a.dka 05.07.10, 22:01 Powiedzcie mi prosze jakie są róznice miedzy tymi wózkami. xt jest chyba mniejszy i nizszy i siedzenie nie rozkłada sie na płasko, tak? A wagowo jest różnica? Który jest lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linkap_wawa Re: maclaren xt a xlr jaka jest róznica? 06.07.10, 10:24 Podstawowa roznica to: XLR jest cieższy (niecaly kilogram) i ma szersze siedzisko (ok. 3 cm, ma siedzenie odchylane jedna reka (od modelu 2009), na stelazu XLR mozna montowac fotelik i miekka gondole. Ponadto reszta roznic to juz bardziej szczegoly typu kolorystyka (w xlr 6 kolorow, w xt 2), wykonczenia (umiejscowienie okienka, kieszonek na budce) i wyposazenie (w xlr spiworek w komplecie - do xt trzeba dokupic, rozne elementy odblaskowe). Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: maclaren xt a xlr jaka jest róznica? 06.07.10, 16:41 xt jest trochę krótszy po złożeniu. Oglądałam dzisiaj oba w sklepie. Niestety minusem XT jest brak śpiworka. Niby można dokupić od XLR ale nie będzie pasował kolorystycznie i nie jestem pewna czy da się idealnie przypiąć. Odpowiedz Link Zgłoś
jolutka1970 Re: maclaren xt a xlr jaka jest róznica? 06.07.10, 18:40 Nazywanie "spiworem" czego co jest w XLR to lekka przesada:)) Jest to cienka oslonka na nozki, duza i wiszaca.... wg. bardzo malo praktyczna. Do XT dokupujesz spiwor (i moze Cie nawet taniej wyjsc jak w XLR) i spiworow masz kilka do wyboru (i takie do XT i uniwersalne-sa fajne) I sa to prawdziwe spiwory, z plecami i wewnatrz cieple (mniej lub bardziej) W XLR to bardziej gadzet ta oslonka. Przy malutkim dziecku bardzo duzo za duza. Jesli sie wahasz to nie zwracaj uwagi na dodatki bo w cenie XLR mozesz dokupic cos do XT, patrz na swoja wygode i dziecka. Jesli jestes drobna i dziecko drobne to XT jesli dziecko duze wiekszego i ciezszego XLR. Odpowiedz Link Zgłoś
cherrie Re: maclaren xt a xlr jaka jest róznica? 06.07.10, 19:58 dla mnie xlr byl zdecydowanie za duzy. bawilam sie w sklepie;-) xt byl mniejszy, zwrotniejszy, rozkladany do prawie na plasko i co wazne okienko ma z tylu a nie u gory- wiec dziecko slonce nie razi. poza tym, okiennko z tylu pozwala obserwowac dziecko nawet przy naciagnietej na maxa budce! Ja dokupilam do xt kolorowa wkladke i oryginalny cieply spiworek z imitacji zamszu w srodku. A i dzisiaj parasolke, ale zwracam do sklepu, bo w sumie to nie wiem po co, skoro buda super sie naciaga. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: maclaren xt a xlr jaka jest róznica? 07.07.10, 21:37 to w sumie dobra informacja, bo cały czas się waham. Na allegro są używane XT, XLR jest bardzo mało. I cena niższa. Zależy mi na śpiworku i folii przeciwdeszczowej. Wózek może być dla półroczniaka, co nie? ja nie jestem drobna;-) ale dziecko na 3centylu więc raczej pojeździ do 5-tego roku życia;-) Odpowiedz Link Zgłoś
a.dka Re: maclaren xt a xlr jaka jest róznica? 07.07.10, 21:42 A czu po złozeniu wózka jest róznica w długosci czy raczej nie? Jesli ta, to jak duza? Z 5 cm? Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: maclaren xt a xlr jaka jest róznica? 07.07.10, 22:27 na moje oko to było z 10cm. Ale sprawdź może w wymiarach podawanych przez producenta. W XLR chyba się wyciąga rączki a jak mierzyłam, to nie wiem czy były wyciągnięte czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.dka Re: maclaren xt a xlr jaka jest róznica? 08.07.10, 23:25 A czy ktos sie orientuje czy do maclarena mozna dokupic wkładkę z takimi miekkimi boczkami jakie mają wózki chicco, jak np ten www.allegro.pl/item1103857140_wozek_chicco_ponee_xs_jak_nowy_wkladka_na_fotel.html Bo w maclarenie jak dziecko sie kiwa to moze uderzyc o twarde boki. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia81 Dużo pytań....Ratujcie 12.07.10, 14:24 Ja róznież nie mogę się zdecydowac przeżywam koszmar ;-)). Czy w XT jest również taka duża naciągana do przodu budka (tak zrozumiałam z opisów dziewczyn) że w XLR jest taka. Czy w XT jest folia przeciwdeszczowa??? Czy w XT wysuwają się rączki?? Moje Szczęście ma 14 mcy i waży 13,5 kg czy kwalifikuje się do XT czy do XLR. Mama ma 170 cm. XLR ma boski fiolet z szarym z 2010 a w XT lepszy czarny czy szary dla dziewczynki? Pomocy Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
izzyy6 Re: Dużo pytań....Ratujcie 12.07.10, 14:57 xt tez ma naciagana bude taka sama jak xlr tyle ze nie ma okienka w budzie raczki wyciagane przeciw deszczowa tez jest, xlr jest ogolnie wyzszy i ma szersze siedzonko ja wybralam xlr bo byl wiekszy wybor kolorow mam brazowo rozowy no i chcialam tez by bylo to wieksze siedzonko z xt wybralabym czarny ten drugi mi sie zupelnie nie podobal widzialam go w sklepie jedynie do czarnego dokupilabym jakas kolorowa nakladke na siedzenie by tak czarno nie bylo no i dziecko ma bardziej dzieki temu miekko mysle ze xt i xlr sie bedzie nadawal xt jest po prostu nizszy wezszy troszku lzejszy moze troszku bardziej zwrotniejszy ja dylematu raczej nie mialam bo od razu wiedzialam ze chce xlr lubie raczej wieksze wozki xlr ma jeszcze oslonke na nozki i oparcie opuszcza sie jedna reka xt dwoma Odpowiedz Link Zgłoś
joasia81 Re: Dużo pytań....Ratujcie 12.07.10, 15:16 Bardzo dziękuje za szybką i wyczerpującą odpowiedz. Pozdowienia Odpowiedz Link Zgłoś
saras-wati Re:wysokość oparcia 12.08.10, 23:25 Możecie mi napisać? W niektórych sklepach jest info, że xt ma 45-46cm, ale nie chce mi się wierzyć, bo tyle, to ma chyba quest Odpowiedz Link Zgłoś
izzyy6 Re:wysokość oparcia 13.08.10, 14:33 ja mam xlr mierzylam oparcie i jest 45 no na upartego 46 Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.syerkov Re:wysokość oparcia 13.08.10, 14:58 no to w xt na pewno wyższe nie będzie:( Odpowiedz Link Zgłoś