Dodaj do ulubionych

BABY JOGGER CITY ELITE czy MOUNTAIN BUGGY ?

15.12.10, 20:09
ktory lepszy? zajmuje mniej miejsca , lzejszy i wygodniejszy? i jesli MOUNTAIN BUGGY to swift czy urban?
Obserwuj wątek
    • kamire12 Re: BABY JOGGER CITY ELITE czy MOUNTAIN BUGGY ? 15.12.10, 20:15
      a moze quinny speedi? czym one sie roznia?
      • saras-wati Re: BABY JOGGER CITY ELITE czy MOUNTAIN BUGGY ? 16.12.10, 08:28
        Mountain buggy, to zdecydowanie wyższa klasa - był taki wątek i naprawdę było w nim sporo informacji, właśnie dotyczący wyboru pomiędzy baby jogger a mountain buggy:) Z tego, co pamiętam, to na plus dla bj była tylko buda:)

Speedi wg mnie, to najgorszy z tych trzech modeli
        • mamaly Re: BABY JOGGER CITY ELITE czy MOUNTAIN BUGGY ? 16.12.10, 09:25
          Zależy na czym Ci bardziej zależy. Właściwoście jezdne lepsze ma MB, znaczy łatwiej się prowadzi, przyjemniej. MB ma też lepszy dostęp do kosza, choć i w nowszych BJ 2011 też się poprawiło. No i jeszcze tapicerka w MB nie jest taka błyszcząca - ortalionowa, choć szczerze mówiąc, ja w BJ nie odczułam, żeby właściwościami różniła się czymkolwiek od innych tapicerek.
          Na plus BJ jest buda, regulowany podnóżek, wywietrzniki (w budzie, tylna ścianka przy rozłożonym oparciu).
          Mountain Buggy jest też dłuższy po złożeniu, co może mieć znaczenie przy mniejszym bagażniku.

Speedi to inna bajka.

Ja mam tylko BJ , więc nie mogę ich do końca porównać, ale dziewczyny , które miały oba, zdecydowanie wolą prowadzić MB. W BJ, w terenie, na pusto stuka przednie koło. Przy skręcaniu trzeba ciut siły , no nie to, żeby dużo, ale są wózki które same skręcają :D

A.
          • dima1312 Re: BABY JOGGER CITY ELITE czy MOUNTAIN BUGGY ? 16.12.10, 10:22
            ja mam obydwa i powiem tak lepsza buda w BJ. prowadzenie Urban o niebo lepszy,kosz lepszy dostęp ma Urban ale BJ. jest głębszy, materiał lepszy w Urbanie, cięzko powiedzieć ja teraz sprzedaję Urbana ale tylko dlatego ze BJ. mam od niedawna i jeszcze się nim nie nacieszyłam ale obydwa godne polecenia
    • saras-wati link 16.12.10, 08:33
      forum.gazeta.pl/forum/w,22462,116569143,116569143,BJ_CIty_Elite_Mountain_buggy_Isabel_o_.html
      • didis Re: link 16.12.10, 12:54
        Ja nigdy BJ Elite nie prowadziłam, ale urbana swojego uwielbiam, śnieg, nie śnieg, błoto itd nie stanowi przeszkody, w nim wagi nawet 15 kg dziecka nie czuć jak się prowadzi. Dla mnie komfort jazdy jest najważniejszy, budkę powiększyłam dokupując daszek p/słoneczny, ale wiadomo to proawy nei załatwia w deszcz. Polecam. Budę za to BJ ma wspaniałą, mam BJCM i bardzo ją lubię.
        • zofia-filozofia Re: link 16.12.10, 14:48
          Z tego co wiem to już w modelach 2010 buda w MB jest znacznie ulepszona:
          www.flickr.com/photos/verysheri/5071040914/
          mountainbuggy.com/en/buggies - wejdź na buggies a potem na zakładkę cammon features.
          Może jeszcze nie jest aż tak super jak BJ, ale zawsze coś :D
    • shinee5 Re: BABY JOGGER CITY ELITE czy MOUNTAIN BUGGY ? 16.12.10, 16:40
      MB ładniejszy.
      • tygisek Re: BABY JOGGER CITY ELITE czy MOUNTAIN BUGGY ? 16.12.10, 19:48
        Ja juz tez w jakis watkach pisalam, jestem od kilku miesiecy przeszczesliwa posiadaczka MB Urban Jungle i nie zamienilabym go na zaden inny ;) tez zastanawialam sie nad tymi dwoma wozkami i jednak mimo braku regulacji podnozka, a takze nieco mniej oslaniajacej budy wybor padl na Mountain Buggy. Tak naprawde dramatu z ta buda nie ma, spacerujemy codziennie w kazdych warunkach i nic nam nie straszne! Do wozka dokupilam spiworek od Magdy Forumowej, dzieki temu spiworkowi dziecko jest szczelnie osloniete z kazdej strony, buda nie jest taka mala wcale, jest wiele wozkow o jeszcze mniejszej i plytszej budzie (np speedy), faktem jest ze jest mniejsza niz w Baby Joggerze ale temu wozkowi pod wzgledem budy nie ma rownych. Jesli idzie o podnozek, to brak jego regulacji nie jest sprawa komplikujaca zycie dzieciom i rodzicom - moj synek wygodnie zasypia w wozku, nozki nie wisza w powietrzu maja dosc dobre podparcie, tu tez nie ma dramatu. Siedzenie rozklada sie do pozycji lezacej i w tej pozycji nic dziecku nie wieje, jest swietnie osloniete od wszelkich wiatrow, spi jak w kokonie, ledwo dziecko widac zwlaszcza w polaczeniu ze spiworkiem :)
        Prowadzi sie bajecznie, jednym palcem, ma bardzo dobra amortyzacje, nawet przy niewielkim obciazeniu, jest super lekki, bardzo latwo sie sklada , po odpieciu kol jest bardzo plaskim nalesnikiem jak na wozek oczywiscie, jest dosc dlugi po zlozeniu, chyba pod tym wzgledem mniej miejsca zajmuje BJ, ale nie prowadzi sie tak rewelacyjnie jak MB. Ja mam urbana, swift jest jeszcze mniejszy i lzejszy, zajmuje po zlozeniu mniej miejsca....Te najnowsze modele maja dodatkowa oslonke przeciwsloneczna w budzie i chyba budke mozna zmienic wysokosc umieszczenia budki dodatkowo, polecam rowniez oryginalna folie przeciwdeszczowa, dzieki tej folii mozna dodatkowo oslonic dziecko nie tylko przed deszczem ale i przed mocnym wiatrem-mozna odpiac suwakami i zwinac caly przod folii, boki i buda i caly tyl wozka pozostaja szczelnie osloniete, do tej pory mimo silnych wiatrow nie korzystalam z takiej opcji, jednak zawsze mam te folie w koszu pod wozkiem:) kosz jest rowniez bardzo funkcjonalny, ma kilka przegrodek, zamykana kieszen i jest bardzo wytrzymaly i pojemny...
        MB jest prosty, piekny i dla mnie the best :) i serdecznie polecam go wszystkim, bo to wozeczek do wszelkich zadan i sprawdzajacy sie w kazdych warunkach jak sie okazuje!
        • kamire12 Re: BABY JOGGER CITY ELITE czy MOUNTAIN BUGGY ? 16.12.10, 21:33
          a czy ktorys z tych wozkow mozna obejrzec w PL na zywo? na slasku....
          • didis Re: BABY JOGGER CITY ELITE czy MOUNTAIN BUGGY ? 16.12.10, 23:52
            Nie wiem jak z BJ - zobacz na stronie eurotrade w jakich sklepach są wózki, a MB - na stronie everbaby.pl (chyba) też powinna być taka informacja.
            • agnes_nyc Re: BABY JOGGER CITY ELITE czy MOUNTAIN BUGGY ? 17.12.10, 07:41
              nie ma jeszcze polskiej strony baby joggera wiec info moze byc nieaktualne na stronie euro trade zadzwon najlepiej i udziela ci informacji o danym miescie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka