Dodaj do ulubionych

PEG PEREGO UNO pytanie!

20.01.11, 17:40
Mam pytanie co do wózka Uno, ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi ani na stronach z opisem wózka, ani w innych wątkach, więc jeśli ktoś potrafi pomóc, to będę wdzięczna: czy regulacja wysokości rączki działa w obu kierunkach ustawienia?

Czy posiadacze wózka mogą się wypowiedziec jak się go prowadzi z rączką po stronie kół obrotowych?
Obserwuj wątek
    • aeidenn Re: PEG PEREGO UNO pytanie! 22.01.11, 21:22
      Ja widziałam ten wózek w sklepie. Po przełożeniu rączki nie da się jechać przy kołach ustawionych na skrętne! Jakiś koszmar. U mnie ten wózek odpadł w przedbiegach, a szkoda, bo szukałam lekkiego i z trybami jazdy z siedzeniem w obie strony.Przypuszczam, że to ogłny problem wózków z przekłądaną rączką i małymi kołami.
    • annulka79 Re: PEG PEREGO UNO pytanie! 23.01.11, 11:26
      Oglądałam Uno z koleżanką, po przełożeniu rączki manewrowanie i podbijanie baaardzo niewygodne. Niestety nie pamiętam jak to było z rączką bo stwierdziłyśmy że mimo fajnej budki i super kosza wózek nie prowadzi się dobrze i wcale nie bedzie lekki i wygodny do niszenia na piętra.
      Teraz uwaga koleżanki skierowana jest na Bumbleride Flyer (przekładana rączka, lekki, hamulec z obu stron i wszystkie koła obrotowe z możliwością zablokowania), tylko że ten w Polsce nie jest dostępny i śmiejemy się że czeka nas wycieczka do Czech ;)
      Z filmu wynika że rączka jest regulowana w góre i w dół czyli po przełożeniu też jest odpowiednia regulacja.

www.bumbleride.com/strollers/flyer-colors.php
      www.youtube.com/watch?v=4zC7QH1appE&feature=channel
      www.youtube.com/watch?v=KrTw5yZ7UEM&feature=related
    • ewa-krystyna Re: PEG PEREGO UNO pytanie! 24.01.11, 07:10
      jestem posiadaczka kilku roznych modeli Peg Perego,z ktorych bylam i dalej jestem niezmiernie zadowolona. Jednak Uno jest jednym z modeli po Skate,ktorego bym nigdy nie kupila. Mialam okazje go pchac z 2.5 latkiem po chodniku calkiem ok ( chodnik byl calkiem ok,lol) i byl to koszmar. Bardzo ciezko sie go pchalo. Kolezanka - wlascicielka wozka- powiedzala,ze nie byl to zbyt udany wybor. W prowadzeniu w obu kierunkach jest trudny, kola bardzo latwo "staja" albo wpadaja w najmniejsze nierownosci i trzeba niemalej sily,zeby go podwazyc. Ogolnie odradzala. W tej cenie,kupisz na pewno cos duzo lepszego.
    • alicja_wk Dzięki za wypowiedzi 24.01.11, 22:51
      Hmmm, szczerze mówiac nie spodziewałam sie zachwytów nad tym modelem po tym, co juz do tej pory zdązyłam przeczytac na jego temat, ale na prawde jest aż tak strasznie?
      Kurcze, myslałam, ze dobra firma nie wypuszcza takich bubli na rynek, a Uno, to jeden z niewielu wózków, który ma tak upragnioną przeze mnie przekładaną rączkę i do tego podoba mi sie wizualnie i kolorystycznie :(
      Mimo to dzięki za opinie. Na pewno wezme je pod uwage przy ostatecznej decyzji i oględzinach wózków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka