Dodaj do ulubionych

wózek typu Inglesina Magnum

18.04.11, 17:29
Być może już o tym było ale trudno mi się połapać bo każdy inaczej takie wózki nazywa.
Chodzi mi o wózek, który pełniłby funkcję zarówno "głębokiego" jak i spacerówki (jak Magnum).
Nie mam miejsca na przechowywanie gondoli, rodzina mieszka daleko.

Który jeszcze wózek jest "2w1" ale bez wymiany części gondolowej na spacerową tylko poprzez składanie/rozkładanie?

Pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • norwegiana Re: wózek typu Inglesina Magnum 18.04.11, 18:04
      koleżanka ma Magnum do sprzedania jak byś chciała mogę podac kontakt :)
    • karasha Re: wózek typu Inglesina Magnum 19.04.11, 08:39
      No właśnie problem w tym że nie widziałam go na żywo a w Poznaniu w żadnym sklepie go nie uraczysz.... Ale może Ty mi pomożesz - czy w wersji "na leżąco" nie ma problemu z tym, że na końcu w nóżkach nie ma "ścianki"? To moje pierwsze dziecko i mam schizę że mi przez tą dziurę wyleci... Z drugiej strony rodzę w czerwcu więc ciepło będzie a jak się zrobi zimno to tą nakładkę można złożyć... Kurczę, chciałabym zobaczyć go na żywo....

A jaki kolor ma wózek Twojej koleżanki?
      • mak-111 Re: wózek typu Inglesina Magnum 19.04.11, 08:45
        ja rolowalam te oslonke tak, ze zakrywala ten otwor tworzac gondole. dziwne, ze w poznaniu nigdzie nie ma, bo wlasnie tam jest serwis. moze zdazwon do nich to powiedza gdzie mozna obejrzec. a sam wozek jest swietny :).
        • karasha Re: wózek typu Inglesina Magnum 19.04.11, 08:50
          ekstra że dorwałam w końcu kogoś, kto korzysta z tego wózka... Mi się podoba generalnie z wyglądu (taki tradycyjny jest), ma pompowane koła (a mieszkam w takim miejscu gdzie masa dziur jest) no i że nie będę musiała głowić się gdzie przetrzymam gondolę...

A jak oceniasz ciężar - wagę znam ale ciekawią mnie Twoje odczucia. I czy odpinałaś kiedyś górę i wnosiłaś ją z dzieckiem do mieszkania (ja mieszkam na piętrze)? Bo widziałam że w najnowszych wersjach są uchwyty.
          • mala_malgo Re: wózek typu Inglesina Magnum 19.04.11, 11:30
            Ja opiszę swoje doswiadczenie z Inglesiną Magnum. Uzywałam juz tylko spacerówki, bo kupiłam ją jak córka miała 9 mies. na okres zimowy. Śniegu było w tym roku po pas, więc zależało mi na dużych, pompowanych i nieskrętnych kołach. Kupiłam używaną, chyba kilkuletnią. Ale do rzeczy. Wózek płynął, nie jechał tylko płynął po śniegu! Amortyzacja rewelacyjna, budka db osłaniająca. Świetny wózek, polecam. Mógłby być trochę lżejszy, ale coś za cos, a ideału nie ma. Myślę, że mógłby się nadawać dla noworodka, ale też bałabym się np. podjeżdżając pod duży krawężnik czy dziecko nie wyślizgnie się... Przypinanie pasami takiego malca jest dość niewygodne. Ja bym to rozwiązała tak, że dokupiłabym miękkie nosidło i włożuła do wózka na pierwsze 3 miesiące życia dziecka. Mogłabyś zrobic w nim otwory i je przypiąć pasami. Wózek jest dość szeroki, więc myśle, że takie nosidło db by się sprawdziło. Ewentualnie podnieść podnóżek całkiem do góry i wtedy się tworzy gondolka, ale musiałabyś to jakoś przywiązać, albo podtrzymac tym pałąkiem, bo on się wysuwa. Myślę, że spokojnie możesz ten wózek kupować, a potem zobaczysz, któraś opcja na pewno się sprawdzi :-)
            • mak-111 Re: wózek typu Inglesina Magnum 19.04.11, 12:40
              juz daaaawno uzywalam tego wozka, wiec nie wiem jak jest z nowszymi modelami. waga mysle, ze tak jak we wszystkich wielofunkcyjnych jest spora. ale kola ma takie swietne, ze spokojnie mozna wciagac po schodach - ja mialam do windy 6 schodow i tak robilam. opcja z miekka gondolka to moze byc obry pomysl. ja mialam dziecko zimowe, wiec i tak jezdzila w spiworku, a potem to wlasnie tak skladalam ta oslonke.
              co do wpinania i wypinania robi sie to b.latwo. czesto z tego korzystalismy uzywajac wozka jako fotelik pod stelaz fotelika (ja mialam playa z adapterem).
              • norwegiana Re: wózek typu Inglesina Magnum 20.04.11, 20:21
                koleżanka używała tego wózka nie ja ale wiem że bardzo zadowolona była.
          • karoli_1 Re: wózek typu Inglesina Magnum 22.05.11, 19:47
            Inglesina Magnum Alu : POLECAM!!!!
            Moje młodsze dziecko jeździło w tym wózku w zasadzie od urodzenia do 3 lat.
            Wybierając kierowałam się wagą wózka / musiałam go znosić po schodach/, wielkością kół /duże, ale nie pompowane bo te są ciężkie/, wielkością wnętrza / mój synek spał w tym wózku jeszcze mając 2 lata i było mu wygodnie/ oraz możliwością przekształcenia spacerówki w "gondolę" bez wymiany " nadwozia".
            Naprawdę polecam....
            allegro.pl/inglesina-magnum-alu-i1628768196.html
    • annulka79 Re: wózek typu Inglesina Magnum 21.04.11, 09:50
      Z tego co wiem to w Inglesinie Magnum jest takie zakończenie do spacerówki tworzące gondolkę. Dopina sie je do siedziska spacerówki i nie ma dziury na końcu.

www.inglesina.pl/systemy-modulowe/7
      Widać to na zdjęciu
      https://img20.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/73/94/96/1573949627_4
      • karasha Re: wózek typu Inglesina Magnum 21.04.11, 10:34
        Ale fajnie to wygląda! A to jest ta osłona o której ktoś wcześniej pisał? Bo jeśli tak to gdzie podziała się ta góra co przykrywa wózek? Czy po prostu da się to jakoś zgrabnie "zwinąć"?
        • annulka79 Re: wózek typu Inglesina Magnum 21.04.11, 11:19

Na stronie podana jest informacja "Podwójny zamek w osłonie gondolki"
          www.inglesina.pl/systemy-modulowe/7
          https://www.inglesina.pl/img/linglesina_magnum_copertina_0.jpg

• annulka79 Re: wózek typu Inglesina Magnum 21.04.11, 11:21
            Poprzednie zdjęcie było z Allegro, w starszych modelach było to rozwiązane jakoś inaczej:
            allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=inglesina+magnum
            • majkusia08 Re: wózek typu Inglesina Magnum 21.04.11, 16:35
              W starszych modelach rozwiązanie było takie samo jak teraz z tym,że w tych nowszych ta osłonka na nogi jest usztywniona.
              Oparcie rozkładało się na płasko,podnóżek do góry na płasko aby z oparciem tworzyło równą powierzchnię do spania nakłada się osłonkę i jest gondolka.
              Górną część jak pisałaś odpina się,można zwinąć.Ja wkładałam pod materacyk :)
              Mam nadzieję,że dobrze wytłumaczyłam :)
              Ogólnie wózek fantastyczny tylko mi by brakowało teraz w nim skrętnych kół :)
              A co miękkiej gondoli to pomysł dobry ale zimą :) materacyk wystarczy :)
              • mak-111 Re: wózek typu Inglesina Magnum 21.04.11, 19:53
                kurcze a u mnie sie nie dalo calkiem odpiac. ale fakt, ze to bylo dawno.
                • majkusia08 Re: wózek typu Inglesina Magnum 21.04.11, 21:49
                  To prawda tego okrycia nie dało odpiąć się do końca :)
                  Wyglądało to tak jak na tym zdjęciu
                  www.we-dwoje.pl/zestaw;inglesina;magnum;na;gwarancji,ogloszenie,30283.html?foto_id=3
                  i na to kładłam materacyk :)
                  Pałąk był wysuwany do zrobienia gondolki a przy spacerówce z powrotem się go wsuwało i paski do przenoszenia gondolki też były :D Ta siatka w budce była po odpięciu większa niż teraz w nowszej wersji ;)
                  To był pierwszy wózek mojego synka w 2005 roku :)
    • karasha Re: wózek typu Inglesina Magnum 22.04.11, 07:34
      Dziękuję wszystkim za cenne informacje! Ja jestem na niego zdecydowana ale ta "dziura" i wypadanie dziecka przez nią nie dało mi spać po nocach :) Co prawda skrętnych kół nie ma ale w moim przypadku najważniejsze, że ma duże pompowane koła.
      Do samochodu mam nadzieję że się zmieści :)
      • mak-111 Re: wózek typu Inglesina Magnum 22.04.11, 09:26
        do opla astry sie miescila i do skody felicji tez. zreszta bardzo latwo sie zdejmuje kola i wtedy robi sie mniejsza.
    • anemich24 Re: wózek typu Inglesina Magnum 30.12.11, 17:36

Witam serdecznie, mam do sprzedania inglesinę magnum bike, kolor safari, stan bdb. zainteresowanych proszę o kontakt. anemich@vp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka