Dodaj do ulubionych

czy jest taki wózek spacerówka

29.12.10, 15:14
który:
-będzie się nadawał dla noworodka-tzn rozkładany na płasko, regulowany podnóżek
-miał wpinany fotelik(adaptery)
-będzie lekki
-zmieści się do bagażnika seicento?

rozważałam BJCmini ale nie ma podnóżka regulowanego...
co możecie mi jeszcze zaproponować?
Obserwuj wątek
    • ollasja Re: czy jest taki wózek spacerówka 29.12.10, 15:41
      Może pliko switch? Tylko amortyzację ma kiepską. Ale super zabudowany, odwracane siedzisko, mieści się do bagażnika Matiza, więc Seicento też może dać radę ;)
      • monjan Re: czy jest taki wózek spacerówka 29.12.10, 15:42
        zobaczcie tutaj
        jakie małe dziewczynki w BJcM
        strollersandprams.com/stroller-photos/user/33784/l/33784.html
    • berciunia1 Re: czy jest taki wózek spacerówka 29.12.10, 16:34
      przychodzi mi do głowy chicco enjoy- lub living choć enjoy ma o niebo lepszą amortyzację, jest bardzo lekki- dobrze się prowadzi. wpinasz fotelik chicco 3* w telaż bez dodatkowych adapterów

mialam i polecam
      • mama_nikodemka Re: czy jest taki wózek spacerówka 29.12.10, 16:40
        ja tez szukam takiej spacerowki, mi zalezy na nie duzych rozmiarach po zlozeniu, opcji montowania siedziska w obie strony, fajniej, zabudowanej budce, jak najwiekszym koszu na zakupy, mozliwosci wpiecia fotelika maxi cosi, pelnej raczce... no i na dzien dzisiejszy wybralam wozek Navington Cadet www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2029
        • ollasja Re: Navington Cadet 29.12.10, 21:59
          To jakaś nowość? Widziałaś ten wózek na żywo? Bo ja widzę go pierwszy raz! :)
          • mama_nikodemka Re: Navington Cadet 29.12.10, 22:44
            niestety tego na zywo nie widzialam, to jest niby nowosc, ale widzialam delti emu a one sa bardzo do siebie podobne jak nie identyczne :) niestety nie ma wozka idealnego, kazdy ma jakies wady ale ten akurat wydaje mi sie byc dosc funkcjonalny, ten delti emu bardzo mi sie spodobal, nie wiem tylko jak z amortyzacja bedzie ale chce kupic drugi wozek, taki typowo terenowy na pasach i mam jeszcze w zanadrzu arie po starszaku takze mysle i mam nadzieje ze bede zadowolona z tego navingtona..chyba bede go na dniach zamawiac wiec jak juz bede go miala to napisze co i jak :)
            • lucyna_1980 Re: Navington Cadet 30.12.10, 03:45
              Bo to ten sam producent co Delti i X-lander (firma Deltim) - dlatego podobny do emu
          • redaniad Re: Navington Cadet 26.05.11, 07:49
            Ja mam ten wózek od pól roku i wtedy to chyba byla nowosc, ale teraz juz coraz czesciej o nich slysze. Nam go kupili dziadkowie, i w sumie nie wiem czy sie kogos wczesniej radzili czy po prostu pojechali do sklepu ale moge powiedziec ze dobrze wybrali. Sama ogladalam wczesniej inne wozki, ale o tym raczej nie myslalam ;-P no ale moge pwoedziec ze jestem bardzo zadowolona. Mam kolor czerwony, i wedlug mnie wyglada bardzo fajnie, a co najwazniejsze mu dizecku jest wygodnie.
            • bahab25 Re: Navington Cadet 30.07.11, 22:57
              ja też planuję zakup tego wózeczka (navington cadet)... tak się tylko zastanawiam jak sprawuje się na dziurawych chodnikach, czy te kółka tylne mają dobrą amortyzację??? bo w sumie to często z mężem jeździmy nad jezioro a tam są kamieniste dróżki do spacerowania.. ;-) czy ten wózeczek sprawdzi się na takim terenie??
        • monjan Re: czy jest taki wózek spacerówka 30.12.10, 12:11
          ale on wazy ponad 11kg
          to nie jest lekka spacerówka
          poza tym nie ma wpinania fotelika

chicco nie lubię, miałam kiedyś chicco był strasznie plastikowy i trzeszczał
          uraz mi pozostał
          • mama_nikodemka Re: czy jest taki wózek spacerówka 30.12.10, 15:59
            monjan napisała:

> ale on wazy ponad 11kg
            > to nie jest lekka spacerówka
            > poza tym nie ma wpinania fotelika
            >
            masz na mysli wozek navington cadet? jesli tak to JEST opcja wpinania fotelika, a jesli chodzi o wage to coz..jak sie nie chce wozka typowo parasolkowatego to trzeba tez sie liczyc i z waga, niestety..11kg jak dla mnie jest do przelkniecia, kazdy wozek bedzie mial jakies minusy tylko jednemu cos bedzie przeszkadzalo a dla drugiego nie bedzie to takie istotne
    • afork Re: czy jest taki wózek spacerówka 29.12.10, 21:38
      xlander xgo?
      -amortyzacja dla noworodka taka sobie, ale rozkłada się na płasko, ma regulowany podnóżek, możesz wpiąć fotelik -zarówno xlandera jak i maxi cosi, jest lekki i zajmuje niewiele miejsca po złożeniu, bo to parasolka. Dodatkowo mozesz za pomocą adapterów wpiąć gondolę xlandera (ja woziłam tak moje dziecko, od urodzenia).
      • emma6666 Re: czy jest taki wózek spacerówka 30.12.10, 08:29
        koleżanka ma taki www.90n.pl/sklep/product/p/120/delti,emu.asp#
        i poza kiepską amortyzacją jest bardzo zadowolona. Wózek jest malutki po złożeniu i bardzo lekki, jak widać na zdjęciach można wpiąć fotelik.
        • monjan Re: czy jest taki wózek spacerówka 30.12.10, 15:23
          bardzo lekki?11kg w wersji spacerowej...
          ale dziękuję za propozycję
          • emma6666 Re: czy jest taki wózek spacerówka 30.12.10, 18:13
            ona znosiła ten wózek w wersji głębokiej sama po schodach, z dzieckiem w środku.
            On jest faktycznie lekki, podnosiłam.
    • annulka79 Re: czy jest taki wózek spacerówka 30.12.10, 20:53
      "Rysopisowi" odpowiada Bugaboo Bee.
      Siedzisko się dość mocno rozkłada, można dokupić miękki wkłada dla noworodka.
      Siedzisko montuje się w obu kierunkach. Podnóżek jest regulowany tj. wysuwany.
      W opcji adaptery do Maxi Cosi. Waga wg producenta to 7,7 kg.

https://www.justkiddingonline.co.uk/images/_lib/bugaboo-bee-package-offer-2-47143-0-1284722809000.jpg

• szamiran81 Re: czy jest taki wózek spacerówka 30.12.10, 23:50
        Ja widziałam Navingtony, są fajne, ale ten wózek faktycznie ciężki.m Za to mają bardzo duże siedziska. Szerokie i przestronne.

A Inglesina Zippy? Oglądałam w sklepie podobała mi się i w miarę lekka ok 9 kg, choć nie wiem jak z gondolą.
        No i jak bardzo zależy Ci na lekkiej spacerówce to Maclareny XLR mają w opcji gondolę i wpinanie fotelika, tylko nie wiem czy to się na zimę nadaje dla noworodka, moim zdaniem nie bardzo.
        No i znalazłam jeszcze ostatnio Inglesinę Avio
        www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2061&%3CosCsid%3E
      • monjan Re: czy jest taki wózek spacerówka 02.01.11, 10:28
        o tak bee jest super ale cena powala...
        używany chodzi po 1500zł...
        strasznie drogo

dziękuję, bede jeszcze szukac, monitorowac rynek
        • annulka79 Re: czy jest taki wózek spacerówka 02.01.11, 11:20
          Tańszą alternatywą dla Bee jest Bebe Confort Streety. Ma go moja koleżanka jako dodatkowy do Jedo.
          Jest cięższy od Bee i niestety nie prowadzi się tak super ale wg. koleżanki jest fajny. Cena bardzo przyzwoita, nowa spacerówka + adapter do Maxi Cosi jest na allegro za 550zł. Jednak musiałabyś koniecznie zobaczyć go na żywo.

allegro.pl/bebe-confort-streety-full-adaptor-maxi-cosi-i1391712374.html
          www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=833&%3CosCsid%3E
    • monjan Re: czy jest taki wózek spacerówka 22.01.11, 16:28
      po lekturze watku agnes z podnozkiem sklaniam sie ku BJ
      ale intryguje mnie tez streety, tylko ze malo o nim opinii(jako alternatywa dla drogiego bee)
      • magdalia1978 Re: czy jest taki wózek spacerówka 31.07.11, 20:59
        Jak dla mnie to albo PP Pliko albo PP SED. Sama mam ten drugi i jeżdżę nim z córeczką od pierwszego miesiąca jej życia. Jest super jak na parasolkę bo ma obracane siedzisko, dobrze zabudowaną budę i boki, rozkłada się na płasko, można wpinać fotelik ale chyba tylko ich, a maxi cosi chyba nie można. Bazę ISO FIX mam taką, że mogę wpiąć fotelik z kolejnej grupy wagowej także.
        Nie jest najtańsza, ale ja podeszłam do tematu w ten sposób, że kupuję raz i nie wracam póki co do tematu wózka - no chyba, że dla fanaberii, żeby sobie pojeździć czymś fajnym i nowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka