26.01.11, 11:23
Witam zastanawiam się nad zakupem wózka navington cadet jednak ciężko znaleźć jakieś opinie. Wprawdzie widziałam go na żywo i bardzo mi się spodobał ale wiadomo jak to w codziennym użytkowaniu :) zawsze ma się więcej spostrzeżeń.

Miał ktoś może już do czynienia z tymi wózkami?
Obserwuj wątek
    • sylki Re: navington 26.01.11, 12:20
      Jest to nowość na rynku, więc nie sądzę by miał jakieś opinie ;)
    • rruda333 Re: navington 26.01.11, 16:44
      witam
      mam ten sam problem. W sklepie bardzo spodobał mi się wózek Navington cadet ale trudno znaleźć jest jakiekolwiek opinie na jego temat. Oczywiście w sklepie bardzo polecają ten właśnie wózek.
      • mewciaa Re: navington 29.01.11, 21:09
        Ech no właśnie jak za pierwszym razem byłam w sklepie i pan od razu zaprowadził mnie do tych wózków to odczułam to jako swego rodzaju reklamę i wręcz nie chciałam go oglądać, ale gdy z mężem przyszliśmy razem i zaczeliśmy oglądać wszystkie inne firmy samodzielnie i na samym końcu doszliśmy do navingtona to oboje stwierdziliśmy, że jest najlepszy ze wszystkich. Jakość wykonania, to jak bajecznie się wózek składa niemalże jedną ręką i bez użycia siły (i do jakich niewielkich rozmiarów!) jest nie do przecenienia. Poza tym ma i przekładaną spacerówkę, podnoszone oparcie w gondoli i rozkładane w spacerówce (nie jestem tylko pewna czy rozkłada się całkiem na płasko). Do tego rączki wykończone są sztuczną skórą. Jedno co jest dla mnie niewielkim minusem to mają dość ubogą i dość szarą kolorystykę, no ale tu akurat kolor nie jest najważniejszy :)
        • izzyy6 Re: navington 29.01.11, 21:21
          nie jestem pewna ale on ma chyba dosc krotkie oparcie w spacerowce chyba 42 cm to tak troche malawo
        • gosia_arma Re: navington 30.01.11, 12:28
          Mnie w sklepie też pan odrazu zaprowadził do tego wózka, ale okazało się,że oparcie to ma tylko dwie pozycje prawie leżącą i siedzącą, albo był mechanizm walnięty, bo pan bardzo starał się coś zrobić i nie umiał :(
          wizualnie wózek całkiem ok i prowadził się też nieźle (po sklepie), buda spora, ale wykonanie dość marne no i to składanie oparcia.
          Wydaje mi się,że za tą cenę można kupić coś lepszego
    • rudziaczek123 Re: navington 30.01.11, 12:43
      z tego co ja wiem, navington jest nową marką deltimu, model caravel to nic innego jak delti leo w nowej kolorystyce i dwukrotnie droższy

cadet to wg mnie delti cat, zapewne z kilkoma ulepszeniami

my mamy leo, bardzo polecam szczególnie za bardzo obszerną gondolę(synek jeździł do 8msc a drobny nie jest) z podnoszonymi pleckami, spacerówka już taka fajna nie jest, ale widzę ze w navingtonie to co było nie fajne poprawili (PASY!!!!), ogólnie-polecam, teraz chcemy kupić parasolkę, też deltimu

i jeszcze jedno-mają super serwis, jak nam pękło koło, zadzwoniłam, zamóiłam i następnego dnia było nowe
      • mewciaa Re: navington 30.01.11, 21:58
        Wiadomo jak to w jednej firmie modele są w pewien sposób powtarzalne ale jednak się różnią. Dla mnie jedną z głównych i ważnych różnic jest waga - deltim cat ponad 15kg a navington w odpowiedniku 12.
        • santa-1982 Re: navington 31.01.11, 07:39
          Cadet to nie odpowiednik Cata a Emu. Waga ta sama :), wygląd bardzo zbliżony, stelaż ten sam.
    • redaniad Re: navington 26.05.11, 08:24
      Witam, nie wiem czy sprawa jeszcze aktualna ;-) ale napisze bo sama kiedys szukalam wozka, a nie moglam znaleźc opini. My cadeta dostalismy, choc na poczatku zastanawialam sie nad zupelnie innymi modelami (pewnie dlatego ze nic nie znalazlam wtedy o tych wozkach z navi ;-) i moge Ci powiedziec, ze jestem z tego wozka bardzo, bardzo zadowolona. Nasza corka jezdzi nim od pol roku, niedlu sie bedzie przesiadac z gondoli do spacerowki. Jezeli chodzi o gondole, to jak dla mnie jest bardzo ok, a przede wszystkim duza, dziecko ma miejsce, nawet w zimowym kombinezonie. Jeżeli chodzi o samą jazdę to male skretne kolka sie sprawdzaj, bardzo duzo jezdze, a wiemy jaki jest stan naszych drog, i jak do tej pory bez awarii.
      Na ramie wozilam tez fotelik, bo mam akurat x-cara i tez spoko.
    • friends.forever Re: navington 26.05.11, 23:41
      Dziewczyny a widziałyscie moze którys z tych na klasycznych ramach? Czas mnie nagli, a wozek jeszcze nie wybrany! Zalezy mi zwlaszcza na duzej gondoli i dobrym zawieszeniu. Jak patrzylam nas tronie, to gondola wygląda na bardzo fajna, ale szukam jeszcze opinie osób które jezdza.
    • madleen7 Re: navington 18.05.12, 08:56
      allegro.pl/wozek-navington-duzy-zestaw-okazja-i2338078885.html

wózek jest naprawdę świetny !!
      • berllioz Re: navington 18.05.12, 20:44
        różne są opinie na temat tego wózka, chcialam kupic Cadeta, ale ludzie piszą fatalnie na temat zawieszenia i mocowań gondoli. Ta jeszcze nie jest najgorsza - bobobebe.pl/blog/2012/05/12/4/#more-12. co prawda kusi ceną? ja chyba zdecyduje sie na Mutsy.pozdrawiam
    • Gość: jolka999 Re: navington IP: *.icpnet.pl 14.03.14, 12:36
      Witam,
      Używam wózka Navington Cadet od 9 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Zalety:
      1. jest w stosunku do innych wozków na rynku bardzo lekki wiec mogę bez problemu znieść go po schodach do garażu.
      2. ma bardzo skrętne koła i bardzo dobrze się go prowadzi. na nierównościach wystarczy zablokować koła i prowadzi się go również dobrze :)
      3. gondola jest duża (przed zakupem zwracaliśmy na to uwagę gdyż nasza córeczka urodziła się latem więc najgorszy okres czyli końcówka korzystania z gondoli przypadała na okres zimowy. bez problemy 7 miesięczne dziecko w kombinezonie korzysta z gondoli:)
      4. spacerówka może być używana przodem jaki i tyłem do kierunku jazdy – świetny pomysł, gdyż dziecko na początku musi jechać tyłem ale później nudzi się i chce jechać przodem
      5. stelaż za pomocą adapterów (koszt około 50 zł) pasuje do większości nosidełek samochodowych
      6. materiał z gondoli i spacerówki można łatwo zdemontować i wyprać w pralce – wózek nawet po zimie po praniu wygląda jak nowy
      7. łatwo zapinają się pasy w spacerówce
      8. łatwo reguluje się oparcie w spacerówce
      9. możliwość ustawienia zagłówka wyżej w gondoli
      10. łatwość montażu gondoli i spacerówki
      11. łatwość składania stelaża – stelaż po złożeniu mieści się bez problemu do małego bagażnika samochodu
      12. duży kosz na zakupy
      13. przystępna cena
      14. regulacja rączki – duża możliwość regulacji – po zmniejszeniu wózek zajmuje mało miejsca
      15. możliwość przenoszenia gondoli jedna ręką – budka jest jednocześnie uchwytem. znosiłam tak dziecko po schodach – świetne rozwiązanie!
      Wady:
      1. brak pompowanych kółek z przodu (ale coś za coś – dzięki temu wózek jest dużo lżejszy)
      2. trudno bujać w nim dziecko – córka usypiała w wózku bujana lub wożona jednak bujanie jest tylko symboliczne.

Polecam wszystkim ten wózek!!
      jest bardzo fajny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka