bo jak pisalam lubie zmieniac
                    wozki, a wtedy chcialam cos z rozkladanym oprciem)
                    nie zrobilam zadnego zdjecia synowi.
                    ale mam zamiar obejrzec sobie ten super-lite. Maz ma teraz wolne z okazji Swiat
                    wiec pojedziemy sobie do sasiedniego miasta, gdzie maja sklep Mothercare i byc
                    moze bedzie ten wozek to sobie przymierze mlodego :)
                    • maja3333 Re: Micralite Super-lite - nowosc 01.04.10, 21:23
                      free groszek watpie, zeby oparcie mial calkiem pionowe.. raczej to nie ten typ-
                      te zwykle maja troche odchylone
                      • free.groszek Re: Micralite Super-lite - nowosc 01.04.10, 21:28
                        Kurczę jaka szkoda. Bo mnie on się bardzo podoba ale moja nie da rady jeździć
                        jak nie jest całkiem w pionie. I musi się rozkładać do leżenia choć trochę.
                        Jakbyś znalazła gdzieś zdjęcie co jakieś dziecko w nim siedzi to proszę podeślij
                        linka. i tak chyba go sobie zobaczę na żywo w maju. Nic, na razie na wyjazd
                        kupię coś taniego a potem zobaczę, może mojej małej się odmieni. nie ukrywam że
                        waga wózka to cenny atut.
                        • maja3333 Re: Micralite Super-lite - nowosc 02.04.10, 00:01
                          tuaj np. sa zdjecia dzieci w micralite fastfold :
                          members.at.infoseek.co.jp/warajiya/image/micraliteFastfold.jpg
                          strollersandprams.com/strollers/readerImage/81/300/stroller.jpg
                          content.onestepahead.com/assets/images/product/detail/13195.jpg
                          • dima1312 Re: Micralite Super-lite - nowosc 02.04.10, 06:24
                            faktycznie dosyć spore dziecko się zmieściło! a znacie wymiary
                            siedziska? szerok. i wysok.?
                            • asik_24 Re: Micralite Super-lite - nowosc 14.04.10, 11:36
                              I co?
                              Kupiła któraś? Bo ja też się nim zainteresowałam:)
                              • maja3333 Re: Micralite Super-lite - nowosc 14.04.10, 22:06
                                ja nie kupilam jeszcze, ciagle go rozwazam, ale nigdzie nie moge zobaczyc na
                                zywo.. jakos tak sceptyczna do niego jestem, nie wiem czy moje dziecko nie
                                bedzie juz do niego za duze.
                                • dima1312 Re: Micralite Super-lite - nowosc 14.04.10, 22:51
                                  ja w między czasie kupiłam dwa wozki,ale myślę ze ten to raczej dla
                                  mniejszych dzieciaczkow na youtubie jest filmik i siedzi bardzo małe
                                  dziecko starsze się wciśnie ale wygodnie to mu chyba nie będzie...
                                  • progesteronek Re: Micralite Super-lite - nowosc 19.04.10, 16:12
                                    dima - co kupilas?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka