Dodaj do ulubionych

Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane?

23.12.10, 18:14
chodzi mi o jane cross reverse (ten drugi za cieżki) - jakieś opinie?
wiem że jest jeszcze pp uno i bebe confort streety ale opinie fatalne czytam. jest też pliko switch ale mam pliko normalne i to nie jest dobry wózek - ciężko sie prowadzi, o podbijaniu nie wspomne.
sa jakies inne? cos mi sie obiło że może bebecar..
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 23.12.10, 19:49
      casualplay vintage 3
      nowy zapp xtra
      • cytrynowa.lemoniada Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 23.12.10, 20:16
        zapp nie rozkłada sie na płasko
        • sylki Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 23.12.10, 20:23
          zapp ma kubełkowe siedzisko które mozesz przechylic do pozycji lezacej, wiec tak jakby sie rozkłada
          • cytrynowa.lemoniada Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 23.12.10, 23:40
            ono się przechyla, ale nie rozkłada, dziecko w nim wisi utknięte - to jest chora moda z tymi siedziskami kubełkowymi
    • santa-1982 Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 23.12.10, 22:00
      Jeszcze np.Bugaboo Bee
      • cytrynowa.lemoniada Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 23.12.10, 23:42
        yy, trochę wydziwiony ten wózek i siedzenie strasznie nisko..
        • myszencja6 Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 24.12.10, 00:23
          ale co Ci się ciężko prowadzi w Pliko? może masz jakiś lewy model bo nie wyobrażam sobie jak on może się ciężko prowadzić, chyba w śniegu po kolana albo po piasku. Z podbijaniem trzeba opracować metodę ale fakt, niektórym to przeszkadza.
          Nie wiem dlaczego szukasz wózka przodem do mamy a nie do świata ale dzieci są bardzo ciekawe świata i wolą patrzeć na coś nowego, poza mamą;-) być może na samym początku będzie się wyginać, żeby sprawdzić czy ta co pcha to matka ale potem siedzi zadowolone;-) Przynajmniej całe moje dwie sztuki;-)
        • sylki Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 24.12.10, 09:23
          hehe cos czuje, ze dla ciebie zaden nie bedzie dobry ;)
    • saras-wati Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 24.12.10, 06:57
      teutonia, emmaljunga - tylko to są dosyć ciężkie wózki:(
    • czarna.czajka Bebecar 24.12.10, 12:18
      Ja mam bebecara. Polecam.
      Jak chcesz jakieś szczegóły to opiszę;)
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/jh/og/ttrp/MvAMst2I6vLRpopZtX.jpg
    • chantal10 Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 25.12.10, 00:15
      Tako Jumper albo Warrior

https://dino.sklep.pl/nowy/images/wozki_z_gond/tako_jumper_x_m.jpg
    • magata.d Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 25.12.10, 15:14
      casualplay vintage 2. Posiadam, polecam.
    • boo-boo Loola Up 25.12.10, 16:25
      I przodem i tyłem.
      • cytrynowa.lemoniada Re: Loola Up 25.12.10, 21:35
        też myślałam o loli tylko ta metalowa rączka mnie odstrasza.. w kazdym razie casualplay odpada bo strasznie wąskie siedzisko (28 cm podczas gdy pliko ma 34 cm) i niskie oparcie (42 cm - pliko 48 cm). Znasz może opinie użytkowników w tej kwestii? zastanawiam się nad: jane cross reverse tylko też się zastanawiam nad wielkością siedziska oraz nowym pliko switch easy drive (pełna rączka i odwracane siedzisko) - mam tylko nadzieję że to się podbija lepiej niż normalne pliko. a dlaczego narzekałam na niego - bo z większym dzieckiem naprawdę to słabo szlo, brakowało mi pełnej rączki i odwracanego siedziska. Ja wiem że dzieci są ciekawe świata, bo mam drugie i pliko mi zostało po pierwszym ale młodsze chcę przesadzić do spacerówki jak będzie miało ok. pół roku i wtedy to ja jeszcze chcę je widzieć na spacerze bo sprawia mi to ogromną przyjemność :) starszy zaczął jeździć przodem jak miał ok. 10 m-cy i jakoś się wcześniej nie domagał. Bebecar widziałam ale a) za drogi b) za ciężki.
        • marcia19 Re: Loola Up 25.12.10, 22:23
          Loola Up nie ma metalowej rączki :-) To plastik...
          • cytrynowa.lemoniada Re: Loola Up 25.12.10, 23:09
            taak? widziałam ten wózek tylko na zdjęciu i wyglądało jak metal :)
            • marcia19 Re: Loola Up 26.12.10, 21:17
              Tak :)
              Miałam ten wózeczek i byłam zadowolona - w sumie to przez głupotę go sprzedałam i żałuję :/
              Rączka faktycznie wyglądała jak część ramy metalowej a jednak był to mocny plastik i była wygodna w prowadzeniu.
              • krooowka Jedo Fyn n/t 29.12.10, 22:06
    • mama_nikodemka Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 29.12.10, 22:53
      odwracane siedzisko www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=4_514&%3CosCsid%3E

przekladana raczka www.bobowozki.com.pl/index.php?cPath=4_515&%3CosCsid%3E

jeszcze:
      navington cadet/delti emu
      baby jogger city select
      x-lander xq
      mura
    • a.dka Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 31.12.10, 10:01
      jedo fyn, ma przekładane siedzisko.
      • alodee Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 02.01.11, 23:27
        emmaljunga nitro, ma przekladane duuuze siedzisko, rozkladane na plasko, i co wazne - jest LEKKA;)
        • mama_nikodemka Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 03.01.11, 14:13
          emma nitro jest lekka??
          • sylki Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 03.01.11, 14:23
            hehe watpie, tym bardziej, ze producenci raczej zanizaja wage
            ze strony jakiegos sklepu
            Waga:
            - stelaż: 5,6kg
            - siedzisko: 5,9kg
            - koła: 1,1kg
          • monia76 Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 03.01.11, 15:47
            emma nitro jest ciężka jak cholera. do tego nieporęczna i nawet po złożeniu jest nadal wielką kolumbryną. co oczywiście nie przeszkadza mi jej kochać miłością wielką i uważać za najcudowniejszy wózek na świecie ;-)
            • groniek1977 Re: Jaka spacerówka przodem do mamy - tylko jane? 03.01.11, 22:20
              Ale wg kryteriów: duże tylnie koła i odwracane siedzisko to te 13 kg to chyba i tak względnie mało? Jedo fyn też ok. 13kg,ale większość tych na dużych kołach waży więcej, np. wspomniana mura 18kg!
              Unlimit i cross mają ok.12,ale znacznie gorszą amortyzację i mniejsze siedziska.
              Lżejsze wózki z odwracanym siedziskiem mają małe kółka (loola itp.)

Poprawcie mnie jesli się mylę, bo też szukam spacerówki z odwracanym siedziskiem, dużymi kołami i dobrą amortyzacją,a jednocześnie najlżejszego i ciągle wypada mi nitro :)
              • groniek1977 do monia76 03.01.11, 22:23
                Monia76, powiedz proszę co to znaczy,że emma nitro jest nieporęczna???
                Miałam wrażenie,że doskonale się prowadzi i podbija a do tego właśnie jest poręczna ze wględu na mały rozstaw kół, że można się nim wszędzie wcisnąć i łatwo manewrować. Czy się mylę? Czy chodzi Ci tylko o nieporęczność w pakowaniu do samochodu? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka