Dodaj do ulubionych

Ale miałam dziś horror moim BJ

08.12.10, 20:45
Postanowiłam go jednak wypróbować także dla malucha. Spędziliśmy dziś dzień na świątecznych zakupach i mały był non stop prawie w city mini i było świetnie, serio, wg. mnie duzo wygodniej niż w maxi cosi (foteliku). Kombinezon służył za wkładkę:) a mój płaszcz za podnóżek. City z dzieckiem mniejszym prowadzi się bosko! widocznie moja córa już dla niego za duża:(
W pewnym momencie moje idealne dziecko (cały dzień tylko się uśmiechał) nawet nie wiem kiedy wziął do buzi taki długi pasek z regulacji szelek i się nim zakrztusił. Ja w tym czasie pisałam smsa podbiegła kobieta i mówi, że mi się dziecko dusi, oczywiście od razu sznurek wyjęłam, małego na ręce, ale był już czerwony i nie mógł złapać powietrza...podniosłam do góry i odbiło mu się i znów się zaczął uśmiechać. Paski te wcześniej oczywiście słożyłam w te osłonki na paski, ale widocznie wyciągnął sobie jakąś wystającą końcówke - jest mały więc ten pasek był długi - do głowy mi nie przyszło, że takie coś może się stać. Nie jest to kwestia, że był tyłem do mnie (chociaż pewnie bym się szybciej zorientowała, że to wziął, ale praktycznie cały czas zaglądałam)... to był moment nie patrzyłam na niego i trach..
No moja głupota, babka nieźle mnie zmierzyła wzrokiem, a ja mam poczucie winy jak stąd do .... opisałam, aby was przestrzec, żebyście te paski lepiej zabezpieczały.
Obserwuj wątek
    • agnes_nyc do didis 09.12.10, 08:57
      didis

czy mozesz zlozyc swojego citi mini razem z tacka czy musisz demontowac tacke do zlozenia wozka
      • tygisek Re: do didis 09.12.10, 09:29
        podlaczam sie do pytania, czy da sie zlozyc BJ citi mini z tacka/palakiem? czy trzeba je odpinac?
        • didis Re: do didis 09.12.10, 13:57
          Demontowałam, ale juz nie pamiętam czy z musu. Sprawdzę i dam znać
    • agnes_nyc Re: Ale miałam dziś horror moim BJ 10.12.10, 07:41
      didis i jak sprawdzalas ???
      • isabel_o Re: Ale miałam dziś horror moim BJ 10.12.10, 08:03
        I mini i elite można złożyć i z tacką i z pałąkiem. Ja teraz cały czas trzymam złożony z tacką i leży tak w szafie :)
        • tygisek Re: Ale miałam dziś horror moim BJ 10.12.10, 08:42
          Dzieki Iza! to dobra wiadomosc:) wlasnie dojrzewam do kupienia MB citi mini ;) z tacka wlasnie, tak na sklepowe wypady, Urbana wciaz nie moge sie nachwalic i juz wiem, ze to jest najlepszy wozek na swiecie :)
          • joann_80 Re: Ale miałam dziś horror moim BJ 10.12.10, 11:55
            Didis współczuję przeżyć, dobrze ,ze się wszystko skończyło pomyślnie. A wy dziewczyny jesteście tak interesowne ,że nawet nie odpisałyście autorce tematu, a fe.
            • didis Re: Ale miałam dziś horror moim BJ 11.12.10, 19:50
              Dzięki, napisałam tu bardziej jako przestrogę niż oczekując reakcji, ale za reakcję bardzo dziękuję.
              Teraz jeżdżę z mocno schowanymi i cały czas na niego uważam.
              Dobrawka
              Wit
    • agnieszka.syerkov Re: Ale miałam dziś horror moim BJ 10.12.10, 12:53
      Didis, aż mi się wierzyć nie chce...moja mała ZAWSZE bawi się tymi paskami, memła je w buzi i dzięki nim jest spokój...
      Dobrze, że nic się nie stało!!!!
    • saras-wati Re: Ale miałam dziś horror moim BJ 10.12.10, 12:55
      ech...straszne:( dobrze, że nic się nie stało...ciekawe, jak dobrał się do tych pasków?

Moja mała we wszystkich wózkach memła te pasy...teraz będę bardziej zwracać uwagę, by je jednak chować...
    • matylda07_2007 Re: Ale miałam dziś horror moim BJ 11.12.10, 19:55
      Masakra...umarłabym ze strachu. Dlatego ja właśnie wybierając wózek dla malucha, zawsze upieram się przy możliwości przekładania siedziska. I teraz będę używać swojego freestyla (za parę miesięcy), mimo, że ma 20 kilo... No, chyba, że znowu zacznę się napalać na bugaboo ;) Ale trochę kasy mi żal...
      • monjan Re: Ale miałam dziś horror moim BJ 28.12.10, 10:28
        a powiedzcie, czy jak macie złożony wózek to nie brudzi się wam siedzisko?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka