Dodaj do ulubionych

Pytanie o buggstera

11.10.10, 18:30
Co to za wózek który ma napis buggster a logo Mothercare? Wszystkie buggstery tak mają? Czy to to samo co zwykły?
Jak się składa ten wózek? Co to znaczy, że jedna linka nie działa ta od składania? To duży problem?
Ile waży ten wózek? Mam speedi i uwielbiam go, ale jestem w ciąży i chciałabym na co dzień korzystać z czegoś lżejszego, czy ta zamiana ma sens? Wygodnie będzie roczniakowi w nim?
Może go ktoś porównać ze Speedim-jak w prowadzeniu itd.

Doradźcie, bo już sama nie wiem...
Obserwuj wątek
    • matylda07_2007 Re: Pytanie o buggstera 11.10.10, 22:14
      Mothercare to taka podróbka. Wiele mają ściągniętych wzorów w swojej kolekcji.
      Czym się dokładnie różni od oryginału? Dokładnie nie pamiętam. Materiałami i amortyzacją? Na pewno bardziej oświecona wózkomaniaczka dokładnie to wyjaśni.
      Natomiast pomysł zamiany nie jest dobry. Ja mam i speedi i buggstera. Roczniakowi będzie w nim wygodnie, ale nie zostawiałabym go jako jedynego wózka. Zwłaszcza, że zima idzie. No a później możesz dla malucha gondolę do speedi dokupić.
      • zielono_mi_15 Re: Pytanie o buggstera 11.10.10, 22:24
        Buggster produkuje co jakiś czas wózki dla Mothercare. Mają wtedy logo buggster oraz mothercare i najczęściej są w innym kolorze niż klasyczne buggstery.
        • sylki Re: Pytanie o buggstera 12.10.10, 08:51
          Niektóre firmy produkują wózki pod nazwą mothercare.
          Co do nadawania się buggstera na zimę, biorąc pod uwagę zeszłoroczną nie ryzykowałabym, duże koła, to duże koła i nie oszukujmy się, że mniejsze/lżejsze będzie lepsze.
          Mam buggstera i moja starsza córka jeździła nim w zimę, ale nie zeszłoroczną :)
          Dla mnie patrząc na materiał z jakiego jest zrobiony kojarzy się z wiosną, latem i wczesną jesienią :) Tak więc buggster jako drugi wózek bądź jako wózek na cieplejsze dni jak najbardziej świetny.
          Aha co do składania, nie wiem o jakie linki chodzi, bo nie kojarzę, by miał takowe do składania, ale skoro coś jest uszkodzone to bym nie kupowała.
          • afroddytta Re: Pytanie o buggstera 12.10.10, 12:37
            Quinny na pewno się nie pozbędę, dla mnie to ideał.
            Chciałam jedynie coś dokupić, aby było mi lżej tak na co dzień i ewentualnie do samochodu (bo speedi już nie zamierzam pakować), i jeżeli śnieg nie zasypie.
            Co do gondoli to mam.
            Generalnie ten zakup w ogóle nie jest mi niezbędny, ale jeśli będzie to dobra okazja :)

Więc chodzi mi głównie o to składnie, jest napisane, że jest problem ze złożeniem, jedna linka nie działa (nie jest napisane, że się nie składa) Co to znaczy? Jak się ten wózek normalnie składa? Macie jakieś pomysły???
            • matylda07_2007 Re: Pytanie o buggstera 12.10.10, 13:02
              Nie mam pojęcia o co chodzi z tymi linkami... W moim żadnych linek nie zauważyłam. Niw kupowałabym jednak uszkodzonego wózka.
              • kornnella Re: Pytanie o buggstera 12.10.10, 15:03
                Dla rocznika buggster jest ok, jeśli nie lubi jakoś szczególnie jeżdzić z wyprostowanymi nóżkami. Uszkodzonego nie kupiłabym.
            • sylki Re: Pytanie o buggstera 12.10.10, 15:14
              Jedyne linki jakie zauważyłam w tym wózku, to linki od hamulca, więc może tu chodzi nie o składanie, a o to, że na jedno kółko hamulec nie działa.
              Dopytaj i tyle.
              • afroddytta Re: Pytanie o buggstera 13.10.10, 20:07
                No zadałam pytanie mailem od razu, ale brak odpowiedzi...
                Chyba sobie daruję bo to już podejrzanie wygląda :(
                • saras-wati Re: Pytanie o buggstera 13.10.10, 20:24
                  nie kupuj, jeśli coś nie działa!
                  • sylki Re: Pytanie o buggstera 13.10.10, 20:28
                    ostatnio któraś z dziewczyn na forum chciała sprzedać.
                    • afroddytta Re: Pytanie o buggstera 13.10.10, 20:43
                      Też napisałam,pytałam na razie o cenę i też bez odpowiedzi...
                      • saras-wati Re: Pytanie o buggstera 13.10.10, 21:38
                        króliczyca chciała sprzedać. Pomarańczowego buggstera s na czarnym stelażu
                        • karen1000 Re: Pytanie o buggstera 13.10.10, 22:15
                          Linki są ukryte w stelażu, jak nie działa jedna, to najprawdopodobniej znaczy, że albo nie można go złożyć, albo rozłożyć. Miałam taką awarię w swoim, ale firma już po gwarancji rocznej stanęła na wysokości zadania i zrobiła to gratis. Nie kupowałabym niesprawnego, bo teraz chyba już nie ma przedstawiciela w Polsce i pewnie najbliższy serwis jest w Niemczech, a to by drogo kosztowało. Jak nie musisz kupować, to sobie podaruj i poczekaj, aż pojawi się jakiś sprawny w 100%. Takie jest moje zdanie:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka